Змии

Змии

Змии, различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия.
Черна мамбаЗмииЧерна мамба
09 Септ.
Илияна Ангелова
Тигровата змияЗмииТигровата змия
08 Септ.
Илияна Ангелова
КобраКобраВ огромното семейство на змиите кобрите заемат специално място и това не е случайно. Кобрата не е просто змия, тя е уникално създание. Не случайно нейният образ присъства в легендите от древни времена.
Анаконда - всичко за гигантската змияАнаконда - всичко за гигантската змияНай-голямата змия в света е анакондата и за нея има най-много митове по тази причина. Легендите за анакондите са толкова много, че е трудно да се определи къде свършва истината и къде започва измислицата.
Какво трябва да знаем за отглеждането на змияКакво трябва да знаем за отглеждането на змияЗмиите са студенокръвни домашни любимци, които нямат нищо общо с отглеждането на котка, кучета или пък зайци.
Царевичен смокЦаревичен смокАко трябва да изберем домашен любимец от влечуговите, царевичният смок (Pantherhophis guttatus) определено ще бъде най-подходящият кандидат за позицията. Видът е част от семейството на смокообразните (Colubrinae)
ПитонПитонПитоните могат да се превърнат в гигантски змии. Опасни ли са питоните? Какви болести пренасят питоните? Какво трябва да знаем за питона?
Начални стъпки в отглеждането на змияНачални стъпки в отглеждането на змияСтигнали сте до решението да си вземете змия за домашен любимец – чудесно! Те са прекрасни същества. Пригответе се за начинанието с тези пет стъпки.
УсойницаУсойницаЗмията заема значително място в митологията, фолклора и дори в Библията. Това интересно влечуго предизвиква страх и отвращение повече заради легендите около него, отколкото заради качествата му.
Как да си отгледаме рептил у дома?Как да си отгледаме рептил у дома?За разлика от миналото, днес човек може да се сдобие с почти всяко животно, което поиска за домашен любимец. Страхът от неизвестното се заменя от удивление и почит, когато се докоснем до екзотичния свят на рептилите.
Съвети при покупката на терариумСъвети при покупката на терариумАко сте от хората, които обичат екзотичните животни и искате да си вземете такова вкъщи, то първо ще трябва да създадете подходяща среда за отглеждане за него. Вижте важни съвети при покупка на терариум.
Опасности при отглеждане на влечугиОпасности при отглеждане на влечугиВлечугите са приятни за отглеждане домашни любимци. Но и те изискват грижи, внимание и хигиена. Освен това съществуват и някои опасности при отглеждане на влечуги.