Отглеждане на Рибки

Отглеждане на Рибки

Отглеждане на домашни аквариумни рибки и всичко, което трябва да знаете за тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?
10 Юни
Вижте няколко основателни причини да поставите в дома си аквариум с рибки! Какви са здравословните ползи от отглеждане на аквариумни рибки?
С какви риби могат да живеят гупите?С какви риби могат да живеят гупите?
26 Май
Сред най-популярните аквариумни рибки можем да отбележим гупите. Наречени са на своя откривател, намерил малката живораждаща рибка от семейството на Пецилиевите риби преди 153 години.
Съвети при отглеждане на рибки платиСъвети при отглеждане на рибки плати
21 Май
Платите са чудесен избор за аквариумни обитатели, тъй като са миролюбиви, спокойни, разбират се добре с други мирни обитатели на аквариума и са непретенциозни по отношение на отглеждането им.
Какво е поведението на молинезиитеКакво е поведението на молинезиите
20 Май
Аквариумните рибки, познати като молинезия, са сред най-популярните и достъпни декоративни рибки за домашно отглеждане. Те са няколко вида, като много търсена от акваристите е черната молинезия. Какво е поведението на молинезиите?
Съвети за размножаване на рибки живородкиСъвети за размножаване на рибки живородки
19 Май
На въпроса кои аквариуми рибки познава, всеки неизкушен от акваристиката човек ще спомене гупите, молинезиите, платите, хелерите, защото те са най-добре познатите аквариуми обитатели и ги има в почти всеки съд.
Кои декоративни рибки наричаме живородки?Кои декоративни рибки наричаме живородки?
18 Май
Кои декоративни рибки наричаме живородки? Живородки се наричат рибки от семейство Poeciliidae. Семейството е голямо, състои се от 26 рода, разпределени в 171 вида.
Кои са всеядните видове аквариумни рибкиКои са всеядните видове аквариумни рибки
16 Май
Разнообразието на аквариумните рибки е голямо. Те се класифицират по различни признаци, които пък определят възможностите за събирането им в един съд. Всеядни видове рибки за аквариум.
Съвети при хранене на рибки платиСъвети при хранене на рибки плати
14 Май
Първият въпрос, който застава пред начинаещия акварист е как да храни домашните си любимци. Рибките плати принадлежат към всеядните тропически риби. Каква е диетата на аквариумните рибки плати
Любопитни факти за златните рибкиЛюбопитни факти за златните рибки
12 Май
Златните рибки са сред най-разпространените домашни любимци. Те са особено предпочитани от младите акваристи, както и от хората, които си вземат домашен любимец за пръв път. Чест избор са и от родителите, които избират животно за деца.
Съвместимост на различните рибкиСъвместимост на различните рибки
28 Април
Много хора се заблуждават, че рибките служат просто за естетика в дома и не се съобразяват с редица важни неща при купуването им. Затова преди да се сдобиете с новите си домашни любимци, трябва да знаете, че не всички видове са съвместими.