Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
За епилепсията при кучетата и коткитеЗа епилепсията при кучетата и коткитеЕпилепсията при кучетата и котките е заболяване на главния мозък, което се проявява с периодически нарушения на двигателните, сетивните и автономните функции, проявяващи се с характерни конвулсии и припадъци, при които животното губи контрол над себе си.
Рискове при домашно лечение на животниРискове при домашно лечение на животниПървото нещо, което разбираме, когато си вземем домашен любимец, е че неговите нужди се различават от нашите. Лечението на домашен любимец вкъщи не е никак добра идея. Консултирайте се с ветеринар преди домашно лечение на животно.
Най-често срещаните заболявания при Той ПуделитеНай-често срещаните заболявания при Той ПуделитеКато собственик на Той Пудел, може да се смятате за щастливец. Вашият пухкав приятел е не само по природа много здрав, но и живее дълго. И все пак при Той Пуделите също се срещат заболявания. От какви болести страдат Той Пуделите?
От каква възраст да къпем малкото кученце?От каква възраст да къпем малкото кученце?Първите месеци от живота на домашните любимци носят толкова радост на стопаните, колкото и малките членове на човешкото семейство. И ако за човека животът започва с първата баня, дали това важи и за новороденото пале?
Как да лекуваме домашните любимци с билкиКак да лекуваме домашните любимци с билкиСписъкът с билки, които могат да се прилагат при домашни любимци, е доста дълъг. Като цяло действието на билките при животните е същото като и при хората.
Наднормено тегло при кучето - как да се справим?Наднормено тегло при кучето - как да се справим?Наднорменото тегло може да бъде често срещан проблем при кучета, които нямат достатъчно сериозна физическа активност, нито режим на хранене. Наднормено тегло при кучето - как да се справим?
За паризитите при кучетоЗа паризитите при кучетоВсяко куче, без значение дали редовно го извеждате на разходка навън или честичко е в дома си, може да се зарази с хелминти или така наречените глисти. Вижте повече за паразитите при кучето.
Как да предпазим кучето от образуване на зъбен камъкКак да предпазим кучето от образуване на зъбен камъкЗъбният камък се диагностицира доста често не само при хората, но и при животните. Как да предпазим кучето от образуване на зъбен камък?
Ушни инфекции при кучетатаУшни инфекции при кучетатаУшните инфекции са доста често явление не само при хората, но и при кучетата. Ето кои са най-често срещаните ушни инфекции при кучетата. Причини за възникване на ушни инфекции при кучетата.
Растения, които са токсични за домашните ни любимциРастения, които са токсични за домашните ни любимциИма редица красиви растения, които обаче са изключително токсични за домашните любимци. Вижте кои са някои от най-токсичните за животни растения. Те са отровни и за вас самите.