Породи Кучета

Породи Кучета

Породите кучета с техните характеристики и особености. Отглеждане на различните породи кучета. Научи за твоята порода куче.
АрмантАрмантАрмант, или така наречената египетска овчарка, е средновековна порода кучета. Те са със средни размери и достигат на височина 53-58 см. Теглото им също може да варира от 22 до 30 килограма. Армант са преди всички работни кучета.
Ирландски мекокосмест Пшеничен ТериерИрландски мекокосмест Пшеничен Териер
22 Окт.
Нина 2
Ирландски мекокосмест Пшеничен Териер е различен от повечето териери, тъй като при него не е толкова изявен характерния за тези кучета инат и желание за доминиране.
Белгийска Овчарка ТервюренБелгийска Овчарка ТервюренБелгийската овчарка Тервюрен е изключително предано и уравновесено по характер животно. Също така това куче е изключително активно, пъргаво и има нужда от редовни физически натоварвания.
Английски мастифАнглийски мастифОсобености на английския мастиф. Английският мастиф е голямо по размери куче. Мъжките могат да достигнат 79 см височина при раменете, а женските - 69 см. На тегло мъжките стигат до 72 кг, а женските до 68 кг. Английският мастиф има голяма глава.
Пикардийска овчаркаПикардийска овчаркаОвчарските кучета имат древен произход. Основното им предназначение е свързано с главен поминък на хората, какъвто е овцевъдството. Овчарските кучета са съпътствали стадата и са разпостранени на практика навсякъде, където се отглеждат големи стада овце.
Бергамско Пастирско КучеБергамско Пастирско Куче
16 Окт.
Нина 2
Бергамско Пастирско Куче, известно още като Бергамаско, е изключително лоялно и интелигентно животно. Бергамско Пастирско Куче има способността да взима самостоятелни решения и действа решително в критични ситуации.
Американски БулнезАмерикански Булнез
16 Окт.
Нина 2
Американски Булнез е перфектното куче за градски условия за хора, които обичат атрактивно изглеждащите домашни любимци. Американски Булнез е верен приятел на четири лапи, който винаги е готов за игри със стопанина.
Породи кучета, подходящи за водачи на незрящи хораПороди кучета, подходящи за водачи на незрящи хораПо данни на Световната здравна организация в света живеят близо 40 милиона незрящи хора. Много от тях разчитат на кучета-водачи. Кои са най-подходящите породи за кучета-водачи?
Гладкокосместо КолиГладкокосместо Коли
15 Окт.
Нина 2
Гладкокосместо коли е абсолютно копие на обикновеното Коли, но за разлика от него няма дълга козина, а е с гладка, прилепнала по тялото козина. Гладкокосместо коли е сред предпочитаните кучета за семейства с деца заради дружелюбния си нрав.
Австралийско късоопашато пастирско кучеАвстралийско късоопашато пастирско кучеПастирските кучета са сред първите породи, появили се по света. Тяхното развъждане е необходимост, възникнала заради нуждата от помощ при паша на животни. Какво знаем за Австралийско късоопашато пастирско куче?