Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета
Дресура на Кучета

Обучение и Дресура на Кучето

Обучение, възпитание и дресура на кучето . Съвети как да дресираме любимото ни куче.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да успокоим енергичното кучеКак да успокоим енергичното куче
04 Юни
Какво да правим, ако кучето е твърде енергично и скача? Как да успокоим куче, което е много енергично? Успокоение на твърде енергично куче.
Как да социализираме срамежливо кучеКак да социализираме срамежливо куче
01 Юни
Правилното социализиране на срамежливите и плахи кучета елиминира агресията, основана на страх. Освен това позволява на вас и вашия добродушен космат приятел да се наслаждавате на пътувания и дейности заедно, които са
С кои животни се разбират доберманите?С кои животни се разбират доберманите?
23 Май
Правилно социализираният доберман е способен да се разбира с други домашни любимци като котки, птици и по-малки породи кучета. Възрастен доберман, който преди това не е бил правилно социализиран, все още може
Пинчер - недостатъци на породатаПинчер - недостатъци на породата
22 Май
Притежаването на миниатюрен пинчер има много плюсове, но и някои минуси. Какви са минусите на пинчерите? Най-честите здравословни проблеми при породата пинчер
Как да научим кучето да ползва стъпалаКак да научим кучето да ползва стъпала
18 Май
Вашето куче може да се страхува да стигне до върха на стълбите и това е добре в началото на вашето обучение. Ето кратко ръководство за това как да обучите кучето си да се изкачва по стълби.
Защо кучето забравя командите?Защо кучето забравя командите?
07 Март
Въпросът защо кучето забравя командите е честа тревога на собствениците на кучета. Дали наистина кучето забравя командите? Или има нещо друго? Защо изглежда, като че ли кучето е забравило някои команди.
Агресия при мопса: причини и начини за справянеАгресия при мопса: причини и начини за справяне
27 Февр.
Нека разгледаме някои от основните причини за агресия при мопса, както и начини за справяне с нея. Защо мопсът е агресивен към други кучета или дори към хора? Каква е причината за агресия при мопса?
Как да отучим кучето от бурно посрещане?Как да отучим кучето от бурно посрещане?
25 Януари
Посрещането на гости може да бъде вълнуващо, но и стресиращо събитие за вашето куче, което често води до буря от емоции, от прекомерен лай до подскачане. Как да отучим кучето от бурно посрещане?
Защо кучетата обичат да крият играчките и лакомствата сиЗащо кучетата обичат да крият играчките и лакомствата си
18 Януари
Защо кучетата крият играчки и лакомства? Как да научите кучето си да не крие предмети в дома ви? Насърчете кучето си да заравя неща в определеното за него място, като поставите предмета близо до мебелите, които в момента обича
Как да подготвим кучето за гостите у домаКак да подготвим кучето за гостите у дома
18 Януари
Ако имате деца на гости, трябва да прецените дали вашето куче обикновено е спокойно и нежно или лесно възбудимо и палаво в присъствие на деца. Защо е важна подготовката на кучето за гости?