miau.bg»Статии»Рептили
Рептили

Рептили

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранене на игуанаХранене на игуанаИгуаните със сигурност са едни от най-популярните гущери, които някога са били държани като домашни любимци. Екзотичните животинчета имат строги хранителни и жилищни изисквания. Вижте подходящото хранене на игуана.
Как се гледа игуана?Как се гледа игуана?Игуаните със сигурност са един от най-популярните гущери, които някога са били отглеждани като домашен любимец. За тях има строги изисквания за хранене и настаняване, могат да растат доста големи, да живеят дълго време и могат да бъдат доста силни.
Най-големите змии в светаНай-големите змии в светаВъпреки че еволюцията се е погрижила гигантите да изчезнат от лицето на Земята, все още в природата има представители на животинското царство, които стряскат с размера си. Най-разпространени от тях са змиите.
ДъждовникДъждовник
29 Окт.
Нина 2
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
Хранене на КостенуркаХранене на КостенуркаХраненето на костенурка с неправилен вид храна може да доведе до проблем с обмяната на веществата, проблем с храносмилането и вътрешните органи. Спрямо това с което се хранят костенурките се поделят на три групи.
АнакондаАнаконда
15 Окт.
Нина 2
Анакондата е най-голямата змия на планетата. Анакондата е прочута със способността си да поглъща едри животни. Анакондата е един от най-опасните хищници. От векове Анакондата е свързвана със страховити легенди.
Пясъчна БоаПясъчна БоаЕкип изследователи открили в Сицилия няколко индивида от змията, позната като пясъчна боа. Пясъчната боя е срамежлива и неотровна змия, известна и у нас като турска боа, пясъчница
Колко години живеят игуаните?Колко години живеят игуаните?Игуаната е сравнително едър тропически гущер, с разнообразно цветово представяне. Прилича на малък дракон и е много непретенциозен откъм отглеждане. Колко години живеят игуаните?
ИгуанаИгуана
05 Окт.
Нина 2
Игуаната, често наричана домашен дракон, е екзотично животно, което става все по-популярно като домашен любимец. Игуаната е безобидно животно, което не наранява никого, и внася екзотика в дома.
Гърмяща ЗмияГърмяща ЗмияНазванието гърмяща змия звучи твърде плашещо, но всъщност особеният звук, който издава тази змия с опашката си, представляващ тракане, е доста полезен, защото служи за предупреждение на други животни.