Гущери

Гущери

Гущери , тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите . Съвети при гледането на гущери .
ГущерГущериГущер
27 Септ.
Илияна Ангелова
ХамелеонГущериХамелеон
24 Септ.
Илияна Ангелова
ГеконГущериГекон
18 Септ.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво ядат гущерите?Какво ядат гущерите?Гущерите са много популярни домашни любимци и като се има предвид разнообразието от видове, от които можем да си изберем, не е учудващо ако не знаем с какво точно да ги храним. Какво ядат гущерите?
Сибирски СаламандърСибирски Саламандър
07 Ноем.
Нина 2
Сибирски Саламандър, известен още с наименованието Сибирски Ъглозъб, е земноводно с много интересен външен вид. Сибирски Саламандър е известен с необикновените си способности да изпада в летаргичен сън и да излиза от него.
Нилски варанНилски варанЧували ли сте за нилския варан? Когато става дума за грамадни гущери, всички се сещат за вараните. А варан в съзнанието на всеки се асоциира с Комодския дракон.
Удивителният живот на тритонитеУдивителният живот на тритонитеТритон в съзнанието на хората е другото име на саламандрите. Има нищо вярно, но не съвсем. Това са две различни животни от едно и също семейство.
Комодски варанКомодски варанКомодският варан с научно название Varanus komodoensis е вид гущер, принадлежащ към семейство Варанови. История, външен вид и местообитания на Комодския варан.
Брадата агама - какво трябва да знаемБрадата агама - какво трябва да знаемЗад странно звучащото название брадата агама се крие симпатичен и много популярен гущер, който хората отглеждат често като домашен любимец. Влечугото изглежда като миниатюрен крокодил, но няма нищо общо с ужасните хищници.
Варан - всичко за огромното влечугоВаран - всичко за огромното влечугоКакво знаем за вараните? Звучи доста странно, но представители на едно от най-едрите и забележими животни на планетата - гущерът варан, е открит най-късно, през 1910-1912 година.
Саламандър - всичко за мистериозното животноСаламандър - всичко за мистериозното животноЕдно от най-мистериозните същества, познати на древните, както и през средновековието е саламандърът. Древните си представяли огненият саламандър като дракон, живеещ в огъня и олицетворяващ неговата стихия.
Брадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадатите дракони са популярни домашни любимци с произход от Австралия. Смятат се за кротки и подходящи за прохождащи стопани на животни. Какви грижи изискват брадатите дракони?
Китайски Воден ДраконКитайски Воден Дракон
01 Септ.
Нина 2
Китайски Воден Дракон е гущер с много интересен външен вид. Китайски Воден Дракон е предпочитан за домашен любимец заради екзотичната си външност.