Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни, техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни.
АлпакаАлпакаАлпаката (Vicugna pacos) е одомашнен южноамерикански вид от семейството на камилите (Camelidae).
Десет любопитни факта за алпакатаДесет любопитни факта за алпакатаЖивотното алпака е домашно чифтокопитно, което се отглежда в планинската верига Анди на височина от 3500 до 5000 метра, в границите на държавите Перу, Еквадор, Чили, Аржентина и Боливия.
Защо кокошките стават канибалиЗащо кокошките стават канибалиКанибализмът е сериозен проблем, когато се отглеждат кокошки и той е породен от различни причини. Познаването им може да предотврати или да преустанови проявите на канибализъм, които се отразяват доста зле на стопаните на домашните птици.
Птичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтиците имат една изключително лоша привичка – канибълизъм. Тя се изразява в склонността им да се кълват взаимно, като понякога се стига до пълно разкъсване.
Съвети при избора на бик за разплодСъвети при избора на бик за разплодИзборът на бик за разплод не е лека задача и всеки животновъд знае това. Ако за пръв път ви се налага да подбирате подходящо животно, то най-добре послушайте следните съвети.
Най-разпространените породи прасетаНай-разпространените породи прасетаИма свидетелства, че човекът е опитомил свинята преди близо девет хиляди години. Съществуват повече от 85 породи прасета по цял свят.
Мастит при овцете и козитеМастит при овцете и козитеМаститите при овцете и козите са няколко вида. Те са сред най-често срещаните заболявания при тези животни. Най-честите причини, са трудности при осъществяване на хигиенен млекодобив, лоши зоохигиенни условия и ниското разположена млечна жлеза.
Интересни факти за козите, които не знаетеИнтересни факти за козите, които не знаетеПреди шест години в Нигерия е опандизена коза. Животното е заловено по обвинение, че е крадец, пробвал да открадне кола.
Моцарт е любим и на свинетеМоцарт е любим и на свинетеВ проучването са използвани 60 животни, които са предварително разделени в две групи. Едната от групите е слушала произведения на Моцарт.
Каракачанска ОвцаКаракачанска ОвцаКаракачанската овца е българска порода овца, която се отглежда на добив на мляко, месо и вълна. Каракачанската овца е най-типичният и примитивен представител на грубовълнестия тип овце у нас. Каракачанската овца е една от най-древните породи овце