miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета
Дресура на Кучета

Обучение и Дресура на Кучето

Обучение, възпитание и дресура на кучето . Съвети как да дресираме любимото ни куче.
Социализация при кученцатаСоциализация при кученцатаСоциализирането на кученцата от ранна възраст е от особена важност за правилното им интегриране както в семейството, така е в обществото. Социализираните кучета са лесно адаптивни, дружелюбни и възпитани.
Дресура и обучение на мини шнауцерДресура и обучение на мини шнауцерМини шнауцерът е често избирана порода за домашен любимец в градските условия на живот заради предимствата му. Дресура и обучение на мини шнауцер:
Как да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъждаКак да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъждаНякои кучета са доста придирчиви, що се отнася до обстоятелствата, при които ходят до тоалетна. Как да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъжда.
5 начина, по които стресирате кучето си5 начина, по които стресирате кучето сиКолкото и да обичаме кучетата си, понякога те са склонни да ни изнервят с поведението си. Тогава е възможно да стресираме кучето. 5 начина, по които стресирате кучето си.
6 мита за поведението на кучетата6 мита за поведението на кучетатаС всеки изминал ден все повече хора се присъединяват към общността на хората с домашни любимци. В днешно време стопаните на кучета стават все по-образовани, що се отнася до грижите и държанието на четириногите си приятели. Митове за кучетата.
Как да се справим с лошите кучешки навициКак да се справим с лошите кучешки навициЕдно от най-важните неща, които трябва да разбереш преди да се опиташ да промениш лошото държание на кучето, е това, че наказанието не работи. Кои са най-лошите кучешки навици?
Как да отучим кучето да дъвче обувкиКак да отучим кучето да дъвче обувкиНие позволяваме на нашите кученца когато са малки да дъвчат стари чифтове обувки, само защото това отстрани изглежда много сладко. Но когато кучетата пораснат искат дъвчат всички обувки. Как да отучим кучето да гризе обувките?
Обучение на английски кокер-шпаньолОбучение на английски кокер-шпаньолВъзпитанието на кучето е продължителен и последователен процес, който изисква от вас да проявявате достатъчно търпение и да станете лидер в очите на любимеца ви. Обучение на английски кокер-шпаньол:
Кои кучета трябва да са с намордник?Кои кучета трябва да са с намордник?Това са законите у нас, като в другите страни те могат да се различават, като така в Русия например всички кучета над 3 месеца са длъжни да носят намордник.
Защо кучето не ме слуша?Защо кучето не ме слуша?Всички кучета си имат различен характер и темперамент, като едни се дресират и обучават по-лесно, докато другите са доста по-инатести дори в общуването със стопанина си. Защо кучето не ме слуша?