Miau.bg»Статии»Рибки»Породи Рибки
Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки , техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ДафнияДафния
22 Юни
Когато се спомене за дафнията, неизкушеният читател си представя някое екзотично цвете. Това изобщо не е вярно. Става въпрос за жив организъм. Наричат дафниите също и живи бълхи. Това също не отговаря на истината. Това не са бълхи, а миниатюрни организми.
СкаларияСкалария
18 Юни
Скаларията е една от най-популярните аквариумни рибки. Скаларията е лесна за отглеждане и поради тази причина често е предпочитана както за големи аквариуми, така и за самостоятелно отглеждане. Скаларията има нужда от много чиста вода.
ГупиГупи
27 Май
Мъжките гупи стигат до 4 сантиметра дължина, женските са по-едри и достигат до 6 сантиметра. Гупите са дружелюбни риби.
Златна РибкаЗлатна Рибка
27 Май
Златните рибки са подвид на сребърния шаран и са много популярни заради ефектния си външен вид. Мъжките златни рибки могат да се различат от женските само по време на размножителния период.
Черна МолинезияЧерна Молинезия
13 Май
Сред акваристите се наблюдава голямо разнообразие в предпочитанията към определен вид аквариумни рибки. Сред популярните рибки е черната молинезия. Как да се грижим за черна молинезия?
Индийски Рибен НожИндийски Рибен Нож
13 Май
Когато средностатистически читател прочете думите индийски рибен нож, си представя вид хладно оръжие, използвано за риби или свързано по някакъв начин с тях. Как се гледа индийски рибен нож? С какво се храни индийски рибен нож?
Рибки ПлатиРибки Плати
12 Май
Начинаещите акваристи могат веднага да се различат по ентусиазма си и желанието да имат пъстър, красив аквариум с екзотични рибки. На всички тях се препоръчва първо да натрупат опит с по-непретенциозни и лесни за отглеждане видове. Такава рибка е платата.
Рибки РазбораРибки Разбора
12 Май
Сред акваристите много популярни са пъстрите видове, наричани често арлекин и разбора. Обикновено се отглеждат малки видове разбора, тъй като за тях се изискват малки до средни аквариуми, а за някои се ползват настолни и наноаквариуми.
Рибки БарбусРибки Барбус
12 Май
Сред красотите на аквариумите се забелязват едни прелестни на вид рибки. Това са барбусите. Барбусите са пъстри рибки. Какво трябва да знаем за отглеждането на барбуси. Какво е поведението на рибките барбус?
Рибки ТетриРибки Тетри
20 Април
Една популярна група рибки в акваристиката са тетрите. Как се гледат рибки тетри. С какво се хранят тетрите.