Болести по Животните

Болести по Селскостопанските Животни

Здраве и болести по селскостопанските животни. Съвети и материали за здравето на животните и болестите по тях.
Как да се справим с кокошинките?Как да се справим с кокошинките?Какво представляват кокошинките? Кокошинките са паразити, които смучат кръв от птиците през нощта, а през деня се крият по дупчици и цепнатини по тялото на животното. Как да се справим с кокошинките?
Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?Много хора вярват, че болестта Луда Крава днес е просто екзотично явление, а не реална заплаха. Истината е, че тя съществува все още, макар и все по-рядко да чуваме за нея. Как се предава болестта Луда Крава?
Защо кокошките стават канибалиЗащо кокошките стават канибалиКанибализмът е сериозен проблем, когато се отглеждат кокошки и той е породен от различни причини. Познаването им може да предотврати или да преустанови проявите на канибализъм, които се отразяват доста зле на стопаните на домашните птици.
Птичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтиците имат една изключително лоша привичка – канибълизъм. Тя се изразява в склонността им да се кълват взаимно, като понякога се стига до пълно разкъсване.
Мастит при овцете и козитеМастит при овцете и козитеМаститите при овцете и козите са няколко вида. Те са сред най-често срещаните заболявания при тези животни. Най-честите причини, са трудности при осъществяване на хигиенен млекодобив, лоши зоохигиенни условия и ниското разположена млечна жлеза.
Мастит при кравитеМастит при кравитеМаститът представлява специфично заболяване на кравите, което се изразява във възпаление на млечната жлеза. Маститът възниква под влияние на различни фактори.