Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Конюнктивит при кучето - причини и симптомиКонюнктивит при кучето - причини и симптомиКонюнктивитът при кучетата не е фатално заболяване, но е много неприятно. Конюнктивит при кучето - причини и симптоми.
Обезпаразитяване на кучето - защо, как и когаОбезпаразитяване на кучето - защо, как и когаПаразитите са сериозна опасност за здравето на кучето, като от отговорното отношение на стопанина зависи дали питомеца им ще се зарази с тях. Обезпаразитяване на кучето - защо, как и кога.
Трябва ли да даваме витамини на кучето?Трябва ли да даваме витамини на кучето?Витамините и минералите са важен компонент за правилната работа на всички системи, като това важи с пълна сила и за кучетата. Трябва ли да даваме витамини на кучето?
Настинка при кучетоНастинка при кучетоНе само хората могат да настинат, но дори и нашите домашни любимци, които не могат да ни кажат дали се чувстват добре или дали нещо ги безпокои. Дори и обикновената настинка при кучето може да стане причината за сериозни усложнения.
Колко често трябва да водим кучето на ветеринарКолко често трябва да водим кучето на ветеринарЧестотата на посещенията на кучето при ветеринарен лекар зависи в голяма степен от възрастта и физическото състояние на любимеца ви. Заедно с това са важни и профилактичните прегледи. Вижте повече:
Признаци, че кучето ви е бременноПризнаци, че кучето ви е бременноКак да разберем дали кучето е бременно? Какви са симптомите на бременност при кучетата? Вижте признаците, че кучето е бременно.
Лечение на рани при животниЛечение на рани при животниКак да помогнем на ранени животни? Знаете ли как да лекувате рани при животните? Какво трябва да знаем за лечението на рани при домашните любимци?
Как да се погрижим за ранено куче?Как да се погрижим за ранено куче?Как да се погрижим за ранено куче? Ако имате куче, тогава никога не знаете кога може да ви се наложи да сте наясно как да се погрижите за ранено куче.
Слепота при кучето - какво трябва да знаемСлепота при кучето - какво трябва да знаемСъстоянието, което пречи на проникването на светлина в ретината на окото, нарушава зрението не само на хората, но и на кучетата. Слепота при кучето - какво трябва да знаем.
Грижа за очите на МопсаГрижа за очите на МопсаОчите на породата Мопс са не само изразителна част на тялото, но и орган на зрението, който изисква всекидневна грижа, която обаче не е никак трудна, ако знаете какво да правите.