miau.bg»Статии»Рептили
Рептили

Рептили

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при покупката на терариумСъвети при покупката на терариум
21 Окт.
Ако сте от хората, които обичат екзотичните животни и искате да си вземете такова вкъщи, то първо ще трябва да създадете подходяща среда за отглеждане за него. Вижте важни съвети при покупка на терариум.
Пет съвета при отглеждане на влечугоПет съвета при отглеждане на влечуго
21 Окт.
Какво да сторите, за да запазите влечугото си в оптимално здраве, колкото се може по-дълго? За начало, трябва наистина да сте отдадени на дълготрайния ангажимент – понякога надвишаващ 20 години. Вижте пет съвета при отглеждане на влечуго.
Кои са безобидните змииКои са безобидните змии
13 Окт.
1
Съществуват повече от 3000 вида змии. Въпреки че най-голям страх сред хората будят отровните представители на безкраките влечуги, истината е, че по-голямата част от тях са безобидни.
Болести при игуанитеБолести при игуаните
07 Окт.
Игуаните са техен на най-типичен представител сред домашните питомци и са истински талисман за много домове. От какво боледуват игуаните?
Кои са отровните змииКои са отровните змии
03 Окт.
Въпреки че змиите са разпространени на всички континенти с изключение на Антарктида, едва 400 разновидности от близо 3000 от тях са отровни. В България живеят шест вида отровни змии.
Да си отгледаме малки костенурки вкъщиДа си отгледаме малки костенурки вкъщи
01 Септ.
Малките костенурки (с размери 3-4 сантиметра) могат да доставят голяма радост вкъщи. Преди да решим да отгледаме представител на едни от най-старите животни на планетата, трябва да сме наясно с техните нужди и да сме напълно уверени, че ще се справим
Аксесоари за терариумите на влечугитеАксесоари за терариумите на влечугите
28 Август
Грижите за влечугите - домашни любимци включват удобен дом, което на практика е клетка. Домашното местообитание на гущерчето, костенурката или змията трябва да му бъде удобно. Аксесоари за терариумите на влечугите.
Грижи за игуанаГрижи за игуана
06 Август
Игуаните са страхотни домашни любимци, но изискват специфични грижи. Нужни са много място, храна и вода, както и скривалище на топло. Грижи за игуана:
Грижа за бебе геконГрижа за бебе гекон
05 Август
Бебетата гекони са очарователно допълнение към домашния уют, стига да са настанени и хранени правилно. Грижа за бебе гекон.
Кои са любимите храни на игуанитеКои са любимите храни на игуаните
04 Август
Въпреки че зеленчуците изглеждат като перфектната алтернатива за хранене на тези домашни любимци, то все пак има известни изключения. Кои са любимите храни на игуаните?