Породи

Породи Селскостопански Животни

Видове и породи селскостопански животни с техните характеристики и особености. Какво знаеш за различните видове селскостопански животни и техните породи? Научи повече тук.
Мини ОвцеПородиМини Овце
16 Февр.
Петьо Любомиров
Домашна КозаПородиДомашна Коза
02 Юли
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КраваКрава
25 Юни
Когато става въпрос за домашно животно, обикновено се сещаме най-напред за кравата, защото тя има най-голямо стопанско значение. Говеждото месо, както и кравето мляко и продуктите, които се произвеждат от него, са основни храни.
Домашно МагареДомашно Магаре
24 Юни
Едва ли има животно, което да е отнесло повече негативни коментари от магарето. Те са го превърнали в символ на редица отрицателни качества, предмет на осъждане и присмех. Това съвсем не бива да бъде така, защото предразсъдъците пречат да оценим голямата.
Домашни ОвцеДомашни Овце
03 Юни
Човекът е съпътстван от животните през цялото време на своето съществуване и тъй като те са били за него храна, ресурс за други житейски нужди, помощник и спътник, опитомяването им започва в дълбока древност.
ЮрдечкиЮрдечки
10 Май
По османско време у нас е внесена за отглеждане като домашна птица един вид патица, наречена юрдечка. Името означава патица на турски и е останало като популярно име на птицата, макар че по света я наричат мускусна патица.
ПъдпъдъциПъдпъдъци
28 Април
Пъдпъдъкът е нежна птица, доста претенциозна и много ловувана. Тя е ценен ловен обект, но привлича не само любителите на птиче месо. Пъдпъдъчите яйца са още по-търсени от самата птица.
Мангалица - всичко за къдравите прасетаМангалица - всичко за къдравите прасета
17 Февр.
Порода прасета с вълна на овце - възможно ли е? Звучи като странно хрумване или биологичен експеримент за лаиците, но е реалност. Къдрави прасета съществуват са от породата мангалица.
Мини козаМини коза
02 Февр.
Мини козата е известна още като коза пигмей и представлява порода миниатюрно домашно козле. Отглежда се и като домашен любимец, независимо че става и за селскостопанско животно.
Мини магареМини магаре
01 Февр.
Домашните магарета са широко разпространени и могат да бъдат намерени почти навсякъде по света. Те съпътстват човека като негов помощник. Какво знаем за мини магаренцата? Как се отглежда мини магаре?
КатърКатър
06 Януари
Катър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било използвано за различни дейности в селското стопанство, като например за пренос на товари.
МулеМуле
04 Януари
Какво е муле? Мулето това е животно, което реално е хибрид между женски кон или така наречената кобила и магаре. Разликата между муле и катър е в това, че при това животно полът на родителите му е на обратно.
Зайци ЦикаЗайци Цика
02 Ноем.
Семейство Зайцови, латинско име Leporidaе, включва около 30 вида от тези дребни бозайници с остри зъби и дълги уши. Скокливите животни имат чудесно пригодени за целта задни крака и дори декоративните породи правят високи скокове.
Заек Белгийски великанЗаек Белгийски великан
26 Окт.
Питомните зайци са с произход от дивите и са отглеждани първоначално само за месо и кожи. По-късно човекът започва да селектира породите, за да получи мини размери на пухкавите скокливци като Белгийския великан.
Айам Кемани - черната кокошка, носеща щастиеАйам Кемани - черната кокошка, носеща щастие
22 Окт.
Кокошка Айам Кемани е птица с изключително екзотичен външен вид, която на много места се отглежда като декоративна. Кокошка Айам Кемани, според старинни вярвания, носи щастие на стопаните си.