Змии

Змии

Змии, различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия.
Усойница - какво трябва да знаемУсойница - какво трябва да знаемЗмията заема значително място в митологията, фолклора и дори в Библията. Това интересно влечуго предизвиква страх и отвращение повече заради легендите около него, отколкото заради качествата му.
Как да си отгледаме рептил у дома?Как да си отгледаме рептил у дома?За разлика от миналото, днес човек може да се сдобие с почти всяко животно, което поиска за домашен любимец. Страхът от неизвестното се заменя от удивление и почит, когато се докоснем до екзотичния свят на рептилите.
Какво трябва да знаем за отглеждането на змияКакво трябва да знаем за отглеждането на змияЗмиите са студенокръвни домашни любимци, които нямат нищо общо с отглеждането на котка, кучета или пък зайци.
Съвети при покупката на терариумСъвети при покупката на терариумАко сте от хората, които обичат екзотичните животни и искате да си вземете такова вкъщи, то първо ще трябва да създадете подходяща среда за отглеждане за него. Вижте важни съвети при покупка на терариум.
Опасности при отглеждане на влечугиОпасности при отглеждане на влечугиВлечугите са приятни за отглеждане домашни любимци. Но и те изискват грижи, внимание и хигиена. Освен това съществуват и някои опасности при отглеждане на влечуги.
Първа помощ при ухапване от змияПърва помощ при ухапване от змияТази година по мнението на експерти в страната има двойно по-голяма популация от змии. Доказателство за това са множеството сигнали за честата появата на безкраките влечуги не само в природните паркове, но дори и в населените места.
Разкопаха фосил на змия с 4 кракаРазкопаха фосил на змия с 4 кракаЛипсващото звено между гущерите и змиите откриха учени от Университета в Портсмут. Фосил на древно влечуго, живяло в периода Креда преди повече от 110 милиона години, развълнува научната общественост. Съществото имало форма на тялото, типична за змиите
Най-голямата изложба на отровни змии у насНай-голямата изложба на отровни змии у насВ България се проведе най-голямата изложба на отровни змии не само на Балканите, но и в цяла Югоизточна Европа. Бяха показани различни видове змии като питони, мамби, кобри, гърмящи змии, смоци и някои видове гущери и скорпиони.
Кои са безобидните змииКои са безобидните змииСъществуват повече от 3000 вида змии. Въпреки че най-голям страх сред хората будят отровните представители на безкраките влечуги, истината е, че по-голямата част от тях са безобидни.
Най-големите змии в светаНай-големите змии в светаВъпреки че еволюцията се е погрижила гигантите да изчезнат от лицето на Земята, все още в природата има представители на животинското царство, които стряскат с размера си. Най-разпространени от тях са змиите.