miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Признаци за витаминен и минерален дефицит при кучетоПризнаци за витаминен и минерален дефицит при кучетоИ кучетата могат да страдат от авитаминоза, като това заболяване се развива вследствие на неправилното хранене и недостиг на витамини. Признаци за витаминен и минерален дефицит при кучето:
Бъбречна недостатъчност при кучетатаБъбречна недостатъчност при кучетатаБъбреците са жизненоважен орган не само при хората, но и при кучетата. Бъбречна недостатъчност при кучетата - симптоми и лечение. Какво трябва да знаем за бъбречната недостатъчност при кучетата?
Усукване на колянното капаче при кучетатаУсукване на колянното капаче при кучетатаСъстоянието усукване на колянното капаче при кучето се нарича още пателарна луксация и се проявява с изместване на колянното капаче от нормалното му анатомично място.
Признаци за дефицит на фибри при кучетоПризнаци за дефицит на фибри при кучетоЗдравето на кучето ви зависи от много фактори, като правилното хранене има голямо значение за това, както и активния начин на живот. Какви са признаците на дефицит на фибри при кучето?
Признаци за болки в стомаха при кучеПризнаци за болки в стомаха при кучеКучето е не само добър и верен приятел на човека, но и голяма отговорност. Именно затова, ако сте решили да си вземете домашен любимец, трябва да се грижите добре. Какви са признаците за болки в стомаха при куче?
Профилактични прегледи на кучето - кога и защоПрофилактични прегледи на кучето - кога и защоРедовните профилактични прегледи на кучето зависят от състоянието и възрастта му. Кога и защо трябва да заведете кучето на профилактичен преглед?
Дирофилария при кучетатаДирофилария при кучетатаДирофилария при кучетата е опасен червей, който може да причини смъртта на куче. Тези паразити, живеят в сърцето, белите дробове и свързаните между тях кръвоносни съдове и причиняват дирофилариоза.
Как да помогнем на измръзнало кучеКак да помогнем на измръзнало кучеЗимата е сурова не само за уличните животни. Домашните любимци също могат да пострадат от зимните студове. Как да помогнем на измръзнало куче?
Саркома при кучето - какво трябва да знаемСаркома при кучето - какво трябва да знаемНе само хората, но и животните могат да страдат от различни много опасни заболявания, като например саркома. Подобна диагноза е доста сложно да се приеме от стопанина, който обича искрено питомеца си. Саркома при кучето - какво трябва да знаем.
За кучешката чумаЗа кучешката чумаКучешката чума е често срещан термин сред обикновените хора. Ветеринарите обаче наричат ​​болестта вирусната чума на хищниците. Тя е заразна и много сериозна, като се причинява от вирус.