Рептили

Рептили

Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Нина 2
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.
Маслинова РидлеяМаслинова Ридлея
28 Окт.
Нина 2
Маслинова Ридлея е вид морска костенурка, която има характерен цвят, напомнящ за маслини. Маслинова Ридлея изчезващ вид и затова е изключително ценен.
Кралска змияКралска змияКралицата на змиите е кралската змия! Кралската змия е една от най-разпространените змии в САЩ с приземен ареал и хранеща се с други змии (медянки, смокове и др. ), без да има проблем с тяхната отрова.
За змиите от А до ЯЗа змиите от А до ЯЗмиите са невероятни животни, които имат много дълга евлюция и много интересен начин на живот. Опасни ли са змиите? Кои са популярните видове змии? Какво трябва да знаем за змиите?
Нилски варанНилски варанЧували ли сте за нилския варан? Когато става дума за грамадни гущери, всички се сещат за вараните. А варан в съзнанието на всеки се асоциира с Комодския дракон.
Стоножки - какво трябва да знаемСтоножки - какво трябва да знаемСтоножката, с латинско название Chilopoda, е част от класа на Членестоногите. На науката са известни над 3500 вида стоножки, обединени в 5 разреда. Характеристика на стоножката.
Индийски гавиалИндийски гавиалИндийският гавиал е полезен жител на водоемите, защото пречиства водите на реката от гниещи останки от мъртви тела. Индийски гавиал - класификация и история.
Пепелянка - всичко за опасната змияПепелянка - всичко за опасната змияЗмиите, от които почти всички хора изпитват панически страх, всъщност представляват студенокръвни влечуги без крака. Те са близки роднини на гущерите.
Черна мамбаЧерна мамбаСпоред новите научни анализи най-смъртоносната змия в света е черната мамба. Има змии с по-силна отрова от тяхната, но точно този вид си е спечелил печалното място заради огромния брой смъртни случаи, причинени от ухапване.
Тигровата змияТигровата змияВ Австралия живеят едни от най-отровните змии в света. Местните хора са свикнали да бъдат внимателни с тях, но дори там се случва да се затвори някоя централна улица, ако в града се появи тигрова змия.