Породи Кучета

Породи Кучета

Породите кучета с техните характеристики и особености. Отглеждане на различните породи кучета. Научи за твоята порода куче.
Породи кучета с големи ушиПороди кучета с големи ушиМоже да са дългоухи, но съвсем не са зайци. Това са просто. . . кучета. Вероятно веднага се сещате за някоя порода, която се отличава с дълги уши. Точно тази им особеност ги прави чаровни и симпатични. Ето ги и тях:
Бивер йоркширски териер - всичко за породатаБивер йоркширски териер - всичко за породатаБивер йоркширски териер е малка декоративна порода, която е много лояла и предана на стопанина си. Заедно с това тези кучета се отличават с мекия си и дружелюбен характер.
Алпийски дахсбракАлпийски дахсбракАлпийски дахсбрак е ловно куче. Ловните кучета представляват една много голяма група, наречена още гончета. Всяка порода в тази група е предназначена за лов, но това е най-общо казано.
Белгийската овчарка ЛакеноаБелгийската овчарка ЛакеноаБелгийска овчарка Лакеноа е една от разновидностите на породата, като в нея влизат също така Грьонендал, Малиноа и Тервьорен. Днес има строги изисквания от международната федерация по кинология, а именно как трябва да изглеждат тези чистокръвни кучета.
Леопардова катахулаЛеопардова катахулаКакви са кучетата леопардова катахула? Старите породи кучета крият много изненади. Има породи, които са получени още преди векове, а днес за тях знаем твърде малко.
Австралийски копринен териерАвстралийски копринен териерАвстралийският копринен териер е сладко, дребно и късокрако куче, много игриво и импулсивно животно. Австралийският копринен териер е получен при кръстоска на два териера - австралийски и йоркширски.
Тоса ИнуТоса ИнуКучетата от породата Тоса Ину са едни от най-известните бойни кучета в Япония. От самото си начало те са създадени и отглеждани с една определена цел - да се създаде перфектният боец.
Вендейски БасетгрифонВендейски Басетгрифон
27 Окт.
Нина 2
Вендейски басетгрифон е перфектно куче за лов, което е подходящо и за домашен любимец, тъй като се отнася много добре към децата. Вендейски басетгрифон е куче с много добри работни качества, което е популярно предимно в Европа.
Баско овчарско кучеБаско овчарско кучеБаско овчарско куче е испанска порода, която в родината си носи името Pastor vasko. Тя е селектирана в северната част на Испания, в страната на баските и е използвана от баските пастири за охрана на овцете и едрия рогат добитък.
АрмантАрмантАрмант, или така наречената египетска овчарка, е средновековна порода кучета. Те са със средни размери и достигат на височина 53-58 см. Теглото им също може да варира от 22 до 30 килограма. Армант са преди всички работни кучета.