miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заболявания при пинчеритеЗаболявания при пинчеритеЗаболявания при пинчерите. От какво боледуват пинчерите? Какви заболявания застрашават пинчерите? За какво да внимаваме, ако имаме пичнер?
Заболявания при скай териерЗаболявания при скай териерЗаболявания при скай териер. Скай териерът е много интересна порода дребни кученца. Това небесно създание обаче доста се различава от четириногите с неговите размери.
Чести заболявания при керн териерЧести заболявания при керн териерЧести заболявания при керн териер. Тъй като повечето заболявания при породата керн териер са наследствени, добре е да се вземе кутре от проверен развъдник.
Заболявания при кучета от породата айнуЗаболявания при кучета от породата айнуЗа да бъдат айну винаги здрави, е необходимо да се спазват изискванията относно грижа и поддръжка на породата. При недобро отглеждане на айну може да развие следните патологии.
Заболявания при лабрадоритеЗаболявания при лабрадоритеЛабрадорът се счита за най-популярната порода в света и всичко се дължи на неговите качества. Заболявания при лабрадорите.
Опасни ли са ароматните свещи за твоето куче?Опасни ли са ароматните свещи за твоето куче?Опасни ли са ароматните свещи за твоето куче? Вредно ли е кучето да вдиша запалени ароматни свещи? Опасно ли е, ако кучето изяде ароматни свещи?
Признаци, че кучето ви се стресира от звуците у домаПризнаци, че кучето ви се стресира от звуците у домаЯсно че, че кучетата се страхуват от силни шумове, причинени от фойерверки и бомбички. Но знаете ли също, че ежедневните шумове могат да причинят стрес за кучето ви? На какво трябва да обърнете внимание?
Кои кучета са най-застрашени от артрит?Кои кучета са най-застрашени от артрит?Кои кучета са най-застрашени от артрит? Това е първият път, в който ветеринарите разглеждат потенциалните заболявания, застрашаващи тази популярна порода, сравнявайки ги с рисковете при други кучета.
Причини за депресия при кучетоПричини за депресия при кучетоДепресията е характерно състояние не само за човеците, но и за представителите на животинския свят. Често пъти признаци на депресия проявяват кучетата. Причини за депресия при кучето.
Гастрит при кучетоГастрит при кучетоГастритът при кучето, за разлика от другите животни, се среща сравнително често. Най-засегнати са старите или съвсем младите кучета.