miau.bg»Статии»Рибки
Рибки

Рибки

Рибки , аквариуми, терариуми, отглеждане и хранене. Всичко за рибките и тяхното отглеждане. Здраве и болести по рибките .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отглеждане на Рибки ХелерОтглеждане на Рибки ХелерЧрез селекция са създадени множество породи хелер с различни цветове и перки - черен, червен, мраморен, високоплавен и т. н. Стандартната риба независимо от цвета си е по-лесна за гледане и е подходяща за общ аквариум.
Хранене на Декоративни рибкиХранене на Декоративни рибкиЗа да бъдат вашите рибки жизнени и здрави, трябва да ги храните правилно. Различните видове рибки се нуждаят от различна храна. Примерно хранене на рибки.
Най-лесните за отглеждане рибки в аквариумНай-лесните за отглеждане рибки в аквариумКои са най-лесните за отглеждане рибки в аквариум? Аквариумните рибки обикновено са малки по размер, повечето от тях са много пъргави, с пъстри шарки, които обичат топлата сладка вода. Най-лесните за отглеждане рибки в аквариум.
Как правилно да се грижим за рибките в аквариумаКак правилно да се грижим за рибките в аквариума
21 Април
Ralitsa
Тенденцията е рибките да умират по-често от затлъстяване, отколкото от недохранване. Количеството храна зависи от размера на рибките. Почистването на аквариума се извършва всяка седмица.
Рибки ТетриРибки ТетриЕдна популярна група рибки в акваристиката са тетрите. Как се гледат рибки тетри? С какво се хранят тетрите? Съвети и грижи при отглеждане на тетри.
Кралски скаридиКралски скаридиАко решим да научим нещо за морските дарове и в частност за скаридите, веднага ни се поднася информация за безбройните начини, по които можем да си приготвим този изумителен морски деликатес. Подредени в красиви блюда, съблазнително изглеждащите и неверо
ХипостомусХипостомусХипостомус - що е то? Става въпрос за аквариумна рибка, вид сомче, което може да се намери в зоомагазина с размер 5-10 сантиметра. Тъй като е с доста интересна визия, акваристите го пожелават, без да си дават сметка, че може да порасне да половин метър.
ТетраодонТетраодонТетраодон е странно име, назоваващо представители на удивителен по своето разнообразие клас тропически риби, включващ приблизително 360 вида съвременни представители, събрани в девет семейства. Какво трябва да знаем тетраодоните?
Риба ОскарРиба ОскарКогато става въпрос за аквариум, обикновено си представяме много малки цветни рибки, плуващи из съда. Някои запалени акваристи обаче предпочитат едрите видове като риба Оскар. Какво трябва да знаем за рибите Оскар?
Хищните рибки в аквариумаХищните рибки в аквариумаАко сте опитни акваристи, тогава сте наясно с факта, че е много важно да разделяте рибките ви в аквариума, имайки предвид различните важни критерии. Така например някои от тях са хищници и не е добре да живеят с тези, които не са такива.