miau.bg»Статии»Селскостопански Животни»Хранене и Отглеждане
Хранене и Отглеждане

Отглеждане на Селскостопански Животни

Хранене и отглеждане на селскостопански животни . Отглеждате селскостопански животни? Тук ще намериш съвети за всичко, което трябва да знаеш за отглеждането на селскостопански животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за бременни кравиГрижи за бременни кравиБременността при кравите и юниците започва след заплождането им и продължава около 285 дни. Дали кравата е бременна се проверява чрез ректално изследване, биологични и химични методи. Грижи за бременни крави.
Грижи за възрастни конеГрижи за възрастни конеОстаряването на коня е естествен процес, наподобяващ този при човека, а това налага грижа за него. Признаците на стареене при това еднокопитно животно се появяват на възраст около 20-25 години. Грижи за възрастни коне.
Важни грижи при отглеждане на кравиВажни грижи при отглеждане на кравиОтглеждането на кравите има прости правила, но тяхното нарушаване може да доведе до редица проблеми. Важни грижи при отглеждане на крави.
Как се развъждат кози?Как се развъждат кози?Развъждането на козите е доходоносно и лесно занимание дори за начинаещи, защото тези животни не изискват толкова вложения като други селскостопански видове.
Съвети при хранене на кравиСъвети при хранене на кравиХраненето на кравите има като основна цел получаването на повече, по-качествено и евтино мляко като се запази здравето на животните. Съвети при хранене на крави.
Съвети при развъждане на пъдпъдъциСъвети при развъждане на пъдпъдъциСъвети при развъждане на пъдпъдъци. Какво трябва да знаете, ако сте решили да отглеждате пъдпъдъци?
С какво да храним юрдечките?С какво да храним юрдечките?С какво да храним юрдечките? Подходящи храни за юрдечки. Какво трябва да знаем, когато отглеждаме юрдечки?
Грижи за пчелите през зиматаГрижи за пчелите през зиматаЗимата е сезонът, през който работата на пчелите е сведена до минимум. Те не произвеждат мед, не отглеждат нови пчели работнички, а търтеите вече са изхвърлени от кошера. През зимата пчелите се хранят с готов мед, събран от тях през пролетно-летния сезон.
Съвети при хранене на пъдпъдъциСъвети при хранене на пъдпъдъциПъдпъдъците са желан ловен обект в дивата природа, но могат да се отглеждат и в домашни условия, във ферми за пилета. Съвети при хранене на пъдпъдъци. С какво се хранят пъдпъдъците?
Правилно хранене на домашни птициПравилно хранене на домашни птициЩо се отнася до храната, вашият домашни птици се нуждаят от балансирана диета, както и от много чиста вода, за да останат в доста добро здраве. Как да храним домашните птици?