miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Болести по Животните
Болести по Животните

Болести по Селскостопанските Животни

Здраве и болести по селскостопанските животни . Съвети и материали за здравето на животните и болестите по тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заболявания при магаретатаЗаболявания при магаретатаЗаболявания при магаретата. От какво боледуват магаретата? За какво трябва да внимават стопаните на магарета?
Болести по кравитеБолести по кравитеНай-често заболявания при кравите се причиняват следствие на инфекция от микроби, вируси или паразити. Необходимо е стопанинът да им отделение, където да изолира болни животни
Заболявания по юрдечкитеЗаболявания по юрдечкитеОтглеждането на неми или мускусни патици, които у нас са познати като юрдечки, е доходно занимание за фермерите, тъй като тези птици не изискват много грижи и вложения заради полудивото състояние в което се намират. Заболявания по юрдечките.
Често срещани болести по козитеЧесто срещани болести по козитеОсновно заболявания по козите се делят на инфекциозни и неинфекциозни. Инфекциозните са опасни с това, че могат да се разпространят и да засегнат цялото стадо.
Болести по пъдпъдъцитеБолести по пъдпъдъцитеРазвъждането на пъдпъдъци в домашни ферми е печеливш бизнес и не е по-сложно от отглеждането на пилета. Болести по пъдпъдъците - какво трябва да знаем?
Болести по овцетеБолести по овцетеПрофилактичните мероприятия са важна част от грижите за всеки един добитък, както и редовните прегледи от ветеринар. Какви са болестите по овцете? Ето ги най-разпространените заболявания при овцете?
Болести по прасетатаБолести по прасетатаПодобно и всички животни, така и прасетата са предразположени към някои болести, които могат да станат причината дори за бързото унищожаване на целия ви добитък. Кои са болестите по прасетата?
Заболявания по домашните кокошкиЗаболявания по домашните кокошкиЗа разлика от други пернати, домашните кокошки страдат от различни заболявания сравнително по-често. Какви са най-често срещаните болести по кокошките?
Заболявания по домашните козиЗаболявания по домашните козиБолестите на домашните кози се делят на неинфекциозни, инфекциозни, инвазивни и паразитни. Възприемчивостта на козите към болести не е еднаква.
Заболявания по домашните пуйкиЗаболявания по домашните пуйкиМожете да различите болната пуйка от здрава по външни признаци. Всяко заболяване има своите симптоми. Всички заболявания на домашните пуйки са разделени на инфекциозни, неинфекциозни и причинени от паразити.