Рибки

Рибки

Рибки, аквариуми, терариуми, отглеждане и хранене. Всичко за рибките и тяхното отглеждане. Здраве и болести по рибките.
Защо рибките ви умират въпреки грижитеЗащо рибките ви умират въпреки грижитеПри начинаещите любители на аквариума с рибки най-честият проблем е умирането на любимците. Често това се случва ненадейно и без видима причина. Такава обаче неминуемо има.
Декорация на аквариумаДекорация на аквариумаКогато вече сте се сдобили с желания аквариум, следва неговото декориране. Вероятно не един път сте се наслаждавали на красиви аквариуми, с камъни, пясък и разнородни коренчета.
ГупиГупиМъжките гупи стигат до 4 сантиметра дължина, женските са по-едри и достигат до 6 сантиметра. Гупите са дружелюбни риби.
Златна РибкаЗлатна РибкаЗлатните рибки са подвид на сребърния шаран и са много популярни заради ефектния си външен вид. Мъжките златни рибки могат да се различат от женските само по време на размножителния период.
Загниване на перките при аквариумните рибкиЗагниване на перките при аквариумните рибкиЗагниване на перките при аквариумните рибки. Признаци при гниене на перките при аквариумните рибките. Лечение при загниване на перките при аквариумните рибки.
С какви риби могат да живеят гупите?С какви риби могат да живеят гупите?Сред най-популярните аквариумни рибки можем да отбележим гупите. Наречени са на своя откривател, намерил малката живораждаща рибка от семейството на Пецилиевите риби преди 153 години.
Съвети при отглеждане на рибки платиСъвети при отглеждане на рибки платиПлатите са чудесен избор за аквариумни обитатели, тъй като са миролюбиви, спокойни, разбират се добре с други мирни обитатели на аквариума и са непретенциозни по отношение на отглеждането им.
Какво е поведението на молинезиитеКакво е поведението на молинезиитеАквариумните рибки, познати като молинезия, са сред най-популярните и достъпни декоративни рибки за домашно отглеждане. Те са няколко вида, като много търсена от акваристите е черната молинезия. Какво е поведението на молинезиите?
Причини за зачервени хриле при рибкитеПричини за зачервени хриле при рибкитеОтглеждането на аквариумни рибки е невероятно релаксиращо и полезно хоби, но то има и своята неприятна страна - рибките се разболяват и умират. Причини за зачервени хриле при рибките?
Съвети за размножаване на рибки живородкиСъвети за размножаване на рибки живородкиНа въпроса кои аквариуми рибки познава, всеки неизкушен от акваристиката човек ще спомене гупите, молинезиите, платите, хелерите, защото те са най-добре познатите аквариуми обитатели и ги има в почти всеки съд.