Болести при Рибките

Болести при Рибките

Болести при рибките, тяхното лечение и съвети за тях. Какво трябва да знаете за здравето на вашите рибки? Болести и симптоми при рибките.
Когато златната рибка лежи на едната странаКогато златната рибка лежи на едната странаАко спазвате тези лесни, но много важни насоки, тогава няма да се сблъскате с проблеми при отглеждането на златните рибки. Защо обаче се случва понякога златната ви рибка да лежи на една страна?
Когато рибките в аквариума са болниКогато рибките в аквариума са болниКакво да правите, когато рибките в аквариума са болни? Ето малко полезна информация за реакцията ви, ако забележите, че някоя от рибките ви е болна. Възможни причини за заболявания при рибките.
Аклиматизиране на новата рибкаАклиматизиране на новата рибкаОт изпълнения с багри аквариум вкъщи ви делят няколко важни стъпки – освен инсталирането на самия аквариум трябва да обърнете внимание и на реда, в който ще добавяте желаните рибки. Вижте как се случва аклиматизиране на новата рибка в аквариума.
6 най-често срещани заболявания у сладководните рибки6 най-често срещани заболявания у сладководните рибкиСъщо както всяко друго животно, и аквариумните рибки са уязвими към определени заболявания. Всеки опитен акварист трябва да е нащрек, особено за тези шест най-често срещани болести по сладководните рибки.
Грахово зърно помага на рибките с проблемиГрахово зърно помага на рибките с проблеми
05 Април
Нина Норд
Понякога аквариумните рибки имат проблеми с плуването, които може да се дължат на най-различни причини. Понякога проблемите с плуването могат да се окажат фатални за обитателите на аквариума, затова е добре да реагирате навреме, за да има шанс за лечение
Защо рибките ви умират въпреки грижитеЗащо рибките ви умират въпреки грижитеПри начинаещите любители на аквариума с рибки най-честият проблем е умирането на любимците. Често това се случва ненадейно и без видима причина. Такава обаче неминуемо има.
Да предпазим рибките от болестиДа предпазим рибките от болести
18 Февр.
1
Ralitsa
За да не се стига до влошаване на средата на живот на рибките е необходимо редовно да следите няколко основни фактора. Сред тях са състоянието на водата, вида на растенията, какви са храненето и активността на рибките, как изглежда акваруимът.