Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки, техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
Рибки КоридорасПороди РибкиРибки Коридорас
16 Септ.
Илияна Ангелова
Рибки ДаниоПороди РибкиРибки Данио
25 Юни
Илияна Ангелова
Рибки БарбусРибки БарбусСред красотите на аквариумите се забелязват едни прелестни на вид рибки. Това са барбусите. Барбусите са пъстри рибки. Какво трябва да знаем за отглеждането на барбуси. Какво е поведението на рибките барбус?
Сомче за аквариум - какво трябва да знаемСомче за аквариум - какво трябва да знаемАквариумни сомчета - какво трябва да знаем за тях? Нито един аквариум не е напълно завършен, ако в него няма сомчета. Сомчетата в аквариума са много важни.
Рибки ХелерРибки Хелер
19 Май
Нина 2
Хелер са живораждащи рибки от семейство пецилид, които в природата се срещат във водните басейни на Хондурас, Гватемала, Мексико и Централна Америка. Хелер са една от най-популярните породи аквариумни рибки.
Риба дискусРиба дискусКралят на аквариума! Дискусът е един от най-ослепителните представители на сладководните видове. Грижи и отглеждане на дискуси - какво трябва да знаем?
ЦихлидиЦихлидиЦихлидите са вид сладководни риби от разред Бодлоперки. Досега са описани повече от 1600 вида цихлиди, но учените смятат, че истинският им брой е по-скоро около 2000-3000. Цихлидите - какво трябва да знаем за тях
С какви риби могат да живеят гупите?С какви риби могат да живеят гупите?Сред най-популярните аквариумни рибки можем да отбележим гупите. Наречени са на своя откривател, намерил малката живораждаща рибка от семейството на Пецилиевите риби преди 153 години.
Любопитни факти за златните рибкиЛюбопитни факти за златните рибкиЗлатните рибки са сред най-разпространените домашни любимци. Те са особено предпочитани от младите акваристи, както и от хората, които си вземат домашен любимец за пръв път. Чест избор са и от родителите, които избират животно за деца.
Рибка КардиналРибка КардиналРибката кардинал (Tanichthys albonubes) е сладководен вид от семейство Cyprinidae (Шаранови). Сравнително новият вид е бил открит в Китай през 1932 година. Често биват сбъркани с рибките даниос, особено от новоизлюпени акваристи.
Съвети при отглеждане на скаларияСъвети при отглеждане на скаларияСкалариите са едни от най-красивите риби, които могат да живеят в аквариума у дома. Те произхождат от Южна Америка, където населяват река Амазонка. На размери могат да достигнат 15 сантиметра.
Как се гледа златна рибка?Как се гледа златна рибка?Макар да не изпълнява желания, златната рибка е толкова красива, че ако сте почитатели на тези животинки, ще се насочите именно към нея. В случай че досега не сте си имали работа с такива, ще ви дадем няколко съвета относно това как се гледа златна рибка.