Miau.bg»Статии»Рептили
Рептили

Рептили

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От какво умират червенобузите костенуркиОт какво умират червенобузите костенурки
01 Април
Причини за смърт при червенобузите костенурки. Каква е причината за смърт при червенобузите костенурки? От какво страдат червенобузите костенурки?
Характер и поведение на червенобузата костенуркаХарактер и поведение на червенобузата костенурка
31 Март
Червенобузата костенурка, научно известна като Emydura subglobosa, е очарователен и уникален вид сладководна костенурка. Хабитат и диета на червенобузата костенурка. Характеристики на червенобузата костенурка
Подходяща ли е червенобузата костенурка за отглеждане от деца?Подходяща ли е червенобузата костенурка за отглеждане от деца?
26 Март
Да вземем ли червенобуза костенурка на детето? Какво трябва да знаем за червенобузите костенурки? Добра идея ли е дете да се грижи за червенобуза костенурка?
Зелена анакондаЗелена анаконда
22 Март
Къде се срещат големите зелени анаконди? С какво се хранят зелените анаконди? Какво трябва да знаем за зелените анаконди?
Мрежест питонМрежест питон
09 Март
Мрежестите питони, заедно със зелената анаконда, са най-големите змии в света. Естествени врагове на мрежестите питони почти не съществува поради големия им размер. Мрежестият питон обитава предимно тропически гори
Кралски питон - отглеждане и грижиКралски питон - отглеждане и грижи
29 Февр.
Кралските питони, известни още като топчести питони, са едни от най-популярните видове змии, отглеждани като домашни любимци. Грижата за кралски питон включва създаване на подходящо местообитание, поддържане на
Най-опасните неотровни змииНай-опасните неотровни змии
15 Февр.
Когато става въпрос за света на змиите, отровата невинаги е определящият фактор за опасност. Докато отровните змии представляват непосредствена заплаха поради токсичното си ухапване, някои неотровни видове използват
Какво да имате предвид, преди да осиновите екзотичен домашен любимецКакво да имате предвид, преди да осиновите екзотичен домашен любимец
31 Януари
Екзотични домашни любимци за осиновяване и спасители могат да бъдат намерени и в социалните мрежи. Какво трябва да знаем преди да осиновим екзотичен домашен любимец?
Как да предпазите вашия домашен любимец влечуго през зиматаКак да предпазите вашия домашен любимец влечуго през зимата
30 Януари
Когато настъпи студено време, влечугите се нуждаят от специални грижи през зимата. Как да помогнем на влечугото да се чувства добре през зимата?
Защо змиите не са толкова страшниЗащо змиите не са толкова страшни
24 Януари
Първото нещо, което повечето хора правят, когато видят змия в двора си, е да изпаднат в паника. Но змиите не са страшни. Защо змиите не са толкова страховити, колкото си мислим?
Кралски Питон - какво трябва да знаем за змиятаКралски Питон - какво трябва да знаем за змията
23 Януари
Какво трябва да знаем за кралския питон? Защо кралският питон е популярен домашен любимец сред любителите на змии. Любопитни и интересни факти за кралския питон.
Какво трябва да знаете, преди да си вземете змия за домашен любимецКакво трябва да знаете, преди да си вземете змия за домашен любимец
19 Януари
Някои змии могат да разпознават гласа на собствениците си, а други могат да бъдат държани и галени. Но въпреки това за да гледате змия като домашен любимец трябва да имате готовност да й предоставите добра среда на живот.
Тигров ПитонТигров Питон
10 Януари
Тигровият питон е една от най-дългите змии в света. Въпреки че е по-малък от мрежестия питон, все още е един от най-големите представители на змиите.