Miau.bg»Статии»Рибки»Аквариуми и Терариуми
Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и терариуми , тяхната декорация и съвети за тяхната аранжировка. Съвети за твоя аквариум .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Омекотяване на водата в аквариумаОмекотяване на водата в аквариума
02 Февр.
Водата в аквариума трябва да се омекотява. За целта се използват едни от най-разпространените химически и физически методи. Най-известният от тях е дестилацията на водата.
Грешки при избор на аквариумГрешки при избор на аквариум
10 Август
Има няколко основни правила при избора на аквариум и необходимата за него техника, спазването на които ще осигури комфортна среда за дълъг живот на новите ви домашни любимци. Ето кои са основните грешки, които не трябва да допускате.
Топ 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариумТоп 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариум
23 Юни
Топ 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариум. Фокусът в съда не е само върху рибките, но и върху всеки елемент от него и начина, по който цялото работи, за да се допълват елементите един с друг.
Как безопасно да почистим аквариума и аксесоарите в него?Как безопасно да почистим аквариума и аксесоарите в него?
22 Юни
Поддържането на домашния аквариум чист е от първостепенно значение за здравето на декоративните рибки, стига да се постигне баланса между достатъчно често и прекомерно. Как безопасно да почистим аквариума?
Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум?Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум?
28 Април
Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум? Поддържането на чистота, температура, влажност, осветеност и други изисквания на средата вътре в аквариума са не по-малко задължително условие.
Съвети при избор на филтър за аквариума с рибкиСъвети при избор на филтър за аквариума с рибки
28 Февр.
Важно е обаче да се снабдите с подходящ и качествен филтър, който да осигурява надеждно почистване. Ето няколко съвета, които да ви помогнат при вземането на този избор:
Наръчник на начинаещия акваристНаръчник на начинаещия акварист
30 Юли
Какво е акваристика? Какво трябва да знае всеки акварист? Вижте важни съвети, които ще са от полза на всеки начинаещ акварист. Отглеждайте рибки успешно и спокойно с тези съвети за млади акваристи.
7 заплахи в терариумите за влечуги7 заплахи в терариумите за влечуги
21 Юли
Всяко едно домашно влечуго има различни изисквания за средата на твоя терариум, за да се чувства уютно и спокойно. Но има някои неща, за които трябва винаги да внимаваме. Кои са заплахите в терариумите за влечуги?
Полезни съвети при създаването на терариумПолезни съвети при създаването на терариум
29 Юни
Ако искате да си отглеждате влечуго за домашен любимец, ще ви трябва терариум, в който да го държите. Терариумът е контейнер, предназначен за отглеждане на малки растения или животни в контролирана среда.
Почистване на аквариума за рибкиПочистване на аквариума за рибки
09 Юни
Почистването на аквариума – домът на вашите любими рибки, изисква прецизност, търпение и няколко задължителни стъпки и пособия. Редовната поддръжка на аквариума премахва необходимостта от цялостна подмяна на водата за дълъг период от време, дори години.