miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХаберитозаХаберитоза
28 Окт.
Хабертиозата е заболяване по преживните животни. Какво трябва да знаем за хаберитоза?
БуностомозаБуностомоза
28 Окт.
Буностомозата е паразитно заболяване на преживните животни. Заболяването се характеризира с диария, изтощение и смърт на животните.
Диария при прасетата - причини и лечениеДиария при прасетата - причини и лечение
17 Окт.
Причини за диария при прасета. Диагноза на диария при прасетата. Симптомите на диария при прасе. Как да лекуваме диария при прасе
Симптоми на свинска чумаСимптоми на свинска чума
12 Окт.
Заболяването свинска чума е открито, регистрирано, проучено и описано за първи път в началото на 20 век (1921 г) от английския изследовател Монтгомъри Р. в Източна Африка. Симптоми на свинска чума:
Грижи за новородените агнетаГрижи за новородените агнета
14 Септ.
Агнилната кампания (периодът на раждане на овцете) е най-важният момент за овцевъдите, защото тогава овцете в стадото започват да раждат агнетата си.
Защо кукуригат петлите?Защо кукуригат петлите?
12 Септ.
Теорията, че петлите реагират само на сутрешната светлина не е тотално погрешна, но птицата може да ни изненада и при просветването на лампата, както и по много други причини.
Защо кокошките си ядат яйцата?Защо кокошките си ядат яйцата?
08 Септ.
1
Доста голяма част хората, отглеждащи кокошки, са изправени пред проблема с кълването на собствените яйцата от домашните птици. Защо кокошките си ядат яйцата?
Помощ при отелване на краватаПомощ при отелване на кравата
07 Септ.
Раждането (отелването) при кравата е естествен процес, който минава без външна намеса в повечето случаи. Помощ при отелване на кравата:
Кога се заплождат овцете?Кога се заплождат овцете?
06 Септ.
Модерното фермерство е иззело естествения процес на заплождане на овцете от природата и го е поверило на метода на изкуственото осеменяване. Кога се заплождат овцете?
Причини за безплодието при овцетеПричини за безплодието при овцете
05 Септ.
Причини за безплодието при овцете. За да се намали безплодието при овцете, което е проблем на фермерите, губещи средства, е нужно да се осигурят някои специални условия.