Породи Рибки

Породи Рибки

Породи декоративни рибки, техните особености и съвети за тях. Научи за различните декоративни породи рибки в Miau.bg. Съвместимост на различните породи.
Риба дискусПороди РибкиРиба дискус
19 Март
Мариана Младенова
ЦихлидиПороди РибкиЦихлиди
28 Януари
Йоана Стоянова
Рибка КардиналПороди РибкиРибка Кардинал
03 Дек.
Мариана Младенова
Неонови рибки - хранене, развъждане, отглежданеНеонови рибки - хранене, развъждане, отглежданеНеоновите риби са много търсени аквариумни рибки. Естествената им среда е във водите на Амазонка. Тези рибки са малки, едва 4 сантиметра. По дължината на тялото им има синя ивица, а самите те са красиво обагрени.
Отглеждане и размножаване на рибки молинезии в аквариумОтглеждане и размножаване на рибки молинезии в аквариумМолинезиите са едни от най-предпочитаните декоративни рибки. Те са лесни за гледане, при правилна грижа живеят дълго, а цветовете им са наистина впечатляващи. Толкова впечатляващи, че често се възхищаваме на магията на природата.
СкаларияСкалария
13 Дек.
Нина 2
Скалария е една от най-популярните аквариумни рибки. Скалария е лесна за отглеждане и поради тази причина често е предпочитана както за големи аквариуми, така и за самостоятелно отглеждане. Скалария има нужда от много чиста вода.
Риба БетаРиба Бета
02 Дек.
Нина 2
Риба Бета е прочута с красивия вид на мъжкарите, които се отличават с преливащи се цветове и дълги воали. Риба Бета често е първата аквариумна рибка на децата. Риба Бета няма претенции по отношение на храната.
ГупиГупи
25 Февр.
Нина Норд
Мъжките гупи стигат до 4 сантиметра дължина, женските са по-едри и достигат до 6 сантиметра. Гупите са дружелюбни риби.
Златна РибкаЗлатна Рибка
20 Февр.
Нина Норд
Златните рибки са подвид на сребърния шаран и са много популярни заради ефектния си външен вид. Мъжките златни рибки могат да се различат от женските само по време на размножителния период. Златните рибки са много лакоми и трябва да внимавате да не ги пре