Породи Кучета

Породи Кучета

Породите кучета с техните характеристики и особености. Отглеждане на различните породи кучета. Научи за твоята порода куче.
Бурбонски БракБурбонски БракСред ловните породи кучета славата на най-добрия ловец на пъдпъдъци си е спечелил Бурбонският брак. Тази порода е рядка и включва силни и мускулести кучета
От А до Я за Норвежки черен елкхундОт А до Я за Норвежки черен елкхундПородата Норвежки черен елкхунд е разновидност на по-голямата група Норвежки елкхунд. Грижа и заболявания на Норвежки черен елкхунд. Интересни факти за породата черен елкхунд
РизеншнауцерРизеншнауцерТой има аристократично излъчване и царствена стойка. Запазената му марка са гъстите вежди и брада. Описанието не важи за известен човек, а за ризеншнауцера - едно от кучетата, характерни с най-запомнящ се външен вид.
Викториански булдог - всичко за породатаВикториански булдог - всичко за породатаКучетата от породата Викториански булдог са много предани, мили и добронамерени. Обожават стопанина си и са готови на всичко за него, защитавайки го във всяка една ситуация. Как се отглежда викториански булдог?
Финландски ШпицФинландски ШпицПородата Финландски Шпиц е със средни размери и има типичната за тези кучета рунтава опашка. Също така се отличават със своите щръкнали уши и дебела козина, като възрастните кучета Финландски Шпиц достигат на размер около 45-50 сантиметра.
Какво трябва да знаем за породата Шар Пей?Какво трябва да знаем за породата Шар Пей?Сладките и много мили кучета от породата Шар Пей могат лесно да бъдат познати по характерните отпуснати гънки по тялото им и привидно намръщената им муцунка. Освен това този сладък питомец има къс торс и масивна костна структура, излъчваща мощ.
Породи кучета с големи ушиПороди кучета с големи ушиМоже да са дългоухи, но съвсем не са зайци. Това са просто. . . кучета. Вероятно веднага се сещате за някоя порода, която се отличава с дълги уши. Точно тази им особеност ги прави чаровни и симпатични. Ето ги и тях:
Бивер йоркширски териер - всичко за породатаБивер йоркширски териер - всичко за породатаБивер йоркширски териер е малка декоративна порода, която е много лояла и предана на стопанина си. Заедно с това тези кучета се отличават с мекия си и дружелюбен характер.
Алпийски дахсбракАлпийски дахсбракАлпийски дахсбрак е ловно куче. Ловните кучета представляват една много голяма група, наречена още гончета. Всяка порода в тази група е предназначена за лов, но това е най-общо казано.
Белгийската овчарка ЛакеноаБелгийската овчарка ЛакеноаБелгийска овчарка Лакеноа е една от разновидностите на породата, като в нея влизат също така Грьонендал, Малиноа и Тервьорен. Днес има строги изисквания от международната федерация по кинология, а именно как трябва да изглеждат тези чистокръвни кучета.