Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Очни болести при кучетатаОчни болести при кучетатаИма много очни болести при кучетата, за които собствениците дори не подозират, докато болестта не се развие и не се прояви под формата на сериозни симптоми. Какво трябва да знаем за очните заболявания при кучетата?
Възпаление на околоаналните жлези при кучетатаВъзпаление на околоаналните жлези при кучетатаАналните жлези при кучетата отделят специфичен мирис. Намират се между няколкото слоя мускули, които съставят ректума и когато всичко е наред, те сами се почистват при всяка дефекация.
Заболявания при Плачещите болонкиЗаболявания при Плачещите болонкиКато цяло Плачещите болонки са доста здрава порода. Но и при Плачещите болонки има някои заболявания.
Коронавирус при животните - какво трябва да знаемКоронавирус при животните - какво трябва да знаемПандемията от коронавирус по света продължава да бъде актуална. Какво трябва да знаем обаче за коронавирусът при животните. Вижте известните до момента факти, които засягат животните и коронавируса.
Грижа за кучето по време на епидемия от коронавирусГрижа за кучето по време на епидемия от коронавирус
13 Април
Teodora Mishineva
Епидемията от коронавирус COVID-19 обхвана света изключително бързо, което позволи разпространението на много грешна информация относно домашните любимци. Какви са грижите за кучето по време на епидемия от коронавирус?
Какво да правите, ако кучето ви глътне нещоКакво да правите, ако кучето ви глътне нещо
01 Април
Teodora Mishineva
Кученцата са в състояние да погълнат нещо, докато опознават света около себе си. Какво да правите, ако кучето ви глътне нещо? Вижте какви предмети би могло да глътне кучето и как да окажете първа помощ, ако това се случи.
Грижа за очите на кучетоГрижа за очите на кучетоКак да се грижим за очите на кучето? Кучешкото зрение не е така добре развито като човешкото, но въпреки това то е най-добрият начина за ориентация в пространството.
Кожни проблеми при кучетатаКожни проблеми при кучетатаКучетата също имат проблеми с кожата и козината си. Не всеки е много сериозен. Ето някои от най-често срещаните кожни проблеми при кучетата. Какво да правите, ако кучето има кожно заболяване.
Защо кучето не иска да пие вода?Защо кучето не иска да пие вода?За кучето е от жизнена необходимост да пие вода. Какви са причините кучето да не пие вода?
Диария при мопса - причини и лечениеДиария при мопса - причини и лечениеДиарията при мопса може да се окаже сериозен проблем. Ако вашият мопс има диария, не подценявайте това състояние. Разберете причините за диария при мопса и лекувайте симптомите.