miau.bg»Статии»Рептили
Рептили

Рептили

Императорска БоаИмператорска БоаЕпитетът красива, отнесен към вид змия, звучи почти като оксиморон, но е съвсем на място. Съществуват и красиви змии и към тях несъмнено се отнася императорската боа.
БумслангБумслангБумсланг е вид змия, която е от семейството на Colubridae и има сравнително миролюбив характер, като първа няма да нападне, освен ако не бъде предизвикана. Името ѝ идва от думата boom, което на африкански значи дърво.
Интересни и важни факти за отглеждането на игуаниИнтересни и важни факти за отглеждането на игуаниИгуани са големи гущери и екзотични домашни любимци. Все повече хора мечтаят да отглеждат игуана, но знаят ли как да се грижат за нея? Ето няколко интересни и важни факти за игуаните.
Как да се грижим за костенурка?Как да се грижим за костенурка?Сладководните костенурки са много мили домашни любимци, но те изискват доста специфични грижи и комфортна обстановка, за да останат в добро здраве и форма. Как да се грижим за костенурка?
Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Нина 2
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.
Маслинова РидлеяМаслинова Ридлея
28 Окт.
Нина 2
Маслинова Ридлея е вид морска костенурка, която има характерен цвят, напомнящ за маслини. Маслинова Ридлея изчезващ вид и затова е изключително ценен.
Кралска змияКралска змияКралицата на змиите е кралската змия! Кралската змия е една от най-разпространените змии в САЩ с приземен ареал и хранеща се с други змии (медянки, смокове и др. ), без да има проблем с тяхната отрова.
За змиите от А до ЯЗа змиите от А до ЯЗмиите са невероятни животни, които имат много дълга евлюция и много интересен начин на живот. Опасни ли са змиите? Кои са популярните видове змии? Какво трябва да знаем за змиите?
Нилски варанНилски варанЧували ли сте за нилския варан? Когато става дума за грамадни гущери, всички се сещат за вараните. А варан в съзнанието на всеки се асоциира с Комодския дракон.
Стоножки - какво трябва да знаемСтоножки - какво трябва да знаемСтоножката, с латинско название Chilopoda, е част от класа на Членестоногите. На науката са известни над 3500 вида стоножки, обединени в 5 разреда. Характеристика на стоножката.