miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Болести по юрдечкитеБолести по юрдечкитеМускусните патици, които у нас наричаме юрдечки, са устойчиви птици, тъй като са в полудиво състояние. Болести по юрдечките:
Ваксини за прасета - кога и защоВаксини за прасета - кога и защоМалките прасенца трябва да бъдат ваксинирани срещу еризипела, колибацилоза, салмонелоза, чума, пастерелоза, стрептококоза. За засилване на имунния отговор на организма е нужно инжектиране и с минерали и витамини.
С какво да храним магарето?С какво да храним магарето?При избора на хранителна диета на което и да е животно, винаги е нужно да се спазва правилото - най-добрата е тази храна, която максимално се доближава до храната в естествената му среда. С какво да храним магарето?
Съвети при размножаване на юрдечкиСъвети при размножаване на юрдечкиОтглеждането на юрдечки има повече предимства, отколкото недостатъци заради нетлъстото диетично месо и представлява печеливш бизнес. Съвети при размножаване на юрдечки:
Полезни храни за юрдечкитеПолезни храни за юрдечкитеОтглеждането на юрдечки има стопанско значение, защото са храна за човека и се угояват в птицеферми. С какво да храним юрдечките?
Заболявания при магаретатаЗаболявания при магаретатаЗаболявания при магаретата. От какво боледуват магаретата? За какво трябва да внимават стопаните на магарета?
Съвети при хранене на магареСъвети при хранене на магареМагарето е преживно тревопасно животно, приспособено за живот в сух и горещ климат, където растителността е суха, оскъдна и къса. Съвети при хранене на магаре:
Основни грижи при отглеждане на магареОсновни грижи при отглеждане на магареМагарето е верен помощник на човека от незапомнени времена, макар че няма славата на коня. Съвсем незаслужено е олицетворение на инат и глупост, което не е вярно, защото всъщност е интелигентно и общително животно.
Болести по кравитеБолести по кравитеНай-често заболявания при кравите се причиняват следствие на инфекция от микроби, вируси или паразити. Необходимо е стопанинът да им отделение, където да изолира болни животни
Заболявания по юрдечкитеЗаболявания по юрдечкитеОтглеждането на неми или мускусни патици, които у нас са познати като юрдечки, е доходно занимание за фермерите, тъй като тези птици не изискват много грижи и вложения заради полудивото състояние в което се намират. Заболявания по юрдечките.