Рептили

Рептили

Стават ли сухоземните костенурки за домашни любимци?Стават ли сухоземните костенурки за домашни любимци?Стават ли сухоземните костенурки за домашни любимци? Когато човек срещне в парка или в някоя градина сухоземна костенурка, най-честият порив е да я вземе у дома, за да се порадва. Но стават ли сухоземните костенурки за отглеждане вкъщи?
Царевичен смокЦаревичен смокАко трябва да изберем домашен любимец от влечуговите, царевичният смок (Pantherhophis guttatus) определено ще бъде най-подходящият кандидат за позицията. Видът е част от семейството на смокообразните (Colubrinae)
Саламандър - всичко за мистериозното животноСаламандър - всичко за мистериозното животноЕдно от най-мистериозните същества, познати на древните, както и през средновековието е саламандърът. Древните си представяли огненият саламандър като дракон, живеещ в огъня и олицетворяващ неговата стихия.
Питон - какво трябва да знаем за гигантската змияПитон - какво трябва да знаем за гигантската змияПитоните могат да се превърнат в гигантски змии. Опасни ли са питоните? Какви болести пренасят питоните? Какво трябва да знаем за питона?
Брадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадатите дракони са популярни домашни любимци с произход от Австралия. Смятат се за кротки и подходящи за прохождащи стопани на животни. Какви грижи изискват брадатите дракони?
За шипоопашата костенуркаЗа шипоопашата костенурка
10 Февр.
Petra Vasileva
Шипоопашатата костенурка е сред най-разпространените сухоземни влечуги на Европейския континент. Среща се от испанското крайбрежие чак до Босфора. На Балканите липсва единствено в Хърватска, Сърбия, Босна и в част от Добруджа.
Начални стъпки в отглеждането на змияНачални стъпки в отглеждането на змияСтигнали сте до решението да си вземете змия за домашен любимец – чудесно! Те са прекрасни същества. Пригответе се за начинанието с тези пет стъпки.
Зелена морска костенуркаЗелена морска костенурка
25 Януари
Petra Vasileva
Зелената морска костенурка е един от 7-те вида морски костенурки. Мнозина погрешно смятат, че името им идва от цвета на тяхната коруба. Ето някои полезни факти за зелената морска костенурка.
Усойница - какво трябва да знаемУсойница - какво трябва да знаемЗмията заема значително място в митологията, фолклора и дори в Библията. Това интересно влечуго предизвиква страх и отвращение повече заради легендите около него, отколкото заради качествата му.
Най-популярните видове костенурки и техните особеностиНай-популярните видове костенурки и техните особеностиКостенурката е най-древният символ, използван от хората и това не е случайно. Видовото разнообразие при тези влечуги е значително. Делят се на разреди и семейства, някои от тях вече изчезнали. Ето някои популярни видове костенурки и техните особености.