Хранене и Отглеждане

Отглеждане на Селскостопански Животни

Хранене и отглеждане на селскостопански животни. Отглеждате селскостопански животни? Тук ще намериш съвети за всичко, което трябва да знаеш за отглеждането на селскостопански животни.
Съвети при отглеждане на домашни козиСъвети при отглеждане на домашни козиРазвъждането на кози в собствените домакинства не е твърде трудно. Какво трябва да знаем за отглеждането и храненето на козите?
Съвети при хранене на домашни пуйкиСъвети при хранене на домашни пуйкиУспешното отглеждане на такава птица като пуйката директно зависи от това колко правилно е организирано храненето на пуйките. С какво да храним пуйките? Кои полезните храни за домашните пуйки?
Забранени храни за домашните кокошкиЗабранени храни за домашните кокошкиКои са забранените храни за домашните кокошки. Макар да се смятат за всеядни, тези пернати не трябва да ядат всичко, каквото им падне. Вижте каква храна не бива да им давате. Токсични храни за домашните кокошки.
Чести грешки при отглеждането на кокошкиЧести грешки при отглеждането на кокошкиАко сте решили да се занимавате с животновъдство и да отглеждате кокошки, тогава е важно да сте запознати с едни от най-честите грешки, които се допускат при отглеждане на кокошки.
Полезни зеленчуци за домашните кокошкиПолезни зеленчуци за домашните кокошкиЗнае се, че кокошките носачки имат нужда да бъдат хранени възможно най-полезно, за да снасят много и качествени яйца. Едни от най-полезните продукти за пернатите са пресните зеленчуци. Не всички, разбира се.
С какво да храним кокошките?С какво да храним кокошките?Отглеждането на кокошки не се свежда само да осигуряването на комфортно пространство за пернатите, но до избора на най-подходящата храна за тях. От храненето на кокошките зависи доброто им здраве, както и количеството и качеството на снасяните яйца.
Как да храним правилно гълъби?Как да храним правилно гълъби?Въпросът относно това, с какво да храните гълъбите възниква не само при специалистите, но и при обикновените хора. Преди да храните птиците, трябва да знаете, какво можете да им давате и какво не е препоръчително.
Как да отглеждаме гълъбиКак да отглеждаме гълъбиОтглеждането на гълъби е изключително трудоемка и отговорна задача. Но ако обичате да сте сред тези красиви пернати животинки то със сигурност ще ви хареса. Грижите за тях, храната и подслона често се различават.
Съвети при избора на бик за разплодСъвети при избора на бик за разплодИзборът на бик за разплод не е лека задача и всеки животновъд знае това. Ако за пръв път ви се налага да подбирате подходящо животно, то най-добре послушайте следните съвети.
Моцарт е любим и на свинетеМоцарт е любим и на свинетеВ проучването са използвани 60 животни, които са предварително разделени в две групи. Едната от групите е слушала произведения на Моцарт.