miau.bg»Статии»Рептили
Рептили

Рептили

АнакондаЗмииАнаконда
15 Окт.
Нина 2
Пясъчна БоаЗмииПясъчна Боа
09 Окт.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ИгуанаИгуана
05 Окт.
Нина 2
Игуаната, често наричана домашен дракон, е екзотично животно, което става все по-популярно като домашен любимец. Игуаната е безобидно животно, което не наранява никого, и внася екзотика в дома.
Гърмяща змияГърмяща змияНазванието гърмяща змия звучи твърде плашещо, но всъщност особеният звук, който издава тази змия с опашката си, представляващ тракане, е доста полезен, защото служи за предупреждение на други животни.
ГущерГущерГущерите са едни от най-интересните и разнообразни видове животни на планетата и са привлекли вниманието на човека от древността. Къде живеят гущерите? С какво се хранят гущерите? Какви видове гущери има?
ХамелеонХамелеонВ семейството на сарианците, към което принадлежат и гущерите, особено място заема хамелеонът. Той прилича на гущер, но с гребен. Начин на живот на хамелеона. Как хамелеонът сменя цвета си?
ГеконГеконСъществува израз, който е станал почти аксиома за гущера, който откъсва опашката си, когато е застрашен. Геконите са такъв тип гущери, но това не е единствената им интересна способност.
Какво ядат гущерите?Какво ядат гущерите?Гущерите са много популярни домашни любимци и като се има предвид разнообразието от видове, от които можем да си изберем, не е учудващо ако не знаем с какво точно да ги храним. Какво ядат гущерите?
Колко големи стават костенурките?Колко големи стават костенурките?Ако обмисляте да си вземете костенурка за домашен любимец, един от най-важните въпроси, които вероятно си задавате, е колко голяма ще порасне костенурката. Това е важно да се има предвид, тъй като костенурките могат да се различават значително по размер.
Костенурката като домашен любимецКостенурката като домашен любимецКостенурките идват при вас, когато повикате името им! Вижте важните неща, които трябва да знаете, ако искате костенурка като домашен любимец
Императорска БоаИмператорска БоаЕпитетът красива, отнесен към вид змия, звучи почти като оксиморон, но е съвсем на място. Съществуват и красиви змии и към тях несъмнено се отнася императорската боа.
БумслангБумслангБумсланг е вид змия, която е от семейството на Colubridae и има сравнително миролюбив характер, като първа няма да нападне, освен ако не бъде предизвикана. Името ѝ идва от думата boom, което на африкански значи дърво.