Гущери

Гущери

Гущери , тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите . Съвети при гледането на гущери .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на Саламандър Аксолотъл у домаОтглеждане на Саламандър Аксолотъл у дома
11 Юни
Ако търсите уникален и завладяващ домашен любимец, който ще ви хипнотизира с неземния си вид и нежен характер, не търсете повече от Саламандър Аксолотл. Създаване на местообитанието на Саламандър Аксолотъл
Пет съвета при отглеждане на влечугоПет съвета при отглеждане на влечуго
21 Окт.
Какво да сторите, за да запазите влечугото си в оптимално здраве, колкото се може по-дълго? За начало, трябва наистина да сте отдадени на дълготрайния ангажимент – понякога надвишаващ 20 години. Вижте пет съвета при отглеждане на влечуго.
Аксесоари за терариумите на влечугитеАксесоари за терариумите на влечугите
28 Август
Грижите за влечугите - домашни любимци включват удобен дом, което на практика е клетка. Домашното местообитание на гущерчето, костенурката или змията трябва да му бъде удобно. Аксесоари за терариумите на влечугите.
Грижа за бебе геконГрижа за бебе гекон
05 Август
Бебетата гекони са очарователно допълнение към домашния уют, стига да са настанени и хранени правилно. Грижа за бебе гекон.
Съвети при хранене на леопардов геконСъвети при хранене на леопардов гекон
02 Февр.
Леопардовият гекон е нощен гущер, чиято естествена среда на местообитание са пустините на Централна Азия, Индия и Пакистан. Съвети при хранене на леопардов гекон.
Съвети при хранене на хамелеонСъвети при хранене на хамелеон
27 Дек.
Хамелеоните са сред най-интересните за наблюдение гущери с неподражаемата им способност да променят цвета си в хармония с околната среда. Съвети при хранене на хамелеон.
Съвети при хранене на брадат драконСъвети при хранене на брадат дракон
15 Дек.
Към прясната храна на брадатия дракон трябва да се добавят необходимите минерали и витамини след съвет с ветеринарния лекар. Трябва да се даде превес на фосфор, калций, витамин Д и други.
Как се отглежда гекон?Как се отглежда гекон?
24 Ноем.
Не забравяйте, че геконите трябва да имат място в терариума, на което да се крият. Как се отглежда гекон?
ДъждовникДъждовник
29 Окт.
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
ГущерГущер
27 Септ.
Гущерите са едни от най-интересните и разнообразни видове животни на планетата. Къде живеят гущерите? С какво се хранят гущерите?
ХамелеонХамелеон
24 Септ.
В семейството на сарианците, към което принадлежат и гущерите, особено място заема хамелеонът. Той прилича на гущер, но с гребен. Начин на живот на хамелеона. Как хамелеонът сменя цвета си?
ГеконГекон
18 Септ.
Съществува израз, който е станал почти аксиома за гущера, който откъсва опашката си, когато е застрашен. Геконите са такъв тип гущери, но това не е единствената им интересна способност.
Какво ядат гущерите?Какво ядат гущерите?
08 Юли
Гущерите са много популярни домашни любимци и като се има предвид разнообразието от видове, от които можем да си изберем, не е учудващо ако не знаем с какво точно да ги храним. Какво ядат гущерите?