Змии

Змии

Змии , различните видове, техните особености и любопитни факти. Всичко за змиите на едно място. Съвети при гледането на змия .
ПитонЗмииПитон
03 Януари
Илияна Ангелова
Кои са безобидните змииЗмииКои са безобидните змии
13 Окт.
1
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са отровните змииКои са отровните змии
03 Окт.
Въпреки че змиите са разпространени на всички континенти с изключение на Антарктида, едва 400 разновидности от близо 3000 от тях са отровни. В България живеят шест вида отровни змии.
Кои са зелените змииКои са зелените змии
21 Март
Змиите са екзотични влечуги, които често предизвикват страх у човека. Тези животни са студенокръвни и безкраки, а разпространението им е на почти всички континенти, освен Антарктика. Кои са зелените змии?
Най-големите змии в светаНай-големите змии в света
29 Окт.
1
Въпреки че еволюцията се е погрижила гигантите да изчезнат от лицето на Земята, все още в природата има представители на животинското царство, които стряскат с размера си. Най-разпространени от тях са змиите.
АнакондаАнаконда
15 Окт.
Анакондата е най-голямата змия на планетата. Анакондата е прочута със способността си да поглъща едри животни. Анакондата е един от най-опасните хищници. От векове Анакондата е свързвана със страховити легенди.
Пясъчна БоаПясъчна Боа
09 Окт.
Екип изследователи открили в Сицилия няколко индивида от змията, позната като пясъчна боа. Пясъчната боя е срамежлива и неотровна змия, известна и у нас като турска боа, пясъчница
Гърмяща ЗмияГърмяща Змия
01 Окт.
Названието гърмяща змия звучи твърде плашещо, но всъщност особеният звук, който издава тази змия с опашката си, представляващ тракане, е доста полезен, защото служи за предупреждение на други животни.
Императорска БоаИмператорска Боа
09 Май
Епитетът красива, отнесен към вид змия, звучи почти като оксиморон, но е съвсем на място. Съществуват и красиви змии и към тях несъмнено се отнася императорската боа.
БумслангБумсланг
08 Април
Бумсланг е вид змия, която е от семейството на Colubridae и има сравнително миролюбив характер, като първа няма да нападне, освен ако не бъде предизвикана. Името ѝ идва от думата boom, което на африкански значи дърво.
Кралска змияКралска змия
27 Окт.
Кралицата на змиите е кралската змия! Кралската змия е една от най-разпространените змии в САЩ с приземен ареал и хранеща се с други змии (медянки, смокове и др. ), без да има проблем с тяхната отрова.
За змиите от А до ЯЗа змиите от А до Я
01 Окт.
Змиите са невероятни животни, които имат много дълга евлюция и много интересен начин на живот. Опасни ли са змиите? Кои са популярните видове змии? Какво трябва да знаем за змиите?