Болести при Рибките

Болести при Рибките

Болести при рибките, тяхното лечение и съвети за тях. Какво трябва да знаете за здравето на вашите рибки? Болести и симптоми при рибките.
Помощ! Гупите ми умиратПомощ! Гупите ми умиратГупите са едни от най-популярните аквариумни рибки, защото са доста лесни за отглеждане и не са много претенциозни, което важи и за периода им на размножаване. Помощ! Гупите ми умират. Защо умират гупите? Причини гупите да умират.
Болести при златните рибкиБолести при златните рибкиАквариумните риби, дори и най-непретенциозните, често се разболяват. Златните рибки са особено податливи на болести. Кои са заболяванията при златните рибки?
Признаци, че рибките ви може да са болниПризнаци, че рибките ви може да са болниАко и вие имате рибки или пък сте решили да си вземете тези сладки домашни любимци, тогава е важно не само да знаете как правилно да се грижите за тях, но и да можете да разберете, ако нещо с тях не е наред.
Защо аквариумните рибки умират?Защо аквариумните рибки умират?Защо рибките ви умират? Грижите се за аквариумни рибки, но те умират много бързо. Каква е причината рибките да умират?
Когато златната рибка лежи на едната странаКогато златната рибка лежи на едната странаАко спазвате тези лесни, но много важни насоки, тогава няма да се сблъскате с проблеми при отглеждането на златните рибки. Защо обаче се случва понякога златната ви рибка да лежи на една страна?
Когато рибките в аквариума са болниКогато рибките в аквариума са болниКакво да правите, когато рибките в аквариума са болни? Ето малко полезна информация за реакцията ви, ако забележите, че някоя от рибките ви е болна. Възможни причини за заболявания при рибките.
Аклиматизиране на новата рибкаАклиматизиране на новата рибкаОт изпълнения с багри аквариум вкъщи ви делят няколко важни стъпки – освен инсталирането на самия аквариум трябва да обърнете внимание и на реда, в който ще добавяте желаните рибки. Вижте как се случва аклиматизиране на новата рибка в аквариума.
6 най-често срещани заболявания у сладководните рибки6 най-често срещани заболявания у сладководните рибкиСъщо както всяко друго животно, и аквариумните рибки са уязвими към определени заболявания. Всеки опитен акварист трябва да е нащрек, особено за тези шест най-често срещани болести по сладководните рибки.
Грахово зърно помага на рибките с проблемиГрахово зърно помага на рибките с проблеми
05 Април
Нина Норд
Понякога аквариумните рибки имат проблеми с плуването, които може да се дължат на най-различни причини. Понякога проблемите с плуването могат да се окажат фатални за обитателите на аквариума, затова е добре да реагирате навреме, за да има шанс за лечение
Защо рибките ви умират въпреки грижитеЗащо рибките ви умират въпреки грижитеПри начинаещите любители на аквариума с рибки най-честият проблем е умирането на любимците. Често това се случва ненадейно и без видима причина. Такава обаче неминуемо има.