miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Почистване на зъбен камък при кучеПочистване на зъбен камък при куче
01 Дек.
Зъбният камък е проблема, която засяга не само хората, но и животните. Как се почиства зъбен камък при куче? Защо трябва да почиствате зъбния камък на кучето?
Как да повишим имунитета на кучетоКак да повишим имунитета на кучето
28 Ноем.
Всеки кучешки стопанин иска кучето му да тича радостно и здраво около него възможно по-дълго време. Как да повишим имунитета на кучето?
Кастриране на мъжко куче - предимства и недостатъциКастриране на мъжко куче - предимства и недостатъци
28 Ноем.
Ако сте решили да кастрирате вашето мъжко куче, но първо искате да разберете какви са предимствата и недостатъците на това.
От какво боледуват дакелите?От какво боледуват дакелите?
19 Ноем.
Дакелите са любима порода на много хора, а децата са силно впечатлени от тях заради тялото им, което често оприличават на хот-дог. От какво боледуват дакелите?
Заболявания при хъскитатаЗаболявания при хъскитата
17 Ноем.
В тази статия ще ви разкажем за най-често срещаните заболявания при хъскитата и ви апелираме, ако забележите някои от симптомите, които предстои да посочим, незабавно да се свържете с ветеринарния лекар на кучето.
Отровни ли са гъбите за кучетата?Отровни ли са гъбите за кучетата?
16 Ноем.
Има много места, където можете да срещнете гъби. Особено по време на есенната разходка в гората, но също така и на полето, или може би дори в собствената ви градина. Отровни ли са гъбите за кучетата?
Отровни ли са жълъдите за кучетата?Отровни ли са жълъдите за кучетата?
15 Ноем.
Повечето кучета наистина обичат да похапват дъбови листа и жълъди, но знаете ли, че те могат да бъдат токсични за кучетата? Какви са симптомите при отравяне на кучето с жълъди?
По колко живеят кучетата чау-чау?По колко живеят кучетата чау-чау?
07 Ноем.
Колко живеят кучетата чау-чау? Как да удължим средната продължителност на живот на кучетата чау-чау?
Грижи за зъбите на кучетоГрижи за зъбите на кучето
26 Окт.
За да можете да поддържате всички зъби на кучето здрави, те трябва да се чистят. Това става като давате на домашния си любимец кости и специална твърда храна и сухари.
Рискове от кастрацията на вашето кучеРискове от кастрацията на вашето куче
26 Окт.
Кастрацията носи почти минимални рискове за здравето на домашния ви любимец, когато е извършена по правилен начин. Последващите ефекти са също са незначителни.