Змии

Змии

Змии , различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия .
Императорска БоаЗмииИмператорска Боа
09 Май
Илияна Ангелова
БумслангЗмииБумсланг
08 Април
Галина Иванова
Кралска змияЗмииКралска змия
27 Окт.
Мариана Младенова
За змиите от А до ЯЗа змиите от А до ЯЗмиите са невероятни животни, които имат много дълга евлюция и много интересен начин на живот. Опасни ли са змиите? Кои са популярните видове змии? Какво трябва да знаем за змиите?
Пепелянка - всичко за опасната змияПепелянка - всичко за опасната змияЗмиите, от които почти всички хора изпитват панически страх, всъщност представляват студенокръвни влечуги без крака. Те са близки роднини на гущерите.
Черна мамбаЧерна мамбаСпоред новите научни анализи най-смъртоносната змия в света е черната мамба. Има змии с по-силна отрова от тяхната, но точно този вид си е спечелил печалното място заради огромния брой смъртни случаи, причинени от ухапване.
Тигровата змияТигровата змияВ Австралия живеят едни от най-отровните змии в света. Местните хора са свикнали да бъдат внимателни с тях, но дори там се случва да се затвори някоя централна улица, ако в града се появи тигрова змия.
КобраКобраВ огромното семейство на змиите кобрите заемат специално място и това не е случайно. Кобрата не е просто змия, тя е уникално създание. Не случайно нейният образ присъства в легендите от древни времена.
Анаконда - всичко за гигантската змияАнаконда - всичко за гигантската змияНай-голямата змия в света е анакондата и за нея има най-много митове по тази причина. Легендите за анакондите са толкова много, че е трудно да се определи къде свършва истината и къде започва измислицата.
Какво трябва да знаем за отглеждането на змияКакво трябва да знаем за отглеждането на змияЗмиите са студенокръвни домашни любимци, които нямат нищо общо с отглеждането на котка, кучета или пък зайци.
Царевичен смокЦаревичен смокАко трябва да изберем домашен любимец от влечуговите, царевичният смок (Pantherhophis guttatus) определено ще бъде най-подходящият кандидат за позицията. Видът е част от семейството на смокообразните (Colubrinae)
ПитонПитонПитоните могат да се превърнат в гигантски змии. Опасни ли са питоните? Какви болести пренасят питоните? Какво трябва да знаем за питона?
Начални стъпки в отглеждането на змияНачални стъпки в отглеждането на змияСтигнали сте до решението да си вземете змия за домашен любимец – чудесно! Те са прекрасни същества. Пригответе се за начинанието с тези пет стъпки.