Miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мини ОвцеМини Овце
16 Февр.
Мини овцете са вид овце, които са много малки и сладки. Селектирани са специално за да са дребни, домашни и дружелюбни. Какво трябва да знаем за отглеждането на мини овце?
Кои породи гълъби се отглеждат най-лесно от начинаещиКои породи гълъби се отглеждат най-лесно от начинаещи
13 Февр.
Има породи гълъби, които са по-лесни за отглеждане от останалите дори ако нямате много опит и знания. Кои гълъби се гледат най-лесно?
Болести по фазанитеБолести по фазаните
09 Февр.
Болестите по фазаните, гледани в домашни условия, са по-лесни за предотвратяване, отколкото за лечение. Видове болести по фазаните. От какво боледуват фазаните?
Отглеждане на фазаниОтглеждане на фазани
07 Февр.
Отглеждането на фазани придоби популярност като възнаграждаващо начинание за ентусиасти и тези, които искат да разнообразят селскостопанските си занимания. Важни грижи при отглеждане на фазани.
Хранене на фазаниХранене на фазани
05 Февр.
Отглеждането на фазани изисква специални условия, грижи и хранене, за да се поддържа тяхното здраве, продуктивност и жизненост. Как да храним фазаните? Подходящи храни за фазани.
Важни грижи за бременните кобилиВажни грижи за бременните кобили
17 Дек.
Бременността при кобилите е деликатен етап, който изисква щателно внимание и специализирани грижи. Здравето на кобилата и развитието на кончето. Умерените упражнения са полезни за бременни кобили
Грижа за овцете през есентаГрижа за овцете през есента
16 Окт.
Топлите дни на лятото отстъпват място на свежия и цветен сезон на есента, собствениците на овце трябва да адаптират своите процедури за грижа, за да гарантират здравето и благополучието на стадото си. Есента грижа за овцете.
Грижа за козите през есентаГрижа за козите през есента
14 Окт.
Есента представя уникални предизвикателства и възможности за тези, които отглеждат кози, от коригиране на диетата им до предпазване от по-хладно време. Основните аспекти на грижата за козите през есента.
Грижа за пуйките през есентаГрижа за пуйките през есента
13 Окт.
С настъпването на свежия есенен въздух е време собствениците на пуйки да насочат вниманието си към грижите за тези великолепни птици. Есента носи уникални предизвикателства и възможности за животновъдите на пуйки.
Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?
31 Август
Практиките за хранене на домашни птици са се развили с течение на времето и една такава практика, която привлече вниманието, е предоставянето на варени яйца на кокошките.
Мониезиозата при овцете и козитеМониезиозата при овцете и козите
16 Февр.
Една от болестите, които е изключително опасна за овцете и козите е мониезиозата. Тази болест напада животните предимно през пролетта и се предизвиква най-вече от паразити. Тя засяга както едри, така и дребни животни като агнета, ярета, телета.
Стронгилоидоза при агнета и шилетаСтронгилоидоза при агнета и шилета
15 Дек.
Чували ли сте за паразитната болест стронгилоидоза? Ако сте развъдник на агнета и шилета или просто се интересувате от животните и към какви болести са предразположени, най-вероятно знаете за какво става въпрос.
Грижи за пчелите през зиматаГрижи за пчелите през зимата
14 Ноем.
Зимата е сезонът, през който работата на пчелите е сведена до минимум. Те не произвеждат мед, не отглеждат нови пчели работнички, а търтеите вече са изхвърлени от кошера. През зимата пчелите се хранят с готов мед, събран от тях през пролетно-летния сезон.