Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета
Породи Кучета

Породи Кучета

Породите кучета с техните характеристики и особености. Отглеждане на различните породи кучета . Научи за твоята порода куче .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои породи кучета обичат бебетаКои породи кучета обичат бебета
05 Март
Взаимоотношението между кучетата и бебетата може да бъде особено специално и въздействащо за цялото семейство. Ето някои от породите кучета, които се отличават с изключителната си нежност и любов към бебетата:
Най-здравите и устойчиви породи кучетаНай-здравите и устойчиви породи кучета
03 Дек.
Ако обмисляте да осиновите кученце, осведомете се внимателно, за да намерите порода, за която е най-малко вероятно да има генетични здравословни проблеми. Кои са най-здравите и устойчиви на болести породи кучета?
Кои породи кучета се държат като коткиКои породи кучета се държат като котки
20 Окт.
Има подходяща опция - да се отглежда куче, което има темперамента на котките. Звучи невероятно, но такива породи съществуват. Ето някои кучешка с котешки характер:
Породи кучета-птичариПороди кучета-птичари
25 Август
Какво е куче-птичар? Това са ловните кучета, работещи с пернат дивеч. Основните ловни качества на тези кучета са силно развитото обоняние.
Кои кучета не миришат?Кои кучета не миришат?
12 Юли
Подобно на хората, кучетата имат своя специфична миризма. При някои породи тя е по-силна и това възпира много любители на четириногите ни приятели да си вземат домашен любимец. Кои кучета не миришат?
Породи кучета за пенсионериПороди кучета за пенсионери
21 Април
Много възрастни хора, които живеят сами, се радват на компанията на домашни любимци. Породи кучета за пенсионери.
Най-подходящите за ферма породи кучетаНай-подходящите за ферма породи кучета
13 Април
Фермата може да бъде идеално място за куче, тъй като кучето може да помогне с широк спектър от задачи, от охрана на имота до пасене на добитък. Най-подходящите за ферма породи кучета.
Породи кучета за активни стопаниПороди кучета за активни стопани
12 Април
Активните кучета са подходящи за активни стопани, които имат времето и желанието да водят цветен и интензивен начин на живот. Ето кои са най-активните породи кучета, подходящи за активни стопани:
Миниатюрни породи кучета за малък апартаментМиниатюрни породи кучета за малък апартамент
28 Март
Малките кучета са компромис за тези, които искат да имат домашен любимец, но размерът на дома и начинът им на живот не позволяват да вземат по-голямо куче. Миниатюрни породи кучета за малък апартамент.
Кои кучета се скубят най-много?Кои кучета се скубят най-много?
27 Март
Линеенето (падането на козината) при кучетата е естествено явление. Но при някои породи се наблюдава повече, отколкото при други. Кои кучета се скубят най-много?
Най-общителните породи в света на кучетатаНай-общителните породи в света на кучетата
31 Януари
За любителите на кучета всички породи са добри за домашни любимци. От най-едрите до най-дребните имат своите положителни черти - те са общителни, весели, игриви и приятни за съжителство. Най-общителните породи кучета.
Подходящи породи кучета за момчетаПодходящи породи кучета за момчета
10 Януари
Кучетата са незаменим приятел за човека – те са социални, дружелюбни, любвеобилни и интелигентни. В контраст с нежната женска същност, която се нуждае от малки породи, то за момчетата са по-характерни големите кучета.
Буковинска овчаркаБуковинска овчарка
16 Август
Произход на буковинска овчарка. Външен вид и стандарт на буковинската овчарка. Обучение и дресура на буковинска овчарка. Грижа за буковинска овчарка. Хранене на буковинска овчарка