Породи

Породи Селскостопански Животни

Видове и породи селскостопански животни с техните характеристики и особености. Какво знаеш за различните видове селскостопански животни и техните породи? Научи повече тук.
Домашна КозаПородиДомашна Коза
02 Юли
Илияна Ангелова
КраваПородиКрава
25 Юни
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно МагареДомашно МагареЕдва ли има животно, което да е отнесло повече негативни коментари от магарето. Те са го превърнали в символ на редица отрицателни качества, предмет на осъждане и присмех. Това съвсем не бива да бъде така, защото предразсъдъците пречат да оценим голямата.
Домашни ОвцеДомашни ОвцеЧовекът е съпътстван от животните през цялото време на своето съществуване и тъй като те са били за него храна, ресурс за други житейски нужди, помощник и спътник, опитомяването им започва в дълбока древност.
ЮрдечкиЮрдечкиПо османско време у нас е внесена за отглеждане като домашна птица един вид патица, наречена юрдечка. Името означава патица на турски и е останало като популярно име на птицата, макар че по света я наричат мускусна патица.
ПъдпъдъциПъдпъдъциПъдпъдъкът е нежна птица, доста претенциозна и много ловувана. Тя е ценен ловен обект, но привлича не само любителите на птиче месо. Пъдпъдъчите яйца са още по-търсени от самата птица.
Мангалица - всичко за къдравите прасетаМангалица - всичко за къдравите прасетаПорода прасета с вълна на овце - възможно ли е? Звучи като странно хрумване или биологичен експеримент за лаиците, но е реалност. Къдрави прасета съществуват са от породата мангалица.
Мини козаМини козаМини козата е известна още като коза пигмей и представлява порода миниатюрно домашно козле. Отглежда се и като домашен любимец, независимо че става и за селскостопанско животно.
Мини магареМини магареДомашните магарета са широко разпространени и могат да бъдат намерени почти навсякъде по света. Те съпътстват човека като негов помощник. Какво знаем за мини магаренцата? Как се отглежда мини магаре?
КатърКатърКатър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било използвано за различни дейности в селското стопанство, като например за пренос на товари.
МулеМулеКакво е муле? Мулето това е животно, което реално е хибрид между женски кон или така наречената кобила и магаре. Разликата между муле и катър е в това, че при това животно полът на родителите му е на обратно.
Зайци ЦикаЗайци ЦикаСемейство Зайцови, латинско име Leporidaе, включва около 30 вида от тези дребни бозайници с остри зъби и дълги уши. Скокливите животни имат чудесно пригодени за целта задни крака и дори декоративните породи правят високи скокове.