Рибки

Рибки

Рибки, аквариуми, терариуми, отглеждане и хранене. Всичко за рибките и тяхното отглеждане. Здраве и болести по рибките.
Съвети при избора на аквариумаСъвети при избора на аквариумаИзборът на аквариум не е толкова лесна задача, ако не сте не знаете, на какво да обръщате внимание и особено ако сте начинаещ акварист. Какъв аквариум да изберем?
Защо аквариумните рибки умират?Защо аквариумните рибки умират?Защо рибките ви умират? Грижите се за аквариумни рибки, но те умират много бързо. Каква е причината рибките да умират?
Избор на водорасли за аквариумаИзбор на водорасли за аквариумаИзбор на водорасли за аквариума. Какви водорасли да вземете за вашия аквариум. Изберете водорасли за аквариума според нуждите на вашите рибки.
Как да разберем кога рибките са бременниКак да разберем кога рибките са бременниАко отглеждате аквариуми рибки, е важно да се научите да разпознавате кога рибките са бременни. Ето кои са характерните признаци за бременност при рибките и условията, в които трябва да ги отглеждате.
Отопление на аквариумаОтопление на аквариумаАко сте решили да си вземете рибки, тогава е важно да помислите и за отоплението на аквариума. Различните видове имат нужда от различни температура, като тя може да варира от 22 до 32 градуса.
Осветление на аквариумаОсветление на аквариумаАквариумното осветление е много важно. Какво трябва да е осветлението на аквариума? Ето съвети при избора на аквариумно осветление.
Наръчник на начинаещия акваристНаръчник на начинаещия акваристКакво е акваристика? Какво трябва да знае всеки акварист? Вижте важни съвети, които ще са от полза на всеки начинаещ акварист. Отглеждайте рибки успешно и спокойно с тези съвети за млади акваристи.
Кои са месоядните рибки в аквариума?Кои са месоядните рибки в аквариума?Начинаещите акваристи може би не са съвсем наясно, че рибките могат да бъдат растителноядни или месоядни. Кои са месоядните аквариумни рибки и какво трябва да знаем за тях?
Най-големите аквариумни рибиНай-големите аквариумни рибиКои са най-едрите аквариумни рибки? Аквариумните риби, които са добре гледани, радват окото с разнообразие от видове, цветове и размери. Ето едрите риби за аквариум!
Когато златната рибка лежи на едната странаКогато златната рибка лежи на едната странаАко спазвате тези лесни, но много важни насоки, тогава няма да се сблъскате с проблеми при отглеждането на златните рибки. Защо обаче се случва понякога златната ви рибка да лежи на една страна?