Miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на фазаниОтглеждане на фазани
07 Февр.
Отглеждането на фазани придоби популярност като възнаграждаващо начинание за ентусиасти и тези, които искат да разнообразят селскостопанските си занимания. Важни грижи при отглеждане на фазани.
Хранене на фазаниХранене на фазани
05 Февр.
Отглеждането на фазани изисква специални условия, грижи и хранене, за да се поддържа тяхното здраве, продуктивност и жизненост. Как да храним фазаните? Подходящи храни за фазани.
Важни грижи за бременните кобилиВажни грижи за бременните кобили
17 Дек.
Бременността при кобилите е деликатен етап, който изисква щателно внимание и специализирани грижи. Здравето на кобилата и развитието на кончето. Умерените упражнения са полезни за бременни кобили
Грижа за овцете през есентаГрижа за овцете през есента
16 Окт.
Топлите дни на лятото отстъпват място на свежия и цветен сезон на есента, собствениците на овце трябва да адаптират своите процедури за грижа, за да гарантират здравето и благополучието на стадото си. Есента грижа за овцете.
Грижа за козите през есентаГрижа за козите през есента
14 Окт.
Есента представя уникални предизвикателства и възможности за тези, които отглеждат кози, от коригиране на диетата им до предпазване от по-хладно време. Основните аспекти на грижата за козите през есента.
Грижа за пуйките през есентаГрижа за пуйките през есента
13 Окт.
С настъпването на свежия есенен въздух е време собствениците на пуйки да насочат вниманието си към грижите за тези великолепни птици. Есента носи уникални предизвикателства и възможности за животновъдите на пуйки.
Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?Полезно ли е да се дават сварени яйца на кокошките?
31 Август
Практиките за хранене на домашни птици са се развили с течение на времето и една такава практика, която привлече вниманието, е предоставянето на варени яйца на кокошките.
Мониезиозата при овцете и козитеМониезиозата при овцете и козите
16 Февр.
Една от болестите, които е изключително опасна за овцете и козите е мониезиозата. Тази болест напада животните предимно през пролетта и се предизвиква най-вече от паразити. Тя засяга както едри, така и дребни животни като агнета, ярета, телета.
Стронгилоидоза при агнета и шилетаСтронгилоидоза при агнета и шилета
15 Дек.
Чували ли сте за паразитната болест стронгилоидоза? Ако сте развъдник на агнета и шилета или просто се интересувате от животните и към какви болести са предразположени, най-вероятно знаете за какво става въпрос.
Грижи за пчелите през зиматаГрижи за пчелите през зимата
14 Ноем.
Зимата е сезонът, през който работата на пчелите е сведена до минимум. Те не произвеждат мед, не отглеждат нови пчели работнички, а търтеите вече са изхвърлени от кошера. През зимата пчелите се хранят с готов мед, събран от тях през пролетно-летния сезон.