Гущери

Гущери

Гущери , тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите . Съвети при гледането на гущери .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при хранене на леопардов геконСъвети при хранене на леопардов гекон
02 Февр.
Леопардовият гекон е нощен гущер, чиято естествена среда на местообитание са пустините на Централна Азия, Индия и Пакистан. Съвети при хранене на леопардов гекон.
Съвети при хранене на хамелеонСъвети при хранене на хамелеон
27 Дек.
Хамелеоните са сред най-интересните за наблюдение гущери с неподражаемата им способност да променят цвета си в хармония с околната среда. Съвети при хранене на хамелеон.
Съвети при хранене на брадат драконСъвети при хранене на брадат дракон
15 Дек.
Към прясната храна на брадатия дракон трябва да се добавят необходимите минерали и витамини след съвет с ветеринарния лекар. Трябва да се даде превес на фосфор, калций, витамин Д и други.
Как се отглежда гекон?Как се отглежда гекон?
24 Ноем.
Не забравяйте, че геконите трябва да имат място в терариума, на което да се крият. Как се отглежда гекон?
ДъждовникДъждовник
29 Окт.
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
ГущерГущер
27 Септ.
Гущерите са едни от най-интересните и разнообразни видове животни на планетата и са привлекли вниманието на човека от древността. Къде живеят гущерите? С какво се хранят гущерите? Какви видове гущери има?
ХамелеонХамелеон
24 Септ.
В семейството на сарианците, към което принадлежат и гущерите, особено място заема хамелеонът. Той прилича на гущер, но с гребен. Начин на живот на хамелеона. Как хамелеонът сменя цвета си?
ГеконГекон
18 Септ.
Съществува израз, който е станал почти аксиома за гущера, който откъсва опашката си, когато е застрашен. Геконите са такъв тип гущери, но това не е единствената им интересна способност.
Какво ядат гущерите?Какво ядат гущерите?
08 Юли
Гущерите са много популярни домашни любимци и като се има предвид разнообразието от видове, от които можем да си изберем, не е учудващо ако не знаем с какво точно да ги храним. Какво ядат гущерите?
Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.