Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки, техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
Риба дискусПороди РибкиРиба дискус
19 Март
Мариана Младенова
ЦихлидиПороди РибкиЦихлиди
28 Януари
Йоана Стоянова
С какви риби могат да живеят гупите?С какви риби могат да живеят гупите?Сред най-популярните аквариумни рибки можем да отбележим гупите. Наречени са на своя откривател, намерил малката живораждаща рибка от семейството на Пецилиевите риби преди 153 години.
Любопитни факти за златните рибкиЛюбопитни факти за златните рибкиЗлатните рибки са сред най-разпространените домашни любимци. Те са особено предпочитани от младите акваристи, както и от хората, които си вземат домашен любимец за пръв път. Чест избор са и от родителите, които избират животно за деца.
Рибка КардиналРибка КардиналРибката кардинал (Tanichthys albonubes) е сладководен вид от семейство Cyprinidae (Шаранови). Сравнително новият вид е бил открит в Китай през 1932 година. Често биват сбъркани с рибките даниос, особено от новоизлюпени акваристи.
Съвети при отглеждане на скаларияСъвети при отглеждане на скаларияСкалариите са едни от най-красивите риби, които могат да живеят в аквариума у дома. Те произхождат от Южна Америка, където населяват река Амазонка. На размери могат да достигнат 15 сантиметра.
Как се гледа златна рибка?Как се гледа златна рибка?Макар да не изпълнява желания, златната рибка е толкова красива, че ако сте почитатели на тези животинки, ще се насочите именно към нея. В случай че досега не сте си имали работа с такива, ще ви дадем няколко съвета относно това как се гледа златна рибка.
Видове рибки за вашия засаден аквариумВидове рибки за вашия засаден аквариумСлед цялата борба не бихте желали неправилния вид рибки, които ще изгризат творението ви. За да избегнете тази трагедия, заредете засадения аквариум с подходящия вид рибки.
Неподходящи съжителства на аквариумни рибкиНеподходящи съжителства на аквариумни рибкиКолкото малки и красиви да са рибките, живеещи в аквариум и съжителстващи с хора, понякога миловидният им вид е просто мит. Вижте кои са рибките, които по-добре да не съжителстват в аквариум.
Неонови рибки - хранене, развъждане, отглежданеНеонови рибки - хранене, развъждане, отглежданеНеоновите риби са много търсени аквариумни рибки. Естествената им среда е във водите на Амазонка. Тези рибки са малки, едва 4 сантиметра. По дължината на тялото им има синя ивица, а самите те са красиво обагрени.
Отглеждане и размножаване на рибки трихогастер в аквариумаОтглеждане и размножаване на рибки трихогастер в аквариумаЕдни от най-разпространените декоративни разновидности са рибките трихогастер.
Отглеждане и размножаване на рибки молинезии в аквариумОтглеждане и размножаване на рибки молинезии в аквариумМолинезиите са едни от най-предпочитаните декоративни рибки. Те са лесни за гледане, при правилна грижа живеят дълго, а цветовете им са наистина впечатляващи. Толкова впечатляващи, че често се възхищаваме на магията на природата.