Змии

Змии

Змии, различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия.
Кралска змияЗмииКралска змия
27 Окт.
Мариана Младенова
За змиите от А до ЯЗмииЗа змиите от А до Я
01 Окт.
Илияна Ангелова
Черна мамбаЧерна мамбаСпоред новите научни анализи най-смъртоносната змия в света е черната мамба. Има змии с по-силна отрова от тяхната, но точно този вид си е спечелил печалното място заради огромния брой смъртни случаи, причинени от ухапване.
Тигровата змияТигровата змияВ Австралия живеят едни от най-отровните змии в света. Местните хора са свикнали да бъдат внимателни с тях, но дори там се случва да се затвори някоя централна улица, ако в града се появи тигрова змия.
КобраКобраВ огромното семейство на змиите кобрите заемат специално място и това не е случайно. Кобрата не е просто змия, тя е уникално създание. Не случайно нейният образ присъства в легендите от древни времена.
Анаконда - всичко за гигантската змияАнаконда - всичко за гигантската змияНай-голямата змия в света е анакондата и за нея има най-много митове по тази причина. Легендите за анакондите са толкова много, че е трудно да се определи къде свършва истината и къде започва измислицата.
Какво трябва да знаем за отглеждането на змияКакво трябва да знаем за отглеждането на змияЗмиите са студенокръвни домашни любимци, които нямат нищо общо с отглеждането на котка, кучета или пък зайци.
Царевичен смокЦаревичен смокАко трябва да изберем домашен любимец от влечуговите, царевичният смок (Pantherhophis guttatus) определено ще бъде най-подходящият кандидат за позицията. Видът е част от семейството на смокообразните (Colubrinae)
ПитонПитонПитоните могат да се превърнат в гигантски змии. Опасни ли са питоните? Какви болести пренасят питоните? Какво трябва да знаем за питона?
Начални стъпки в отглеждането на змияНачални стъпки в отглеждането на змияСтигнали сте до решението да си вземете змия за домашен любимец – чудесно! Те са прекрасни същества. Пригответе се за начинанието с тези пет стъпки.
УсойницаУсойницаЗмията заема значително място в митологията, фолклора и дори в Библията. Това интересно влечуго предизвиква страх и отвращение повече заради легендите около него, отколкото заради качествата му.
Как да си отгледаме рептил у дома?Как да си отгледаме рептил у дома?За разлика от миналото, днес човек може да се сдобие с почти всяко животно, което поиска за домашен любимец. Страхът от неизвестното се заменя от удивление и почит, когато се докоснем до екзотичния свят на рептилите.