Змии

Змии

Змии , различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия .
Кои са зелените змииЗмииКои са зелените змии
21 Март
Виктория Нейкова
Най-големите змии в светаЗмииНай-големите змии в света
29 Окт.
1
Петьо Любомиров
АнакондаЗмииАнаконда
15 Окт.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пясъчна БоаПясъчна БоаЕкип изследователи открили в Сицилия няколко индивида от змията, позната като пясъчна боа. Пясъчната боя е срамежлива и неотровна змия, известна и у нас като турска боа, пясъчница
Гърмяща ЗмияГърмяща ЗмияНазванието гърмяща змия звучи твърде плашещо, но всъщност особеният звук, който издава тази змия с опашката си, представляващ тракане, е доста полезен, защото служи за предупреждение на други животни.
Императорска БоаИмператорска БоаЕпитетът красива, отнесен към вид змия, звучи почти като оксиморон, но е съвсем на място. Съществуват и красиви змии и към тях несъмнено се отнася императорската боа.
БумслангБумслангБумсланг е вид змия, която е от семейството на Colubridae и има сравнително миролюбив характер, като първа няма да нападне, освен ако не бъде предизвикана. Името ѝ идва от думата boom, което на африкански значи дърво.
Кралска змияКралска змияКралицата на змиите е кралската змия! Кралската змия е една от най-разпространените змии в САЩ с приземен ареал и хранеща се с други змии (медянки, смокове и др. ), без да има проблем с тяхната отрова.
За змиите от А до ЯЗа змиите от А до ЯЗмиите са невероятни животни, които имат много дълга евлюция и много интересен начин на живот. Опасни ли са змиите? Кои са популярните видове змии? Какво трябва да знаем за змиите?
Пепелянка - всичко за опасната змияПепелянка - всичко за опасната змияЗмиите, от които почти всички хора изпитват панически страх, всъщност представляват студенокръвни влечуги без крака. Те са близки роднини на гущерите.
Черна мамбаЧерна мамбаСпоред новите научни анализи най-смъртоносната змия в света е черната мамба. Има змии с по-силна отрова от тяхната, но точно този вид си е спечелил печалното място заради огромния брой смъртни случаи, причинени от ухапване.
Тигровата змияТигровата змияВ Австралия живеят едни от най-отровните змии в света. Местните хора са свикнали да бъдат внимателни с тях, но дори там се случва да се затвори някоя централна улица, ако в града се появи тигрова змия.
КобраКобраВ огромното семейство на змиите кобрите заемат специално място и това не е случайно. Кобрата не е просто змия, тя е уникално създание. Не случайно нейният образ присъства в легендите от древни времена.