Породи

Породи Селскостопански Животни

Видове и породи селскостопански животни с техните характеристики и особености. Какво знаеш за различните видове селскостопански животни и техните породи? Научи повече тук.
Домашна КозаПородиДомашна Коза
02 Юли
Илияна Ангелова
КраваПородиКрава
25 Юни
Илияна Ангелова
Домашно МагареПородиДомашно Магаре
24 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни ОвцеДомашни ОвцеЧовекът е съпътстван от животните през цялото време на своето съществуване и тъй като те са били за него храна, ресурс за други житейски нужди, помощник и спътник, опитомяването им започва в дълбока древност.
ЮрдечкиЮрдечкиПо османско време у нас е внесена за отглеждане като домашна птица един вид патица, наречена юрдечка. Името означава патица на турски и е останало като популярно име на птицата, макар че по света я наричат мускусна патица.
ПъдпъдъциПъдпъдъциПъдпъдъкът е нежна птица, доста претенциозна и много ловувана. Тя е ценен ловен обект, но привлича не само любителите на птиче месо. Пъдпъдъчите яйца са още по-търсени от самата птица.
Мангалица - всичко за къдравите прасетаМангалица - всичко за къдравите прасетаПорода прасета с вълна на овце - възможно ли е? Звучи като странно хрумване или биологичен експеримент за лаиците, но е реалност. Къдрави прасета съществуват са от породата мангалица.
Мини козаМини козаМини козата е известна още като коза пигмей и представлява порода миниатюрно домашно козле. Отглежда се и като домашен любимец, независимо че става и за селскостопанско животно.
Мини магареМини магареДомашните магарета са широко разпространени и могат да бъдат намерени почти навсякъде по света. Те съпътстват човека като негов помощник. Какво знаем за мини магаренцата? Как се отглежда мини магаре?
КатърКатърКатър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било използвано за различни дейности в селското стопанство, като например за пренос на товари.
МулеМулеКакво е муле? Мулето това е животно, което реално е хибрид между женски кон или така наречената кобила и магаре. Разликата между муле и катър е в това, че при това животно полът на родителите му е на обратно.
Зайци ЦикаЗайци ЦикаСемейство Зайцови, латинско име Leporidaе, включва около 30 вида от тези дребни бозайници с остри зъби и дълги уши. Скокливите животни имат чудесно пригодени за целта задни крака и дори декоративните породи правят високи скокове.
Заек Белгийски великанЗаек Белгийски великанПитомните зайци са с произход от дивите и са отглеждани първоначално само за месо и кожи. По-късно човекът започва да селектира породите, за да получи мини размери на пухкавите скокливци като Белгийския великан.