Отглеждане на Рибки

Отглеждане на Рибки

Характеристика на различните видове златни рибкиХарактеристика на различните видове златни рибкиЗлатните рибки са опитомени преди близо 2000 години като декоративни рибки. Tози на пръв поглед обикновен домашен любимец има доста благородна история. Кои са видовете златни рибки?
Съвети при размножаване на гупиСъвети при размножаване на гупиГупите са рибки, които се размножават много бързо, като е истинско удоволствие да се наблюдават в този период от развитието на вашите водни любимци. Съвети при размножаване на гупи.
С какво да храним рибки гупи?С какво да храним рибки гупи?Гупите са активни и цветни рибки, което ги прави популярни домашни любимци. Храненето на гупите не е сложна задача. Как да храним гупи? Кои са подходящите храни за гупи? Любими храни на рибки гупи.
Грижи за бременни гупиГрижи за бременни гупиАко сте начинаещ акварист, тогава идеалните за вас рибки са именно гупите. Как да се грижим за бременни гупи? Колко продължава бременността при гупите? Съвети при отглеждане на гупи.
Съвети при отглеждане на гупиСъвети при отглеждане на гупиГупи (Poecilia reticulata) е един от най-популярните видове сладководни риби и има много причини за тяхната популярност. Кои са важните съвети при отглеждане на гупи?
Най-лесните за отглеждане рибки в аквариумНай-лесните за отглеждане рибки в аквариумКои са най-лесните за отглеждане рибки в аквариум? Аквариумните рибки обикновено са малки по размер, повечето от тях са много пъргави, с пъстри шарки, които обичат топлата сладка вода. Най-лесните за отглеждане рибки в аквариум.
Най-лесните за отглеждане декоративни рибкиНай-лесните за отглеждане декоративни рибкиДекоративните рибки се отглеждат отдавна. Те са цветни, с различни характеристики, които живеят в ограничени водни системи. Кои са най-лесните за отглеждане декоративни рибки.
Как да се грижим за бременните рибкиКак да се грижим за бременните рибкиАко сте начинаещ акварист, тогава рано или късно ще се сблъскате с това, че в малката ви водна екосистема ще има бременни рибки. Грижите за бременни рибки не са много сложни или особени.
Непретенциозни за отглеждане рибкиНепретенциозни за отглеждане рибкиИзглежда, че в отглеждането на рибки няма нищо сложно, но неспазването на елементарни правила може да доведе до най-непоправимите последици, които в крайна сметка слагат край на мечтата да създадете свой собствен воден кът във вашата стая.
Видове молинезии и тяхното отглежданеВидове молинезии и тяхното отглежданеМолинезиите са малка група живородни риби. Според съвременната класификация те принадлежат към рода Пецилия. Те са много популярни и непретенциозни риби, чието отглеждане няма да създаде проблеми дори на неопитни акваристи.