miau.bg»Статии»Рибки
Рибки

Рибки

Рибки , аквариуми, терариуми, отглеждане и хранене. Всичко за рибките и тяхното отглеждане. Здраве и болести по рибките .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са всеядните видове аквариумни рибкиКои са всеядните видове аквариумни рибкиРазнообразието на аквариумните рибки е голямо. Те се класифицират по различни признаци, които пък определят възможностите за събирането им в един съд. Всеядни видове рибки за аквариум.
Съвети при хранене на рибки платиСъвети при хранене на рибки платиПървият въпрос, който застава пред начинаещия акварист е как да храни домашните си любимци. Рибките плати принадлежат към всеядните тропически риби. Каква е диетата на аквариумните рибки плати
Черна МолинезияЧерна МолинезияСред акваристите се наблюдава голямо разнообразие в предпочитанията към определен вид аквариумни рибки. Сред популярните рибки е черната молинезия. Как да се грижим за черна молинезия?
Болести при рибки платиБолести при рибки платиТропическите аквариумни рибки са най-често отглежданите рибки от акваристите. Рибки плати са непретенциозни, повечето са мирни обитатели и са пъстри. От какви заболявания страдат рибките плати?
Индийски Рибен НожИндийски Рибен НожКогато средностатистически читател прочете думите индийски рибен нож, си представя вид хладно оръжие, използвано за риби или свързано по някакъв начин с тях. Как се гледа индийски рибен нож? С какво се храни индийски рибен нож?
Характеристики на нано аквариумитеХарактеристики на нано аквариумитеХарактеристики на нано аквариумите. Подходящи рибки за нано аквариум. Подходящи растения за нано аквариуми. Избор на нано аквариум.
Рибки ПлатиРибки ПлатиНачинаещите акваристи могат веднага да се различат по ентусиазма си и желанието да имат пъстър, красив аквариум с екзотични рибки. На всички тях се препоръчва първо да натрупат опит с по-непретенциозни и лесни за отглеждане видове. Такава рибка е платата.
Рибки РазбораРибки РазбораСред акваристите много популярни са пъстрите видове, наричани често арлекин и разбора. Обикновено се отглеждат малки видове разбора, тъй като за тях се изискват малки до средни аквариуми, а за някои се ползват настолни и наноаквариуми.
Рибки БарбусРибки БарбусСред красотите на аквариумите се забелязват едни прелестни на вид рибки. Това са барбусите. Барбусите са пъстри рибки. Какво трябва да знаем за отглеждането на барбуси. Какво е поведението на рибките барбус?
Любопитни факти за златните рибкиЛюбопитни факти за златните рибкиЗлатните рибки са сред най-разпространените домашни любимци. Те са особено предпочитани от младите акваристи, както и от хората, които си вземат домашен любимец за пръв път. Чест избор са и от родителите, които избират животно за деца.