Гущери

Гущери

Гущери , тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите . Съвети при гледането на гущери .
ХамелеонГущериХамелеон
24 Септ.
Илияна Ангелова
ГеконГущериГекон
18 Септ.
Илияна Ангелова
Какво ядат гущерите?ГущериКакво ядат гущерите?
08 Юли
Йоана Стоянова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.
Нилски варанНилски варан
28 Септ.
Чували ли сте за нилския варан? Когато става дума за грамадни гущери, всички се сещат за вараните. А варан в съзнанието на всеки се асоциира с Комодския дракон.
Удивителният живот на тритонитеУдивителният живот на тритоните
08 Септ.
Тритон в съзнанието на хората е другото име на саламандрите. Има нищо вярно, но не съвсем. Това са две различни животни от едно и също семейство.
Комодски варанКомодски варан
03 Септ.
Комодският варан с научно название Varanus komodoensis е вид гущер, принадлежащ към семейство Варанови. История, външен вид и местообитания на Комодския варан.
Брадата агама - какво трябва да знаемБрадата агама - какво трябва да знаем
02 Септ.
Зад странно звучащото название брадата агама се крие симпатичен и много популярен гущер, който хората отглеждат често като домашен любимец. Влечугото изглежда като миниатюрен крокодил, но няма нищо общо с ужасните хищници.
Варан - всичко за огромното влечугоВаран - всичко за огромното влечуго
13 Август
Какво знаем за вараните? Звучи доста странно, но представители на едно от най-едрите и забележими животни на планетата - гущерът варан, е открит най-късно, през 1910-1912 година.
Саламандър - всичко за мистериозното животноСаламандър - всичко за мистериозното животно
01 Юни
Едно от най-мистериозните същества, познати на древните, както и през средновековието е саламандърът. Древните си представяли огненият саламандър като дракон, живеещ в огъня и олицетворяващ неговата стихия.
Брадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадат дракон - всичко за екзотичното влечуго
25 Март
Брадатите дракони са популярни домашни любимци с произход от Австралия. Смятат се за кротки и подходящи за прохождащи стопани на животни. Какви грижи изискват брадатите дракони?
Китайски Воден ДраконКитайски Воден Дракон
01 Септ.
Китайски Воден Дракон е гущер с много интересен външен вид. Китайски Воден Дракон е предпочитан за домашен любимец заради екзотичната си външност.
Как да си направим терариумКак да си направим терариум
24 Април
Когато искате да си направите терариум, можете да впрегнете вкупом цялото си въображение и творчески способности, но не забравяйте да спазвате следните няколко принципа.