Miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Болести по Животните
Болести по Животните

Болести по Селскостопанските Животни

Здраве и болести по селскостопанските животни . Съвети и материали за здравето на животните и болестите по тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мониезиозата при овцете и козитеМониезиозата при овцете и козите
16 Февр.
Една от болестите, които е изключително опасна за овцете и козите е мониезиозата. Тази болест напада животните предимно през пролетта и се предизвиква най-вече от паразити. Тя засяга както едри, така и дребни животни като агнета, ярета, телета.
Стронгилоидоза при агнета и шилетаСтронгилоидоза при агнета и шилета
15 Дек.
Чували ли сте за паразитната болест стронгилоидоза? Ако сте развъдник на агнета и шилета или просто се интересувате от животните и към какви болести са предразположени, най-вероятно знаете за какво става въпрос.
ДиктиокаулозаДиктиокаулоза
02 Ноем.
Диктиокаулозата е заболяване по домашните и дивите преживни животни. Диктиокаулозата е много разпространена. Източник на заразата са болни животни и замърсена среда.
ХаберитозаХаберитоза
28 Окт.
Хабертиозата е заболяване по преживните животни. Какво трябва да знаем за хаберитоза?
БуностомозаБуностомоза
28 Окт.
Буностомозата е паразитно заболяване на преживните животни. Заболяването се характеризира с диария, изтощение и смърт на животните.
Диария при прасетата - причини и лечениеДиария при прасетата - причини и лечение
17 Окт.
Причини за диария при прасета. Диагноза на диария при прасетата. Симптомите на диария при прасе. Как да лекуваме диария при прасе
Симптоми на свинска чумаСимптоми на свинска чума
12 Окт.
Заболяването свинска чума е открито, регистрирано, проучено и описано за първи път в началото на 20 век (1921 г) от английския изследовател Монтгомъри Р. в Източна Африка. Симптоми на свинска чума:
Причини за безплодието при овцетеПричини за безплодието при овцете
05 Септ.
Причини за безплодието при овцете. За да се намали безплодието при овцете, което е проблем на фермерите, губещи средства, е нужно да се осигурят някои специални условия.
Грижи за шилетаГрижи за шилета
11 Август
Що се отнася до здравословните опасности, шилетата са много уязвими от опаразитяване, защото младите животни имат слаба имунна система. Адекватна грижи за шилета. Болести по шилета
Заболявания при щраусаЗаболявания при щрауса
26 Юли
Щраусите са екзотични птици, които в последно време са доходоносен бизнес заради интереса към щраусовото месо и яйца. Заболявания при щрауса.
Болести по юрдечкитеБолести по юрдечките
16 Юли
Мускусните патици, които у нас наричаме юрдечки, са устойчиви птици, тъй като са в полудиво състояние. Болести по юрдечките:
Ваксини за прасета - кога и защоВаксини за прасета - кога и защо
15 Юли
Малките прасенца трябва да бъдат ваксинирани срещу еризипела, колибацилоза, салмонелоза, чума, пастерелоза, стрептококоза. За засилване на имунния отговор на организма е нужно инжектиране и с минерали и витамини.
Заболявания при магаретатаЗаболявания при магаретата
28 Юни
Заболявания при магаретата. От какво боледуват магаретата? За какво трябва да внимават стопаните на магарета?