Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Депресия при кучето - симптоми и лечениеДепресия при кучето - симптоми и лечениеЧесто стопаните на домашните си любимци не обръщат достатъчно внимание на самочувствието на питомците си, като така могат да пропуснат дори факта, че кучето им се намира в депресия. Депресия при кучето - симптоми и лечение.
Ако животното ви има бълхиАко животното ви има бълхиНикой домашен любимец не е застрахован от бълхите, като те са не само много дразнещи, но също така доста опасни за вашия домашен любимец. Какво да правим, ако животното има бълхи?
Заболявания при куче Чау ЧауЗаболявания при куче Чау ЧауЧау Чау е древна порода кучета, която води началото си от Северен Китай. Има някои характерни болести за породата. Какви са типичните заболявания при куче Чау Чау?
Видове рак при кучетатаВидове рак при кучетатаРакът при кучетата може да засегне всеки орган в тялото. Туморите по кожата могат да изглеждат като бучки и обикновено са лесно забележими. Видове рак при кучетата:
Заболявания при породата Шотландска овчарка (Коли)Заболявания при породата Шотландска овчарка (Коли)Шотландската овчарка има очарователен характер и много мил темперамент. От какви заболявания страдат кучетата от породата Шотландска овчарка (Коли)?
Най-честите заболявания при чихуахуаНай-честите заболявания при чихуахуаВъпреки че породата чихуахуа изглежда много здрава физически, тези кучета могат да развият редица здравословни проблеми. Кои са най-честите заболявания при чихуахуа?
Какви отрови дебнат кучето у дома?Какви отрови дебнат кучето у дома?В много случаи отравянето на кучета се случва в дома на стопаните.  Къщите ни са пълна с неща, които, погълнати от кучетата, могат да им навредят повече, отколкото си мислим.
За брахицефалния синдром при кучетата и коткитеЗа брахицефалния синдром при кучетата и коткитеБрахицефалният синдром, характерен със затруднено дишане, е една от болестите, често срещани при кучетата и котките. Брахицефалният синдром може да се изрази в стесняване на ноздрите при домашните любимци.
Признаци за витаминен и минерален дефицит при кучетоПризнаци за витаминен и минерален дефицит при кучетоИ кучетата могат да страдат от авитаминоза, като това заболяване се развива вследствие на неправилното хранене и недостиг на витамини. Признаци за витаминен и минерален дефицит при кучето:
Бъбречна недостатъчност при кучетатаБъбречна недостатъчност при кучетатаБъбреците са жизненоважен орган не само при хората, но и при кучетата. Бъбречна недостатъчност при кучетата - симптоми и лечение. Какво трябва да знаем за бъбречната недостатъчност при кучетата?