Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чести заболявания при булдогаЧести заболявания при булдога
30 Окт.
Не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен лекар за конкретни съвети относно здравето на вашия булдог всякакви опасения, които може да имате. Ето най-честите заболявания при породата булдог
Най-често срещаните заболявания при самоедитеНай-често срещаните заболявания при самоедите
25 Окт.
Самоедският шпиц се характеризира с добро здраве, като възможните заболявания при самоедите могат да бъдат свързани с генетични характеристики или структура на скелета. Най-често срещаните заболявания при самоедите.
Кои породи кучета са предразположени към бъбречни проблемиКои породи кучета са предразположени към бъбречни проблеми
23 Окт.
Бъбречните проблеми при кучета могат да засегнат различни породи и въпреки че никоя порода не е имунизирана срещу подобни проблеми. Кои породи кучета са предразположени към бъбречни заболявания?
Кои породи кучета страдат от проблеми с очитеКои породи кучета страдат от проблеми с очите
13 Окт.
Кучетата страдат от проблеми с очите, но някои породи са по-предразположени от други. Кои породи кучета страдат от проблеми с очите?
Признаци на стрес при болонките и как да им помогнете?Признаци на стрес при болонките и как да им помогнете?
09 Окт.
Болонките са известни със своите очарователни личности и привързан характер, но както всяка друга порода, те могат да изпитат стрес. Разпознаването на признаците на стрес при вашето куче и знанието как да му помогнете.
Какво да правим, ако кучето е летаргичноКакво да правим, ако кучето е летаргично
21 Септ.
Летаргията при кучета може да е признак на много различни състояния. Как летаргията при куче се различава от сънливостта? Кучето ми е летаргично, но яде и пие? Какво е летаргия при кучета?
Кучето отслабна внезапно - каква е причината?Кучето отслабна внезапно - каква е причината?
31 Юли
Първото нещо, което трябва да направите, ако кучето ви започна да отслабва, е да го заведете на ветеринар. Това ще помогне да се установи истинската причина за загуба на тегло.
Важни грижи за кучетата през лятотоВажни грижи за кучетата през лятото
13 Юли
Топлинен удар при кучета. Лятно подстригване на кучето. Лятно подстригване на кучето. Лятно облекло за кучета. Кучетата и климатиците. Лятно къпане на кучетата.
Когато кучето яде пясъкКогато кучето яде пясък
12 Юли
Причините кучето да яде пясък, могат да са както здравословни, така и чисто поведенчески. Така например с яденето на пясък кучето може да се опитва по този начин да привлече вниманието на стопанина към себе си.
Защо кучето пие вода от тоалетната?Защо кучето пие вода от тоалетната?
14 Юни
Необяснимо за хората, някои кучета обичат да пият вода от тоалетната. Всъщност повечето лаещи четириноги не биха се отказали от такъв навик, те го смятат за напълно допустим. Защо кучето пие вода от тоалетната?