Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Птичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтичи канибализъм – най-лошият навик на пернатите
18 Окт.
Птиците имат една изключително лоша привичка – канибълизъм. Тя се изразява в склонността им да се кълват взаимно, като понякога се стига до пълно разкъсване.
Съвети при избора на бик за разплодСъвети при избора на бик за разплод
06 Дек.
Изборът на бик за разплод не е лека задача и всеки животновъд знае това. Ако за пръв път ви се налага да подбирате подходящо животно, то най-добре послушайте следните съвети.
Най-разпространените породи прасетаНай-разпространените породи прасета
31 Окт.
Има свидетелства, че човекът е опитомил свинята преди близо девет хиляди години. Съществуват повече от 85 породи прасета по цял свят.
Мастит при овцете и козитеМастит при овцете и козите
28 Септ.
Маститите при овцете и козите са няколко вида. Те са сред най-често срещаните заболявания при тези животни. Най-честите причини, са трудности при осъществяване на хигиенен млекодобив, лоши зоохигиенни условия и ниското разположена млечна жлеза.
Интересни факти за козите, които не знаетеИнтересни факти за козите, които не знаете
15 Август
Преди шест години в Нигерия е опандизена коза. Животното е заловено по обвинение, че е крадец, пробвал да открадне кола.
Моцарт е любим и на свинетеМоцарт е любим и на свинете
29 Юни
В проучването са използвани 60 животни, които са предварително разделени в две групи. Едната от групите е слушала произведения на Моцарт.
Мастит при кравитеМастит при кравите
11 Март
Маститът представлява специфично заболяване на кравите, което се изразява във възпаление на млечната жлеза. Маститът възниква под влияние на различни фактори.
Муцуната на кравата издава нейното настроениеМуцуната на кравата издава нейното настроение
19 Февр.
1
В последното си проучване учените от Световната защита на животните (WAP) са установили, че може с точност да се определи какво е настроението на кравите, като се премери температурата на муцуните на добичетата.