miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Домашна КозаПородиДомашна Коза
02 Юли
Илияна Ангелова
КраваПородиКрава
25 Юни
Илияна Ангелова
Домашно МагареПородиДомашно Магаре
24 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни ОвцеДомашни ОвцеЧовекът е съпътстван от животните през цялото време на своето съществуване и тъй като те са били за него храна, ресурс за други житейски нужди, помощник и спътник, опитомяването им започва в дълбока древност.
ЮрдечкиЮрдечкиПо османско време у нас е внесена за отглеждане като домашна птица един вид патица, наречена юрдечка. Името означава патица на турски и е останало като популярно име на птицата, макар че по света я наричат мускусна патица.
Болести по пъдпъдъцитеБолести по пъдпъдъцитеРазвъждането на пъдпъдъци в домашни ферми е печеливш бизнес и не е по-сложно от отглеждането на пилета. Болести по пъдпъдъците - какво трябва да знаем?
Съвети при хранене на пъдпъдъциСъвети при хранене на пъдпъдъциПъдпъдъците са желан ловен обект в дивата природа, но могат да се отглеждат и в домашни условия, във ферми за пилета. Съвети при хранене на пъдпъдъци. С какво се хранят пъдпъдъците?
ПъдпъдъциПъдпъдъциПъдпъдъкът е нежна птица, доста претенциозна и много ловувана. Тя е ценен ловен обект, но привлича не само любителите на птиче месо. Пъдпъдъчите яйца са още по-търсени от самата птица.
Правилно хранене на домашни птициПравилно хранене на домашни птициЩо се отнася до храната, вашият домашни птици се нуждаят от балансирана диета, както и от много чиста вода, за да останат в доста добро здраве. Как да храним домашните птици?
Болести по овцетеБолести по овцетеПрофилактичните мероприятия са важна част от грижите за всеки един добитък, както и редовните прегледи от ветеринар. Какви са болестите по овцете? Ето ги най-разпространените заболявания при овцете?
Болести по прасетатаБолести по прасетатаПодобно и всички животни, така и прасетата са предразположени към някои болести, които могат да станат причината дори за бързото унищожаване на целия ви добитък. Кои са болестите по прасетата?
Мангалица - всичко за къдравите прасетаМангалица - всичко за къдравите прасетаПорода прасета с вълна на овце - възможно ли е? Звучи като странно хрумване или биологичен експеримент за лаиците, но е реалност. Къдрави прасета съществуват са от породата мангалица.
Съвети при хранене на овцеСъвети при хранене на овцеАко сте начинаещ фермер, тогава за вас може да е истинско предизвикателство изборът на правилната и здравословната храна за вашите овце. С какво да храним овцете?