miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Мини козаПородиМини коза
02 Февр.
Илияна Ангелова
Мини магареПородиМини магаре
01 Февр.
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Размножаване и развъждане на щрауси - какво трябва да знаемРазмножаване и развъждане на щрауси - какво трябва да знаемЩраусите мога да бъдат отглеждани и развъждани във ферми, като за тази цел трябват специални грижи. Какво трябва да знаем за размножаването и развъждането на щрауси?
Съвети за безпроблемно отбиване на прасетатаСъвети за безпроблемно отбиване на прасетатаАко сте млад животновъд, тогава със сигурност се вълнувате от темата за правилното отбиване на прасенцата и как трябва да действате в този момент с животите. Как и кога да отбием прасенцата от майката?
Най-важните грижи в поддръжката на кокошарникНай-важните грижи в поддръжката на кокошарникОтглеждането на кокошки отстрани не изглежда толкова сложен процес, но поддръжката на кокошарник изисква някои основни грижи. Ето кои са най-важните грижи в поддръжката на кокошарник.
Всички ферми за отглеждане на щрауси в БългарияВсички ферми за отглеждане на щрауси в БългарияЩраусът е най-едрата актуално съществуваща птица, която по археологически проучвания датира от преди седем милиона години. Кои са фермите за щрауси в България? Къде в България се отглеждат щрауси?
Основни грижи при отглеждането на прасетаОсновни грижи при отглеждането на прасетаАко сте решили да се грижите за прасета, тогава е важно да сте запознати, както с болестите при тези животни, но така и с основните грижи при отглеждането на прасета. Как да се грижим за прасета?
КатърКатърКатър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било използвано за различни дейности в селското стопанство, като например за пренос на товари.
МулеМулеКакво е муле? Мулето това е животно, което реално е хибрид между женски кон или така наречената кобила и магаре. Разликата между муле и катър е в това, че при това животно полът на родителите му е на обратно.
Съвети при отглеждане на овцеСъвети при отглеждане на овцеКато всяко едно животновъдство, така и отглеждането на овцете си има своите особености и тънкости. Ето важни основни съвети при отглеждане на овце.
Съвети при хранене на домашни прасетаСъвети при хранене на домашни прасетаХраненето на прасетата е важно да се прави по определен начин, спазвайки някои основни съвети, които ще ви помогнат да имате отличен добитък и силно поколение. Как да храним правилно прасетата?
Зайци ЦикаЗайци ЦикаСемейство Зайцови, латинско име Leporidaе, включва около 30 вида от тези дребни бозайници с остри зъби и дълги уши. Скокливите животни имат чудесно пригодени за целта задни крака и дори декоративните породи правят високи скокове.