Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Защо тренировките са толкова важни за твоето куче?Защо тренировките са толкова важни за твоето куче?Редовните упражнения са идеално средство за поддържане на добра форма и здраве, било то при хората или при нашите четириноги приятели. Защо тренировките са толкова важни за твоето куче?
Кои са най-важните грижи за зъбите на кучетоКои са най-важните грижи за зъбите на кучетоОтглеждането на куче не включва само храненето на животното и разходката в парка. Трябва да полагате грижи и за зъбите на кучето. Кои са най-важните грижи за зъбите на кучето?
Важни грижи за кожата на твоето кучеВажни грижи за кожата на твоето кучеКожата на вашето куче се нуждае от специално внимание. Грижите за кожата на кучето зависят от неговата порода, възраст, телесно тегло, вид на козината му и хранителна диета.
5 признака, че кучето страда от тревожност при раздяла5 признака, че кучето страда от тревожност при раздялаТемата за менталното здраве е широко застъпена в днешно време. Но психични разстройства се срещат не само при хората, а и при кучетата. Животни, разделени с обичайните си стопани, могат да изживяват стрес и травми.
Домашни растения, опасни за кучета и коткиДомашни растения, опасни за кучета и коткиБез спор няма нищо, което да прави жилището по-уютно от красивите растения, но за собствениците на домашни любимци това може да се превърне в проблем. Съществуват над 700 растения, които са опасни за кучетата и котките.
Как да се погрижим за раните на кучетоКак да се погрижим за раните на кучетоЗнаете ли как правилно да се погрижите за раната на кучето? За да се научите как да осигурите първа помощ и да се уверите, че дискомфортът на кучето ви бива облекчен бързо, следвайте следните стъпки.
Какво да правим, ако кучето ни се натровиКакво да правим, ако кучето ни се натровиАко имате съмнения, че кучето ви се е натровило, най-важното е да запазите спокойствие и да следвате тези важни стъпки. Какво да правим, ако кучето ни се натрови?
Признаци за стрес при кучетоПризнаци за стрес при кучетоКучето ви изглежда разтревожено? Стресирано? Притеснено? Може да си мислите, че няма как да разберете какво точно чувства то, но всъщност вашия домашен любимец често го показва по невербален начин. Признаци на стрес при кучето.
Заболявания при Ирландски Воден ШпаньолЗаболявания при Ирландски Воден ШпаньолКакто може би и сами се досещате от името на породата, Ирландският Воден Шпаньол обожава да се намират във водата. Прилича доста с пуделите, но въпреки това си има своите индивидуални особености. Кои са заболяванията при Ирландския воден шпаньол?
Грижа за опашката на кучетоГрижа за опашката на кучетоИзобщо не е тайна, че опашките на нашите четириноги приятели изразяват емоциите им. Понякога се изисква специални грижи за опашката на кучето. Как да се грижим за кучешката опашка?