Породи

Породи Селскостопански Животни

Видове и породи селскостопански животни с техните характеристики и особености. Какво знаеш за различните видове селскостопански животни и техните породи? Научи повече тук.
Мини козаПородиМини коза
02 Февр.
Илияна Ангелова
Мини магареПородиМини магаре
01 Февр.
Илияна Ангелова
КатърКатърКатър това е хибрид между мъжки кон (жребец) и женско магаре (магарица). Животното е било използвано за различни дейности в селското стопанство, като например за пренос на товари.
МулеМулеКакво е муле? Мулето това е животно, което реално е хибрид между женски кон или така наречената кобила и магаре. Разликата между муле и катър е в това, че при това животно полът на родителите му е на обратно.
Зайци ЦикаЗайци ЦикаСемейство Зайцови, латинско име Leporidaе, включва около 30 вида от тези дребни бозайници с остри зъби и дълги уши. Скокливите животни имат чудесно пригодени за целта задни крака и дори декоративните породи правят високи скокове.
Заек Белгийски великанЗаек Белгийски великанПитомните зайци са с произход от дивите и са отглеждани първоначално само за месо и кожи. По-късно човекът започва да селектира породите, за да получи мини размери на пухкавите скокливци като Белгийския великан.
Айам Кемани - черната кокошка, носеща щастиеАйам Кемани - черната кокошка, носеща щастие
22 Окт.
Нина 2
Кокошка Айам Кемани е птица с изключително екзотичен външен вид, която на много места се отглежда като декоративна. Кокошка Айам Кемани, според старинни вярвания, носи щастие на стопаните си.
Японски кокошкиЯпонски кокошкиКокошките с латинско название Gallus е род, състоящ се от 4 вида фазанови птици. Днес се срещат в Индостан и още някои съседни острови. Едва ли има по-голям род птици на Земята днес от кокошия. Кои са японските кокошки?
Медночервена шуменска овцаМедночервена шуменска овцаМедночервената шуменска овца е порода, която се отглежда основно в северните райони на страната ни. Учените са на мнение, че тя е селекция и е резултат от Цигая, а именно едно от най-старите породи овце у нас.
Домашна кокошка - всичко за птицатаДомашна кокошка - всичко за птицатаИма животно, чиято популация като численост наброява повече от 24 милиарда екземпляра и е разпространена навсякъде по света. Това е домашната кокошка. Какво трябва да знаем за храненето и отглеждането на домашната кокошка?
АлпакаАлпакаАлпаката (Vicugna pacos) е одомашнен южноамерикански вид от семейството на камилите (Camelidae).
Десет любопитни факта за алпакатаДесет любопитни факта за алпакатаЖивотното алпака е домашно чифтокопитно, което се отглежда в планинската верига Анди на височина от 3500 до 5000 метра, в границите на държавите Перу, Еквадор, Чили, Аржентина и Боливия.