miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета
Породи Кучета

Породи Кучета

Породите кучета с техните характеристики и особености. Отглеждане на различните породи кучета . Научи за твоята порода куче .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миниатюрни породи кучета за малък апартаментМиниатюрни породи кучета за малък апартамент
28 Март
Малките кучета са компромис за тези, които искат да имат домашен любимец, но размерът на дома и начинът им на живот не позволяват да вземат по-голямо куче. Миниатюрни породи кучета за малък апартамент.
Кои кучета се скубят най-много?Кои кучета се скубят най-много?
27 Март
Линеенето (падането на козината) при кучетата е естествено явление. Но при някои породи се наблюдава повече, отколкото при други. Кои кучета се скубят най-много?
Най-общителните породи в света на кучетатаНай-общителните породи в света на кучетата
31 Януари
За любителите на кучета всички породи са добри за домашни любимци. От най-едрите до най-дребните имат своите положителни черти - те са общителни, весели, игриви и приятни за съжителство. Най-общителните породи кучета.
Подходящи породи кучета за момчетаПодходящи породи кучета за момчета
10 Януари
Кучетата са незаменим приятел за човека – те са социални, дружелюбни, любвеобилни и интелигентни. В контраст с нежната женска същност, която се нуждае от малки породи, то за момчетата са по-характерни големите кучета.
Буковинска овчаркаБуковинска овчарка
16 Август
Произход на буковинска овчарка. Външен вид и стандарт на буковинската овчарка. Обучение и дресура на буковинска овчарка. Грижа за буковинска овчарка. Хранене на буковинска овчарка
Древни кучешки породиДревни кучешки породи
19 Май
За да има приятел и помощник от животинското царство, човекът опитомява вълка и така човешкият род се сдобива с най-добрия си приятел-кучето. И създава около 400 породи. Кои са най-древните кучешки породи?
Породи кучета за лов на прасетаПороди кучета за лов на прасета
13 Май
Породи кучета за лов на прасета. Тази порода е създадена специално за лов за диви прасета. Способни са както на единично преследване, така и на лов в глутница.
Дребни породи пастирски кучетаДребни породи пастирски кучета
12 Май
Пастирските кучета са едни от най-старите породи, редом с ловните. Дребни породи пастирски кучета.
Породи кучета за лов на птициПороди кучета за лов на птици
11 Май
Ловните кучета имат няколко изключителни характеристики - те са издръжливи, атлетични и имат нос за дивеча. Породи кучета за лов на птици.
Породи кучета за лов на лисициПороди кучета за лов на лисици
10 Май
Ловът на лисици е много стара ловна практика. В миналото това е бил сериозен бизнес поради високата цена на лисичите кожи и голямото им търсене. Породи кучета за лов на лисици.