Miau.bg»Статии»Рибки»Породи Рибки
Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки , техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГупиГупи
27 Май
Мъжките гупи стигат до 4 сантиметра дължина, женските са по-едри и достигат до 6 сантиметра. Гупите са дружелюбни риби.
Златна РибкаЗлатна Рибка
27 Май
Златните рибки са подвид на сребърния шаран и са много популярни заради ефектния си външен вид. Мъжките златни рибки могат да се различат от женските само по време на размножителния период.
Черна МолинезияЧерна Молинезия
13 Май
Сред акваристите се наблюдава голямо разнообразие в предпочитанията към определен вид аквариумни рибки. Сред популярните рибки е черната молинезия. Как да се грижим за черна молинезия?
Индийски Рибен НожИндийски Рибен Нож
13 Май
Когато средностатистически читател прочете думите индийски рибен нож, си представя вид хладно оръжие, използвано за риби или свързано по някакъв начин с тях. Как се гледа индийски рибен нож? С какво се храни индийски рибен нож?
Рибки ПлатиРибки Плати
12 Май
Начинаещите акваристи могат веднага да се различат по ентусиазма си и желанието да имат пъстър, красив аквариум с екзотични рибки. На всички тях се препоръчва първо да натрупат опит с по-непретенциозни и лесни за отглеждане видове. Такава рибка е платата.
Рибки РазбораРибки Разбора
12 Май
Сред акваристите много популярни са пъстрите видове, наричани често арлекин и разбора. Обикновено се отглеждат малки видове разбора, тъй като за тях се изискват малки до средни аквариуми, а за някои се ползват настолни и наноаквариуми.
Рибки БарбусРибки Барбус
12 Май
Сред красотите на аквариумите се забелязват едни прелестни на вид рибки. Това са барбусите. Барбусите са пъстри рибки. Какво трябва да знаем за отглеждането на барбуси. Какво е поведението на рибките барбус?
Рибки ТетриРибки Тетри
20 Април
Една популярна група рибки в акваристиката са тетрите. Как се гледат рибки тетри? С какво се хранят тетрите? Съвети и грижи при отглеждане на тетри.
Кралски скаридиКралски скариди
29 Март
Ако решим да научим нещо за морските дарове и в частност за скаридите, веднага ни се поднася информация за безбройните начини, по които можем да си приготвим този изумителен морски деликатес. Подредени в красиви блюда, съблазнително изглеждащите и неверо
ХипостомусХипостомус
23 Март
Хипостомус - що е то? Става въпрос за аквариумна рибка, вид сомче, което може да се намери в зоомагазина с размер 5-10 сантиметра. Тъй като е с доста интересна визия, акваристите го пожелават, без да си дават сметка, че може да порасне да половин метър.