miau.bg»Статии»Кучета
Кучета

Кучета

Всичко от света на кучетата . Здраве, изложби и събития, породи, отглеждане и съвети за кучета .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранене на италиански бракХранене на италиански бракИталианският брак е голямо ловно куче, с изключителни работни качества, добър характер и забележителен външен вид. Животното се адаптира лесно към различни ловни ситуации и е послушен и надежден партньор на ловеца.
Заболявания при боксеритеЗаболявания при боксеритеВсички стопани, запознати с характера на породата боксер знаят , че няма кротък боксер. Независимо от възрастта си, те са палави деца, които неистово обичат да тичат и да играят. От какви заболявания страдат боксерите?
Ирландски ВълкодавИрландски ВълкодавИрландският вълкодав е страховито на вид куче, което обаче е силно привързано към членовете на семейството, с което живее, и е добър приятел на малките деца.
Грижи за австралийско келпиГрижи за австралийско келпиСред работните породи кучета австралийското келпи заема доста централно място. То е не само работещо куче, а истински работохолик по природа. Как се гледа австралийско келпи? Отглеждане на австралийско келпи.
Хранене на боксерХранене на боксерБоксерът е известен като спокойно и уравновесено куче, но обича игрите и лудориите и е много подходяща порода за семейство с малки деца. Как да храним боксер? Подходящи храни за боксер.
Заболявания при шелтиЗаболявания при шелтиПрелестно малко дългокосместо куче с тясна и удължена муцуна, с клепнали върхове на ушите и дългокосместа опашка - това е шелти, приличащ на умален модел на коли. Кучето е изключителен домашен любимец - предан, интелигентен, добронамерен и обичлив.
Едри породи ловни кучетаЕдри породи ловни кучетаНай-древното занимание на човека е ловът. В зората на човечеството това е бил и единственият начин за осигуряване на прясно месо за храна. Кои са едрите породи ловни кучета?
Дресура и обучение на шелтиДресура и обучение на шелтиШетландската овчарка е перфектен домашен любимец, нуждаещ се от сплотено семейство, в което има спокойна и приятна атмосфера на общуване. Дресура и обучение на шелти.
Хранене на австралийско келпиХранене на австралийско келпиАвстралийското келпи е енергично работещо куче, което е на крак от ранни зори и работи цял ден до изнемога. Като истински работохолик това животно е щастливо само ако му се създава непрекъсната заетост.
Хранене на шелтиХранене на шелтиЗа да бъде домашния питомец здрав, жизнен и енергичен от първостепенна важност е неговата хранителна диета. Шетландската овчарка, наричана още шелти, не прави изключение от това известно правило. Хранене на шелти.