miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Медночервена шуменска овцаМедночервена шуменска овцаМедночервената шуменска овца е порода, която се отглежда основно в северните райони на страната ни. Учените са на мнение, че тя е селекция и е резултат от Цигая, а именно едно от най-старите породи овце у нас.
Важни съвети при отглеждането на кокошкиВажни съвети при отглеждането на кокошкиИма някои важни особености, с които е добре да се съобразите преди да предприемете отглеждането на кокошки. В следващите редове вижте повече:
Заболявания по домашните кокошкиЗаболявания по домашните кокошкиЗа разлика от други пернати, домашните кокошки страдат от различни заболявания сравнително по-често. Какви са най-често срещаните болести по кокошките?
Съвети при хранене на домашните козиСъвети при хранене на домашните козиКозите са по-непретенциозни от овцете, ядат добре всяка трева, храстите могат да се използват като фуражи. Какво трябва да знаем за храненето на козите? Кои са любимите храни на козите?
Заболявания по домашните козиЗаболявания по домашните козиБолестите на домашните кози се делят на неинфекциозни, инфекциозни, инвазивни и паразитни. Възприемчивостта на козите към болести не е еднаква.
Заболявания по домашните пуйкиЗаболявания по домашните пуйкиМожете да различите болната пуйка от здрава по външни признаци. Всяко заболяване има своите симптоми. Всички заболявания на домашните пуйки са разделени на инфекциозни, неинфекциозни и причинени от паразити.
Съвети при отглеждане на пуйкиСъвети при отглеждане на пуйкиПо принцип пуйките се считат за непретенциозни птици. Те се държат в обикновени изолирани помещения с вентилация. Какво трябва да знаем за храненето и грижите за пуйки?
Съвети при отглеждане на домашни козиСъвети при отглеждане на домашни козиРазвъждането на кози в собствените домакинства не е твърде трудно. Какво трябва да знаем за отглеждането и храненето на козите?
Съвети при хранене на домашни пуйкиСъвети при хранене на домашни пуйкиУспешното отглеждане на такава птица като пуйката директно зависи от това колко правилно е организирано храненето на пуйките. С какво да храним пуйките? Кои полезните храни за домашните пуйки?
Забранени храни за домашните кокошкиЗабранени храни за домашните кокошкиКои са забранените храни за домашните кокошки. Макар да се смятат за всеядни, тези пернати не трябва да ядат всичко, каквото им падне. Вижте каква храна не бива да им давате. Токсични храни за домашните кокошки.