Miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Хранене и Отглеждане
Хранене и Отглеждане

Отглеждане на Селскостопански Животни

Хранене и отглеждане на селскостопански животни . Отглеждате селскостопански животни? Тук ще намериш съвети за всичко, което трябва да знаеш за отглеждането на селскостопански животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо кукуригат петлите?Защо кукуригат петлите?
12 Септ.
Теорията, че петлите реагират само на сутрешната светлина не е тотално погрешна, но птицата може да ни изненада и при просветването на лампата, както и по много други причини.
Защо кокошките си ядат яйцата?Защо кокошките си ядат яйцата?
08 Септ.
1
Доста голяма част хората, отглеждащи кокошки, са изправени пред проблема с кълването на собствените яйцата от домашните птици. Защо кокошките си ядат яйцата?
Помощ при отелване на краватаПомощ при отелване на кравата
07 Септ.
Раждането (отелването) при кравата е естествен процес, който минава без външна намеса в повечето случаи. Помощ при отелване на кравата:
Кога се заплождат овцете?Кога се заплождат овцете?
06 Септ.
Модерното фермерство е иззело естествения процес на заплождане на овцете от природата и го е поверило на метода на изкуственото осеменяване. Кога се заплождат овцете?
Какво се случва с месото на животното, което е хранено с евтини фуражиКакво се случва с месото на животното, което е хранено с евтини фуражи
31 Юли
В зависимост от хранителната диета на животното, всички тези вещества присъстват или отсъстват в месото. Храненето на животното за угояване влияе върху количеството и качеството на месото му.
Грижи за женска козаГрижи за женска коза
27 Юли
Грижи за женска коза. Добре е да се има предвид и това, че козите са социални животни, те няма да се чувстват добре, ако са сами, така че поне 2 кози е добра опция.
С какво да храним магарето?С какво да храним магарето?
11 Юли
При избора на хранителна диета на което и да е животно, винаги е нужно да се спазва правилото - най-добрата е тази храна, която максимално се доближава до храната в естествената му среда. С какво да храним магарето?
Съвети при размножаване на юрдечкиСъвети при размножаване на юрдечки
05 Юли
Отглеждането на юрдечки има повече предимства, отколкото недостатъци заради нетлъстото диетично месо и представлява печеливш бизнес. Съвети при размножаване на юрдечки:
Полезни храни за юрдечкитеПолезни храни за юрдечките
03 Юли
Отглеждането на юрдечки има стопанско значение, защото са храна за човека и се угояват в птицеферми. С какво да храним юрдечките?
Съвети при хранене на магареСъвети при хранене на магаре
16 Юни
Магарето е преживно тревопасно животно, приспособено за живот в сух и горещ климат, където растителността е суха, оскъдна и къса. Съвети при хранене на магаре: