Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни, техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни.
Мангалица - всичко за къдравите прасетаМангалица - всичко за къдравите прасетаПорода прасета с вълна на овце - възможно ли е? Звучи като странно хрумване или биологичен експеримент за лаиците, но е реалност. Къдрави прасета съществуват са от породата мангалица.
Съвети при хранене на овцеСъвети при хранене на овцеАко сте начинаещ фермер, тогава за вас може да е истинско предизвикателство изборът на правилната и здравословната храна за вашите овце. С какво да храним овцете?
Най-полезните храни за домашните кокошкиНай-полезните храни за домашните кокошкиАко и вие гледате домашни кокошки, тогава едно от най-важните условия е да ги храните добре, за да са здрави и да снасят яйца редовно. Кои са най-полезните храни за домашните кокошки?
Мини козаМини козаМини козата е известна още като коза пигмей и представлява порода миниатюрно домашно козле. Отглежда се и като домашен любимец, независимо че става и за селскостопанско животно.
Мини магареМини магареДомашните магарета са широко разпространени и могат да бъдат намерени почти навсякъде по света. Те съпътстват човека като негов помощник. Какво знаем за мини магаренцата? Как се отглежда мини магаре?
Размножаване и развъждане на щрауси - какво трябва да знаемРазмножаване и развъждане на щрауси - какво трябва да знаемЩраусите мога да бъдат отглеждани и развъждани във ферми, като за тази цел трябват специални грижи. Какво трябва да знаем за размножаването и развъждането на щрауси?
Съвети за безпроблемно отбиване на прасетатаСъвети за безпроблемно отбиване на прасетатаАко сте млад животновъд, тогава със сигурност се вълнувате от темата за правилното отбиване на прасенцата и как трябва да действате в този момент с животите. Как и кога да отбием прасенцата от майката?
Най-важните грижи в поддръжката на кокошарникНай-важните грижи в поддръжката на кокошарникОтглеждането на кокошки отстрани не изглежда толкова сложен процес, но поддръжката на кокошарник изисква някои основни грижи. Ето кои са най-важните грижи в поддръжката на кокошарник.
Всички ферми за отглеждане на щрауси в БългарияВсички ферми за отглеждане на щрауси в БългарияЩраусът е най-едрата актуално съществуваща птица, която по археологически проучвания датира от преди седем милиона години. Кои са фермите за щрауси в България? Къде в България се отглеждат щрауси?
Основни грижи при отглеждането на прасетаОсновни грижи при отглеждането на прасетаАко сте решили да се грижите за прасета, тогава е важно да сте запознати, както с болестите при тези животни, но така и с основните грижи при отглеждането на прасета. Как да се грижим за прасета?