Гущери

Гущери

Гущери , тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите . Съвети при гледането на гущери .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се отглежда гекон?Как се отглежда гекон?Не забравяйте, че геконите трябва да имат място в терариума, на което да се крият. Как се отглежда гекон?
ДъждовникДъждовник
29 Окт.
Нина 2
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
ГущерГущерГущерите са едни от най-интересните и разнообразни видове животни на планетата и са привлекли вниманието на човека от древността. Къде живеят гущерите? С какво се хранят гущерите? Какви видове гущери има?
ХамелеонХамелеонВ семейството на сарианците, към което принадлежат и гущерите, особено място заема хамелеонът. Той прилича на гущер, но с гребен. Начин на живот на хамелеона. Как хамелеонът сменя цвета си?
ГеконГеконСъществува израз, който е станал почти аксиома за гущера, който откъсва опашката си, когато е застрашен. Геконите са такъв тип гущери, но това не е единствената им интересна способност.
Какво ядат гущерите?Какво ядат гущерите?Гущерите са много популярни домашни любимци и като се има предвид разнообразието от видове, от които можем да си изберем, не е учудващо ако не знаем с какво точно да ги храним. Какво ядат гущерите?
Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Нина 2
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.
Нилски варанНилски варанЧували ли сте за нилския варан? Когато става дума за грамадни гущери, всички се сещат за вараните. А варан в съзнанието на всеки се асоциира с Комодския дракон.
Удивителният живот на тритонитеУдивителният живот на тритонитеТритон в съзнанието на хората е другото име на саламандрите. Има нищо вярно, но не съвсем. Това са две различни животни от едно и също семейство.
Комодски варанКомодски варанКомодският варан с научно название Varanus komodoensis е вид гущер, принадлежащ към семейство Варанови. История, външен вид и местообитания на Комодския варан.