Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Паразити при кучетата - какво трябва да знаемПаразити при кучетата - какво трябва да знаемСтандартните грижи за домашните любимци, включват редовните профилактични прегледи и профилактиката срещу паразитите. Какво да правите, ако кучето има паразити. Лечение на кучешки паразити.
Захранване на болно кучеЗахранване на болно кучеИзборът на диета при домашните любимци зависи в голяма степен от заболяването, което са прекарали питомците. Захранване на болно куче - какво трябва да знаем?
Остеоартрит при кучетоОстеоартрит при кучетоПроблемите със ставите създават на кучетата не по-малко проблеми от хората, следователно запазването на подвижността на домашния любимец директно зависи от навременното откриване на патология и грижите на стопанина.
Стресът при кучето - причини и признациСтресът при кучето - причини и признациКакво знаем за стреса при кучетата? Домашните любимци понякога могат да са твърде чувствителни към влиянието на околната среда. Стресът при кучето - причини и признаци.
Заболявания при пуделитеЗаболявания при пуделитеПуделите са пъргави и весели кучета с ярък външен вид и красива дълга козина. За съжаление, както и повечето кучета, така и те са предразположени към определени заболявания.
Апатия при кучетоАпатия при кучетоВсякакви промени в обичайното поведение на четириногия ви любимец са повод за безпокойство. Апатия при кучето - какво трябва да знаем?
Метеоризъм при кучетатаМетеоризъм при кучетатаПодуването на корема или така наречения метеоризъм е често срещано състояние не само при хората, но и при кучетата. Метеоризъм при кучетата - какво трябва да знаем?
Безпокойство при кучетоБезпокойство при кучетоСтопаните, които добре познават кучето си, могат веднага да забележат дори минималните промени в състоянието или поведението на любимеца си. Безпокойство при кучето - какво трябва да знаем?
Болести при пуделитеБолести при пуделитеАко сте решили да си вземете домашен любимец и сте се спрели на пудел, тогава е добре да сте запознати с болестите при пуделите.
Инверсия на клепачите на кучетоИнверсия на клепачите на кучетоЗа съжаление, патологиите на очите на кучетата не са рядкост. Какви е инверсия на клепачите на кучето? Какви са симптомите на клепачите на кучето?