Гущери

Гущери

Гущери, тяхните видове, особености и отглеждане. Любопитни факти за гущерите. Съвети при гледането на гущери.
Варан - всичко за огромното влечугоВаран - всичко за огромното влечугоКакво знаем за вараните? Звучи доста странно, но представители на едно от най-едрите и забележими животни на планетата - гущерът варан, е открит най-късно, през 1910-1912 година.
Саламандър - всичко за мистериозното животноСаламандър - всичко за мистериозното животноЕдно от най-мистериозните същества, познати на древните, както и през средновековието е саламандърът. Древните си представяли огненият саламандър като дракон, живеещ в огъня и олицетворяващ неговата стихия.
Брадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадат дракон - всичко за екзотичното влечугоБрадатите дракони са популярни домашни любимци с произход от Австралия. Смятат се за кротки и подходящи за прохождащи стопани на животни. Какви грижи изискват брадатите дракони?
Китайски Воден ДраконКитайски Воден Дракон
01 Септ.
Нина 2
Китайски Воден Дракон е гущер с много интересен външен вид. Китайски Воден Дракон е предпочитан за домашен любимец заради екзотичната си външност.
Как да си направим терариумКак да си направим терариумКогато искате да си направите терариум, можете да впрегнете вкупом цялото си въображение и творчески способности, но не забравяйте да спазвате следните няколко принципа.
Време за баня – как да изкъпем влечугото си?Време за баня – как да изкъпем влечугото си?Докато дивите влечуги регулярно се киснат във вода, в домашни условия трябва да измислим осъществяването на банята по друг начин. Как да изкъпем влечугото си?
ДъждовникДъждовник
18 Окт.
Нина 2
Дъждовникът е земноводно, известно още като Саламандър и дори с името Огнен Саламандър. Дъждовникът прилича на гущер, но е черен на цвят. Дъждовник става полово зрял едва на 3 години.
Как се отглежда гекон?Как се отглежда гекон?Не забравяйте, че геконите трябва да имат място в терариума, на което да се крият. Също така не забравяйте, че когато са скрити, не е добре да ги притеснявате, защото могат да се уплашат от Вас
В Бразилия намериха липсващото звено между игуаните и хамелеонитеВ Бразилия намериха липсващото звено между игуаните и хамелеонитеНовооткрит вид влечуго може да се окаже така търсеното липсващо звено в еволюцията на гущерите в Южна Америка, пише Дейли Мейл. Древният гущер е от рода на игуаните. Той е бродил на територията на днешна Бразилия преди повече от 90 милиона години.
Гущерът - най-древното влечуго след динозавритеГущерът - най-древното влечуго след динозавритеУчените смятат гущерa за най-древното влечуго след динозаврите, което остава да е живо и днес. По света има повече от 4300 вида от четирикракото влечуго. Срещат се по целия свят, като изключение правят океаните и полярните зони.