Отглеждане на Рибки

Отглеждане на Рибки

Отглеждане на домашни аквариумни рибки и всичко, което трябва да знаете за тях.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какви риби могат да живеят гупите?С какви риби могат да живеят гупите?
26 Май
Сред най-популярните аквариумни рибки можем да отбележим гупите. Наречени са на своя откривател, намерил малката живораждаща рибка от семейството на Пецилиевите риби преди 153 години.
Съвети при отглеждане на рибки платиСъвети при отглеждане на рибки плати
21 Май
Платите са чудесен избор за аквариумни обитатели, тъй като са миролюбиви, спокойни, разбират се добре с други мирни обитатели на аквариума и са непретенциозни по отношение на отглеждането им.
Какво е поведението на молинезиитеКакво е поведението на молинезиите
20 Май
Аквариумните рибки, познати като молинезия, са сред най-популярните и достъпни декоративни рибки за домашно отглеждане. Те са няколко вида, като много търсена от акваристите е черната молинезия. Какво е поведението на молинезиите?
Съвети за размножаване на рибки живородкиСъвети за размножаване на рибки живородки
19 Май
На въпроса кои аквариуми рибки познава, всеки неизкушен от акваристиката човек ще спомене гупите, молинезиите, платите, хелерите, защото те са най-добре познатите аквариуми обитатели и ги има в почти всеки съд.
Кои декоративни рибки наричаме живородки?Кои декоративни рибки наричаме живородки?
18 Май
Кои декоративни рибки наричаме живородки? Живородки се наричат рибки от семейство Poeciliidae. Семейството е голямо, състои се от 26 рода, разпределени в 171 вида.
Кои са всеядните видове аквариумни рибкиКои са всеядните видове аквариумни рибки
16 Май
Разнообразието на аквариумните рибки е голямо. Те се класифицират по различни признаци, които пък определят възможностите за събирането им в един съд. Всеядни видове рибки за аквариум.
Съвети при хранене на рибки платиСъвети при хранене на рибки плати
14 Май
Първият въпрос, който застава пред начинаещия акварист е как да храни домашните си любимци. Рибките плати принадлежат към всеядните тропически риби. Каква е диетата на аквариумните рибки плати
Любопитни факти за златните рибкиЛюбопитни факти за златните рибки
12 Май
Златните рибки са сред най-разпространените домашни любимци. Те са особено предпочитани от младите акваристи, както и от хората, които си вземат домашен любимец за пръв път. Чест избор са и от родителите, които избират животно за деца.
Съвместимост на различните рибкиСъвместимост на различните рибки
28 Април
Много хора се заблуждават, че рибките служат просто за естетика в дома и не се съобразяват с редица важни неща при купуването им. Затова преди да се сдобиете с новите си домашни любимци, трябва да знаете, че не всички видове са съвместими.
Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?
27 Април
Тези безмълвни питомци се препоръчват на всеки, тъй като имат неподозирано благоприятно въздействие върху своите стопани.
Отглеждане на Рибки ХелерОтглеждане на Рибки Хелер
22 Април
Чрез селекция са създадени множество породи хелер с различни цветове и перки - черен, червен, мраморен, високоплавен и т. н. Стандартната риба независимо от цвета си е по-лесна за гледане и е подходяща за общ аквариум.
Хранене на Декоративни рибкиХранене на Декоративни рибки
22 Април
За да бъдат вашите рибки жизнени и здрави, трябва да ги храните правилно. Различните видове рибки се нуждаят от различна храна. Примерно хранене на рибки.
Най-лесните за отглеждане рибки в аквариумНай-лесните за отглеждане рибки в аквариум
21 Април
Кои са най-лесните за отглеждане рибки в аквариум? Аквариумните рибки обикновено са малки по размер, повечето от тях са много пъргави, с пъстри шарки, които обичат топлата сладка вода. Най-лесните за отглеждане рибки в аквариум.