Гущери

Гущери

Гущери, тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите. Съвети при гледането на гущери.
Как да си направим терариумКак да си направим терариумКогато искате да си направите терариум, можете да впрегнете вкупом цялото си въображение и творчески способности, но не забравяйте да спазвате следните няколко принципа.
Време за баня – как да изкъпем влечугото си?Време за баня – как да изкъпем влечугото си?Докато дивите влечуги регулярно се киснат във вода, в домашни условия трябва да измислим осъществяването на банята по друг начин. Как да изкъпем влечугото си?
ДъждовникДъждовник
18 Окт.
Нина 2
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
Как се отглежда гекон?Как се отглежда гекон?Не забравяйте, че геконите трябва да имат място в терариума, на което да се крият. Също така не забравяйте, че когато са скрити, не е добре да ги притеснявате, защото могат да се уплашат от Вас
В Бразилия намериха липсващото звено между игуаните и хамелеонитеВ Бразилия намериха липсващото звено между игуаните и хамелеонитеНовооткрит вид влечуго може да се окаже така търсеното липсващо звено в еволюцията на гущерите в Южна Америка, пише Дейли Мейл. Древният гущер е от рода на игуаните. Той е бродил на територията на днешна Бразилия преди повече от 90 милиона години.
Гущерът - най-древното влечуго след динозавритеГущерът - най-древното влечуго след динозавритеУчените смятат гущерa за най-древното влечуго след динозаврите, което остава да е живо и днес. По света има повече от 4300 вида от четирикракото влечуго. Срещат се по целия свят, като изключение правят океаните и полярните зони.
Кратка характеристика на гущеритеКратка характеристика на гущеритеПодобно на видовете, има и разнородни размери гущери. Те варират от няколко сантиметра, като например Геконите, до огромни размери, от порядъка на три метра, подобно на Комодския варан.