Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога се заплождат овцете?Кога се заплождат овцете?
06 Септ.
Модерното фермерство е иззело естествения процес на заплождане на овцете от природата и го е поверило на метода на изкуственото осеменяване. Кога се заплождат овцете?
Причини за безплодието при овцетеПричини за безплодието при овцете
05 Септ.
Причини за безплодието при овцете. За да се намали безплодието при овцете, което е проблем на фермерите, губещи средства, е нужно да се осигурят някои специални условия.
Грижи за шилетаГрижи за шилета
11 Август
Що се отнася до здравословните опасности, шилетата са много уязвими от опаразитяване, защото младите животни имат слаба имунна система. Адекватна грижи за шилета. Болести по шилета
Какво се случва с месото на животното, което е хранено с евтини фуражиКакво се случва с месото на животното, което е хранено с евтини фуражи
31 Юли
В зависимост от хранителната диета на животното, всички тези вещества присъстват или отсъстват в месото. Храненето на животното за угояване влияе върху количеството и качеството на месото му.
Грижи за женска козаГрижи за женска коза
27 Юли
Грижи за женска коза. Добре е да се има предвид и това, че козите са социални животни, те няма да се чувстват добре, ако са сами, така че поне 2 кози е добра опция.
Заболявания при щраусаЗаболявания при щрауса
26 Юли
Щраусите са екзотични птици, които в последно време са доходоносен бизнес заради интереса към щраусовото месо и яйца. Заболявания при щрауса.
Болести по юрдечкитеБолести по юрдечките
16 Юли
Мускусните патици, които у нас наричаме юрдечки, са устойчиви птици, тъй като са в полудиво състояние. Болести по юрдечките:
Ваксини за прасета - кога и защоВаксини за прасета - кога и защо
15 Юли
Малките прасенца трябва да бъдат ваксинирани срещу еризипела, колибацилоза, салмонелоза, чума, пастерелоза, стрептококоза. За засилване на имунния отговор на организма е нужно инжектиране и с минерали и витамини.
С какво да храним магарето?С какво да храним магарето?
11 Юли
При избора на хранителна диета на което и да е животно, винаги е нужно да се спазва правилото - най-добрата е тази храна, която максимално се доближава до храната в естествената му среда. С какво да храним магарето?
Съвети при размножаване на юрдечкиСъвети при размножаване на юрдечки
05 Юли
Отглеждането на юрдечки има повече предимства, отколкото недостатъци заради нетлъстото диетично месо и представлява печеливш бизнес. Съвети при размножаване на юрдечки: