miau.bg»Статии»Рибки»Породи Рибки
Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки , техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
ДафнияПороди РибкиДафния
22 Юни
Илияна Ангелова
ГупиПороди РибкиГупи
27 Май
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Златна РибкаЗлатна РибкаЗлатните рибки са подвид на сребърния шаран и са много популярни заради ефектния си външен вид. Мъжките златни рибки могат да се различат от женските само по време на размножителния период.
Черна МолинезияЧерна МолинезияСред акваристите се наблюдава голямо разнообразие в предпочитанията към определен вид аквариумни рибки. Сред популярните рибки е черната молинезия. Как да се грижим за черна молинезия?
Индийски Рибен НожИндийски Рибен НожКогато средностатистически читател прочете думите индийски рибен нож, си представя вид хладно оръжие, използвано за риби или свързано по някакъв начин с тях. Как се гледа индийски рибен нож? С какво се храни индийски рибен нож?
Рибки ПлатиРибки ПлатиНачинаещите акваристи могат веднага да се различат по ентусиазма си и желанието да имат пъстър, красив аквариум с екзотични рибки. На всички тях се препоръчва първо да натрупат опит с по-непретенциозни и лесни за отглеждане видове. Такава рибка е платата.
Рибки РазбораРибки РазбораСред акваристите много популярни са пъстрите видове, наричани често арлекин и разбора. Обикновено се отглеждат малки видове разбора, тъй като за тях се изискват малки до средни аквариуми, а за някои се ползват настолни и наноаквариуми.
Рибки БарбусРибки БарбусСред красотите на аквариумите се забелязват едни прелестни на вид рибки. Това са барбусите. Барбусите са пъстри рибки. Какво трябва да знаем за отглеждането на барбуси. Какво е поведението на рибките барбус?
Рибки ТетриРибки ТетриЕдна популярна група рибки в акваристиката са тетрите. Как се гледат рибки тетри? С какво се хранят тетрите? Съвети и грижи при отглеждане на тетри.
Кралски скаридиКралски скаридиАко решим да научим нещо за морските дарове и в частност за скаридите, веднага ни се поднася информация за безбройните начини, по които можем да си приготвим този изумителен морски деликатес. Подредени в красиви блюда, съблазнително изглеждащите и неверо
ХипостомусХипостомусХипостомус - що е то? Става въпрос за аквариумна рибка, вид сомче, което може да се намери в зоомагазина с размер 5-10 сантиметра. Тъй като е с доста интересна визия, акваристите го пожелават, без да си дават сметка, че може да порасне да половин метър.
ТетраодонТетраодонТетраодон е странно име, назоваващо представители на удивителен по своето разнообразие клас тропически риби, включващ приблизително 360 вида съвременни представители, събрани в девет семейства. Какво трябва да знаем тетраодоните?