Болести по Животните

Болести по Селскостопанските Животни

Здраве и болести по селскостопанските животни . Съвети и материали за здравето на животните и болестите по тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Болести по пъдпъдъцитеБолести по пъдпъдъците
01 Май
Развъждането на пъдпъдъци в домашни ферми е печеливш бизнес и не е по-сложно от отглеждането на пилета. Болести по пъдпъдъците - какво трябва да знаем?
Болести по овцетеБолести по овцете
04 Март
Профилактичните мероприятия са важна част от грижите за всеки един добитък, както и редовните прегледи от ветеринар. Какви са болестите по овцете? Ето ги най-разпространените заболявания при овцете?
Болести по прасетатаБолести по прасетата
02 Март
Подобно и всички животни, така и прасетата са предразположени към някои болести, които могат да станат причината дори за бързото унищожаване на целия ви добитък. Кои са болестите по прасетата?
Заболявания по домашните кокошкиЗаболявания по домашните кокошки
29 Юни
За разлика от други пернати, домашните кокошки страдат от различни заболявания сравнително по-често. Какви са най-често срещаните болести по кокошките?
Заболявания по домашните козиЗаболявания по домашните кози
18 Юни
Болестите на домашните кози се делят на неинфекциозни, инфекциозни, инвазивни и паразитни. Възприемчивостта на козите към болести не е еднаква.
Заболявания по домашните пуйкиЗаболявания по домашните пуйки
17 Юни
Можете да различите болната пуйка от здрава по външни признаци. Всяко заболяване има своите симптоми. Всички заболявания на домашните пуйки са разделени на инфекциозни, неинфекциозни и причинени от паразити.
Как да се справим с кокошинките?Как да се справим с кокошинките?
02 Юни
Какво представляват кокошинките? Кокошинките са паразити, които смучат кръв от птиците през нощта, а през деня се крият по дупчици и цепнатини по тялото на животното. Как да се справим с кокошинките?
Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?Болестта Луда Крава - какво трябва да знаем?
30 Януари
Много хора вярват, че болестта Луда Крава днес е просто екзотично явление, а не реална заплаха. Истината е, че тя съществува все още, макар и все по-рядко да чуваме за нея. Как се предава болестта Луда Крава?
Защо кокошките стават канибалиЗащо кокошките стават канибали
16 Юни
Канибализмът е сериозен проблем, когато се отглеждат кокошки и той е породен от различни причини. Познаването им може да предотврати или да преустанови проявите на канибализъм, които се отразяват доста зле на стопаните на домашните птици.
Птичи канибализъм – най-лошият навик на пернатитеПтичи канибализъм – най-лошият навик на пернатите
18 Окт.
Птиците имат една изключително лоша привичка – канибълизъм. Тя се изразява в склонността им да се кълват взаимно, като понякога се стига до пълно разкъсване.