miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо кучето се върти в кръг?Защо кучето се върти в кръг?Защо кучето се върти в кръг? Кога трябва да се притесняваме? Какво трябва да знаем за въртенето на кучето в кръг?
Всичко за кастрациятаВсичко за кастрациятаСпоровете за ползите и рисковете на кастрацията никога не са стихвали, те продължават и днес. Затова съществуват и различни митове за тази процедура. Какво трябва да знаем за кастрацията?
Вътрешно обезпаразитяване на кучеВътрешно обезпаразитяване на кучеМалките кученца често се заразяват с паразити още в майчината утроба или чрез млякото, с което се хранят. Вътрешно обезпаразитяване на куче:
Опасни болести при кучетатаОпасни болести при кучетата
17 Август
Пламена M.
Както хората, така и животните страдат от редица болести. Кучетата са склонни да заболяват от опасни болести като хепатит, бяс, гана и други.
Отравяне на домашни любимци с отрова за мишкиОтравяне на домашни любимци с отрова за мишкиОтровата за мишки и плъхове обикновено се поглъща от животните. Отравяне на домашни любимци с отрова за мишки.
Езикът на кучетоЕзикът на кучето
02 Август
Пламена M.
Кучето за разлика от своите събратя вълците, койотите и лисиците използва гласа си често. Това се обуславя от положението му на домашно животно, което има нужда да комуникира.
По-дълго ли живеят послушните кучета?По-дълго ли живеят послушните кучета?Всеки стопанин на куче се вълнува от въпроса колко дълго неговият домашен любимец ще остане в семейството, тоест каква е очакваната продължителност на живота на отделните породи кучета.
Кастриране на кучетоКастриране на кучетоКастрацията е метод, широко разпространен във всички развити страни. При него по оперативен метод се премахват репродуктивните органи на кучето.
Лечение на краста при кучетаЛечение на краста при кучетаИзразът краставо куче се употребява често и напълно в тон с факта, че това кожно заболяване, което се среща и при други животни, както и при хората, е доста разпространено сред кучетата. Лечение на краста при кучета:
Дистихиаза при кучетатаДистихиаза при кучетатаДистихиаза при кучета. Това нарушение представлява нарушение в растежа на миглите. Малките реснички растат или от вътрешната страна на външния ръб на клепачите, или отвън, но много близо до очната ябълка.