miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Болести по Животните
Болести по Животните

Болести по Селскостопанските Животни

Здраве и болести по селскостопанските животни . Съвети и материали за здравето на животните и болестите по тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заболявания по домашните кокошкиЗаболявания по домашните кокошкиЗа разлика от други пернати, домашните кокошки страдат от различни заболявания сравнително по-често. Какви са най-често срещаните болести по кокошките?
Заболявания по домашните козиЗаболявания по домашните козиБолестите на домашните кози се делят на неинфекциозни, инфекциозни, инвазивни и паразитни. Възприемчивостта на козите към болести не е еднаква.
Заболявания по домашните пуйкиЗаболявания по домашните пуйкиМожете да различите болната пуйка от здрава по външни признаци. Всяко заболяване има своите симптоми. Всички заболявания на домашните пуйки са разделени на инфекциозни, неинфекциозни и причинени от паразити.
Как да се справим с кокошинките?Как да се справим с кокошинките?Какво представляват кокошинките? Кокошинките са паразити, които смучат кръв от птиците през нощта, а през деня се крият по дупчици и цепнатини по тялото на животното. Как да се справим с кокошинките?
Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?Много хора вярват, че болестта Луда Крава днес е просто екзотично явление, а не реална заплаха. Истината е, че тя съществува все още, макар и все по-рядко да чуваме за нея. Как се предава болестта Луда Крава?
Защо кокошките стават канибалиЗащо кокошките стават канибалиКанибализмът е сериозен проблем, когато се отглеждат кокошки и той е породен от различни причини. Познаването им може да предотврати или да преустанови проявите на канибализъм, които се отразяват доста зле на стопаните на домашните птици.
Птичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтиците имат една изключително лоша привичка – канибълизъм. Тя се изразява в склонността им да се кълват взаимно, като понякога се стига до пълно разкъсване.
Мастит при овцете и козитеМастит при овцете и козитеМаститите при овцете и козите са няколко вида. Те са сред най-често срещаните заболявания при тези животни. Най-честите причини, са трудности при осъществяване на хигиенен млекодобив, лоши зоохигиенни условия и ниското разположена млечна жлеза.
Мастит при кравитеМастит при кравите
11 Март
Rosi Stoyanova
Маститът представлява специфично заболяване на кравите, което се изразява във възпаление на млечната жлеза. Маститът възниква под влияние на различни фактори.