Miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Хранене и Отглеждане
Хранене и Отглеждане

Отглеждане на Селскостопански Животни

Хранене и отглеждане на селскостопански животни . Отглеждате селскостопански животни? Тук ще намериш съвети за всичко, което трябва да знаеш за отглеждането на селскостопански животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижа за овцете през есентаГрижа за овцете през есента
16 Окт.
Топлите дни на лятото отстъпват място на свежия и цветен сезон на есента, собствениците на овце трябва да адаптират своите процедури за грижа, за да гарантират здравето и благополучието на стадото си. Есента грижа за овцете.
Грижа за козите през есентаГрижа за козите през есента
14 Окт.
Есента представя уникални предизвикателства и възможности за тези, които отглеждат кози, от коригиране на диетата им до предпазване от по-хладно време. Основните аспекти на грижата за козите през есента.
Грижа за пуйките през есентаГрижа за пуйките през есента
13 Окт.
С настъпването на свежия есенен въздух е време собствениците на пуйки да насочат вниманието си към грижите за тези великолепни птици. Есента носи уникални предизвикателства и възможности за животновъдите на пуйки.
Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?
31 Август
Практиките за хранене на домашни птици са се развили с течение на времето и една такава практика, която привлече вниманието, е предоставянето на варени яйца на кокошките.
Грижи за пчелите през зиматаГрижи за пчелите през зимата
14 Ноем.
Зимата е сезонът, през който работата на пчелите е сведена до минимум. Те не произвеждат мед, не отглеждат нови пчели работнички, а търтеите вече са изхвърлени от кошера. През зимата пчелите се хранят с готов мед, събран от тях през пролетно-летния сезон.
Грижи за новородените агнетаГрижи за новородените агнета
14 Септ.
Агнилната кампания (периодът на раждане на овцете) е най-важният момент за овцевъдите, защото тогава овцете в стадото започват да раждат агнетата си.
Защо кукуригат петлите?Защо кукуригат петлите?
12 Септ.
Теорията, че петлите реагират само на сутрешната светлина не е тотално погрешна, но птицата може да ни изненада и при просветването на лампата, както и по много други причини.
Защо кокошките си ядат яйцата?Защо кокошките си ядат яйцата?
08 Септ.
1
Доста голяма част хората, отглеждащи кокошки, са изправени пред проблема с кълването на собствените яйцата от домашните птици. Защо кокошките си ядат яйцата?
Помощ при отелване на краватаПомощ при отелване на кравата
07 Септ.
Раждането (отелването) при кравата е естествен процес, който минава без външна намеса в повечето случаи. Помощ при отелване на кравата:
Кога се заплождат овцете?Кога се заплождат овцете?
06 Септ.
Модерното фермерство е иззело естествения процес на заплождане на овцете от природата и го е поверило на метода на изкуственото осеменяване. Кога се заплождат овцете?