miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Снежният нос на кучетата потъмнява през пролеттаСнежният нос на кучетата потъмнява през пролетта
22 Март
Носът на кучетата от някои породи понякога става кафяв или дори розов през зимата, въпреки че през останалата част от годината е черен. Това се дължи на особеност на организма, поради която носът променя цвета си през студените месеци.
Диария при помераните - причини и лечениеДиария при помераните - причини и лечение
14 Февр.
Диарията при померанските кучета е често срещан храносмилателен проблем, който може да бъде причинен от различни фактори. Диария при помераните - причини и лечение.
Защо кучето диша тежкоЗащо кучето диша тежко
04 Януари
Защо кучето диша тежко. Има много причини, поради които кучето може да диша тежко или учестено, когато е в покой:
Тремор при кучетаТремор при кучета
03 Януари
Тук ще засегнем темата за ситуации, когато кучето трепери и е летаргично, крие се, диша тежко и често. Трябва ли веднага да се обадите на лекар или можете да наблюдавате?
Дентални заболявания при кучетатаДентални заболявания при кучетата
14 Дек.
Оралните заболявания при нашите домашни любимци са проблем, който не бива да се подценяван. Дентални заболявания при кучетата.
Почистване на зъбен камък при кучеПочистване на зъбен камък при куче
01 Дек.
Зъбният камък е проблема, която засяга не само хората, но и животните. Как се почиства зъбен камък при куче? Защо трябва да почиствате зъбния камък на кучето?
Как да повишим имунитета на кучетоКак да повишим имунитета на кучето
28 Ноем.
Всеки кучешки стопанин иска кучето му да тича радостно и здраво около него възможно по-дълго време. Как да повишим имунитета на кучето?
Кастриране на мъжко куче - предимства и недостатъциКастриране на мъжко куче - предимства и недостатъци
28 Ноем.
Ако сте решили да кастрирате вашето мъжко куче, но първо искате да разберете какви са предимствата и недостатъците на това.
От какво боледуват дакелите?От какво боледуват дакелите?
19 Ноем.
Дакелите са любима порода на много хора, а децата са силно впечатлени от тях заради тялото им, което често оприличават на хот-дог. От какво боледуват дакелите?
Заболявания при хъскитатаЗаболявания при хъскитата
17 Ноем.
В тази статия ще ви разкажем за най-често срещаните заболявания при хъскитата и ви апелираме, ако забележите някои от симптомите, които предстои да посочим, незабавно да се свържете с ветеринарния лекар на кучето.