Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Профилактични прегледи на кучето - кога и защоПрофилактични прегледи на кучето - кога и защоРедовните профилактични прегледи на кучето зависят от състоянието и възрастта му. Кога и защо трябва да заведете кучето на профилактичен преглед?
Дирофилария при кучетатаДирофилария при кучетатаДирофилария при кучетата е опасен червей, който може да причини смъртта на куче. Тези паразити, живеят в сърцето, белите дробове и свързаните между тях кръвоносни съдове и причиняват дирофилариоза.
Как да помогнем на измръзнало кучеКак да помогнем на измръзнало кучеЗимата е сурова не само за уличните животни. Домашните любимци също могат да пострадат от зимните студове. Как да помогнем на измръзнало куче?
Саркома при кучето - какво трябва да знаемСаркома при кучето - какво трябва да знаемНе само хората, но и животните могат да страдат от различни много опасни заболявания, като например саркома. Подобна диагноза е доста сложно да се приеме от стопанина, който обича искрено питомеца си. Саркома при кучето - какво трябва да знаем.
За кучешката чумаЗа кучешката чумаКучешката чума е често срещан термин сред обикновените хора. Ветеринарите обаче наричат ​​болестта вирусната чума на хищниците. Тя е заразна и много сериозна, като се причинява от вирус.
Затруднено дишане при кучетоЗатруднено дишане при кучетоНе само ние хората боледуваме, но така и кучетата могат да имат здравословни проблеми. Така например затрудненото дишане при кучето е симптом, който може да говори за доста сериозна патология.
Какво говори апетитът на кучето?Какво говори апетитът на кучето?Причините, които водят до намаляване или увеличаване на апетита при кучето могат да са доста различни. Някои са напълно нормални, но други са повод за притеснение. Какво говори апетитът на кучето?
Рак при кучетоРак при кучетоРакът при кучетата за съжаление се е превърнал в доста често срещана патология сред животните, които са достигнали възраст 10 години. Статистиката показва, че злокачествените тумори се откриват при 30 от мъжките и 50 женските по-възрастните кучета.
Преплитане на червата при кучетоПреплитане на червата при кучетоЕдна от доста сериозните патологии на храносмилателния тракт при кучетата е преплитането на червата или така наречения илеус. Преплитане на червата при кучето - симптоми, причини, лечение.
Изкуствена става при кучето - какво трябва да знаемИзкуствена става при кучето - какво трябва да знаемИзкуствена става при кучето - какво трябва да знаем? Причините, поради която може да се наложи поставянето на изкуствена става при кучетата са различни, започвайки от нараняване или в следствие на заболяването дисплазия.