Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни, техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни.
Заболявания по домашните козиЗаболявания по домашните козиБолестите на домашните кози се делят на неинфекциозни, инфекциозни, инвазивни и паразитни. Възприемчивостта на козите към болести не е еднаква.
Заболявания по домашните пуйкиЗаболявания по домашните пуйкиМожете да различите болната пуйка от здрава по външни признаци. Всяко заболяване има своите симптоми. Всички заболявания на домашните пуйки са разделени на инфекциозни, неинфекциозни и причинени от паразити.
Съвети при отглеждане на пуйкиСъвети при отглеждане на пуйкиПо принцип пуйките се считат за непретенциозни птици. Те се държат в обикновени изолирани помещения с вентилация. Какво трябва да знаем за храненето и грижите за пуйки?
Съвети при отглеждане на домашни козиСъвети при отглеждане на домашни козиРазвъждането на кози в собствените домакинства не е твърде трудно. Какво трябва да знаем за отглеждането и храненето на козите?
Съвети при хранене на домашни пуйкиСъвети при хранене на домашни пуйкиУспешното отглеждане на такава птица като пуйката директно зависи от това колко правилно е организирано храненето на пуйките. С какво да храним пуйките? Кои полезните храни за домашните пуйки?
Забранени храни за домашните кокошкиЗабранени храни за домашните кокошкиКои са забранените храни за домашните кокошки. Макар да се смятат за всеядни, тези пернати не трябва да ядат всичко, каквото им падне. Вижте каква храна не бива да им давате. Токсични храни за домашните кокошки.
Чести грешки при отглеждането на кокошкиЧести грешки при отглеждането на кокошкиАко сте решили да се занимавате с животновъдство и да отглеждате кокошки, тогава е важно да сте запознати с едни от най-честите грешки, които се допускат при отглеждане на кокошки.
Как да се справим с кокошинките?Как да се справим с кокошинките?Какво представляват кокошинките? Кокошинките са паразити, които смучат кръв от птиците през нощта, а през деня се крият по дупчици и цепнатини по тялото на животното. Как да се справим с кокошинките?
Полезни зеленчуци за домашните кокошкиПолезни зеленчуци за домашните кокошкиЗнае се, че кокошките носачки имат нужда да бъдат хранени възможно най-полезно, за да снасят много и качествени яйца. Едни от най-полезните продукти за пернатите са пресните зеленчуци. Не всички, разбира се.
С какво да храним кокошките?С какво да храним кокошките?Отглеждането на кокошки не се свежда само да осигуряването на комфортно пространство за пернатите, но до избора на най-подходящата храна за тях. От храненето на кокошките зависи доброто им здраве, както и количеството и качеството на снасяните яйца.