miau.bg»Статии»Рибки»Аквариуми и Терариуми
Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и терариуми , тяхната декорация и съвети за тяхната аранжировка. Съвети за твоя аквариум .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Почистване на аквариума за рибкиПочистване на аквариума за рибки
09 Юни
Ralitsa
Почистването на аквариума – домът на вашите любими рибки, изисква прецизност, търпение и няколко задължителни стъпки и пособия. Редовната поддръжка на аквариума премахва необходимостта от цялостна подмяна на водата за дълъг период от време, дори години.
Декорация на аквариумаДекорация на аквариумаКогато вече сте се сдобили с желания аквариум, следва неговото декориране. Вероятно не един път сте се наслаждавали на красиви аквариуми, с камъни, пясък и разнородни коренчета.
Загниване на перките при аквариумните рибкиЗагниване на перките при аквариумните рибкиЗагниване на перките при аквариумните рибки. Признаци при гниене на перките при аквариумните рибките. Лечение при загниване на перките при аквариумните рибки.
Характеристики на нано аквариумитеХарактеристики на нано аквариумитеХарактеристики на нано аквариумите. Подходящи рибки за нано аквариум. Подходящи растения за нано аквариуми. Избор на нано аквариум.
Отравяне с амоняк при рибките - признаци и лечениеОтравяне с амоняк при рибките - признаци и лечениеЕдна от най-честите причини за смърт на обитателите на аквариума е отравянето с амоняк. Най-често отравяне с амоняк на рибки се наблюдава в нов съд, но може да се случи и в работещ и добре установен аквариум
Красиви, но смъртоносни: истината за кръглите аквариумиКрасиви, но смъртоносни: истината за кръглите аквариумиАко сте ходили на панаир или карнавал, сигурно сте забелязали, че понякога наградата на някои атракции е златна рибка или рибка бета. В много случаи тези рибки се дават на победителя в торбички или на някои места - в малки кръгли аквариуми.
Съвети за поддържане на високото качество на водата в аквариумаСъвети за поддържане на високото качество на водата в аквариумаНай-важното нещо, което трябва да направите, за да са щастливи и здрави рибките в аквариума ви, е да поддържате качеството на водата в него високо. Съвети за поддържане на високото качество на водата в аквариума:
Помпа за аквариум - какво трябва да знаемПомпа за аквариум - какво трябва да знаемЗа да са здрави вашите рибки, вие трябва да поддържате идеални условия в малката им екосистема. Едно от приспособленията, което ще ви помогне в тази задача, е помпата за аквариум. Каква помпа за аквариум да изберем?
Избор на водорасли за аквариумаИзбор на водорасли за аквариумаИзбор на водорасли за аквариума. Какви водорасли да вземете за вашия аквариум. Изберете водорасли за аквариума според нуждите на вашите рибки.
Отопление на аквариумаОтопление на аквариумаАко сте решили да си вземете рибки, тогава е важно да помислите и за отоплението на аквариума. Различните видове имат нужда от различни температура, като тя може да варира от 22 до 32 градуса.