miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за пчелите през зиматаГрижи за пчелите през зиматаЗимата е сезонът, през който работата на пчелите е сведена до минимум. Те не произвеждат мед, не отглеждат нови пчели работнички, а търтеите вече са изхвърлени от кошера. През зимата пчелите се хранят с готов мед, събран от тях през пролетно-летния сезон.
Каракачанска ОвцаКаракачанска Овца
28 Окт.
1
Rosi Stoyanova
Каракачанската овца е българска порода овца, която се отглежда на добив на мляко, месо и вълна. Каракачанската овца е най-типичният и примитивен представител на грубовълнестия тип овце у нас. Каракачанската овца е една от най-древните породи.
Домашна КозаДомашна КозаДомашната коза е едно от селскостопанските животни, за които можем да кажем, че са сред най-старите сподвижници на човека в неговото развитие. Следите на първите кози ферми са отпреди 9 хиляди години преди Христа. Най-старите са открити в Близкия изток.
КраваКраваКогато става въпрос за домашно животно, обикновено се сещаме най-напред за кравата, защото тя има най-голямо стопанско значение. Говеждото месо, както и кравето мляко и продуктите, които се произвеждат от него, са основни храни.
Домашно МагареДомашно МагареЕдва ли има животно, което да е отнесло повече негативни коментари от магарето. Те са го превърнали в символ на редица отрицателни качества, предмет на осъждане и присмех. Това съвсем не бива да бъде така, защото предразсъдъците пречат да оценим голямата.
Домашни ОвцеДомашни ОвцеЧовекът е съпътстван от животните през цялото време на своето съществуване и тъй като те са били за него храна, ресурс за други житейски нужди, помощник и спътник, опитомяването им започва в дълбока древност.
ЮрдечкиЮрдечкиПо османско време у нас е внесена за отглеждане като домашна птица един вид патица, наречена юрдечка. Името означава патица на турски и е останало като популярно име на птицата, макар че по света я наричат мускусна патица.
Болести по пъдпъдъцитеБолести по пъдпъдъцитеРазвъждането на пъдпъдъци в домашни ферми е печеливш бизнес и не е по-сложно от отглеждането на пилета. Болести по пъдпъдъците - какво трябва да знаем?
Съвети при хранене на пъдпъдъциСъвети при хранене на пъдпъдъциПъдпъдъците са желан ловен обект в дивата природа, но могат да се отглеждат и в домашни условия, във ферми за пилета. Съвети при хранене на пъдпъдъци. С какво се хранят пъдпъдъците?
ПъдпъдъциПъдпъдъциПъдпъдъкът е нежна птица, доста претенциозна и много ловувана. Тя е ценен ловен обект, но привлича не само любителите на птиче месо. Пъдпъдъчите яйца са още по-търсени от самата птица.