Miau.bg»Статии»Рибки»Аквариуми и Терариуми
Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и Терариуми

Аквариуми и терариуми , тяхната декорация и съвети за тяхната аранжировка. Съвети за твоя аквариум .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какви рибки да изберем за 50 литров аквариум?Какви рибки да изберем за 50 литров аквариум?
31 Август
Изборът на рибки за 50-литров аквариум може да бъде вълнуващо начинание, предлагащо поглед към завладяващия подводен свят. Въпреки това, изборът на подходящ вид риба за такова пространство изисква внимателно обмисляне.
Как да си направим хранилка за рибкиКак да си направим хранилка за рибки
26 Февр.
Рибките са домашно любимци, обичани от всички поколения. Да направим хранилка за рибки в домашни условия е интересно преживяване. Ето няколко стъпки, които можете да следвате, за да направите проста хранилка за риба
Видове АквариумиВидове Аквариуми
02 Февр.
Видовете аквариуми са много и зависят от много фактори, основният от които е размерът им. От друга страна са елементи, като свободното място в дома ви и желания брой отглеждани рибки.
Омекотяване на водата в аквариумаОмекотяване на водата в аквариума
02 Февр.
Водата в аквариума трябва да се омекотява. За целта се използват едни от най-разпространените химически и физически методи. Най-известният от тях е дестилацията на водата.
Грешки при избор на аквариумГрешки при избор на аквариум
10 Август
Има няколко основни правила при избора на аквариум и необходимата за него техника, спазването на които ще осигури комфортна среда за дълъг живот на новите ви домашни любимци. Ето кои са основните грешки, които не трябва да допускате.
Топ 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариумТоп 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариум
23 Юни
Топ 5 на видовете сладководни рибки за засаден аквариум. Фокусът в съда не е само върху рибките, но и върху всеки елемент от него и начина, по който цялото работи, за да се допълват елементите един с друг.
Как безопасно да почистим аквариума и аксесоарите в него?Как безопасно да почистим аквариума и аксесоарите в него?
22 Юни
Поддържането на домашния аквариум чист е от първостепенно значение за здравето на декоративните рибки, стига да се постигне баланса между достатъчно често и прекомерно. Как безопасно да почистим аквариума?
Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум?Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум?
28 Април
Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум? Поддържането на чистота, температура, влажност, осветеност и други изисквания на средата вътре в аквариума са не по-малко задължително условие.
Съвети при избор на филтър за аквариума с рибкиСъвети при избор на филтър за аквариума с рибки
28 Февр.
Важно е обаче да се снабдите с подходящ и качествен филтър, който да осигурява надеждно почистване. Ето няколко съвета, които да ви помогнат при вземането на този избор:
Наръчник на начинаещия акваристНаръчник на начинаещия акварист
30 Юли
Какво е акваристика? Какво трябва да знае всеки акварист? Вижте важни съвети, които ще са от полза на всеки начинаещ акварист. Отглеждайте рибки успешно и спокойно с тези съвети за млади акваристи.
7 заплахи в терариумите за влечуги7 заплахи в терариумите за влечуги
21 Юли
Всяко едно домашно влечуго има различни изисквания за средата на твоя терариум, за да се чувства уютно и спокойно. Но има някои неща, за които трябва винаги да внимаваме. Кои са заплахите в терариумите за влечуги?
Полезни съвети при създаването на терариумПолезни съвети при създаването на терариум
29 Юни
Ако искате да си отглеждате влечуго за домашен любимец, ще ви трябва терариум, в който да го държите. Терариумът е контейнер, предназначен за отглеждане на малки растения или животни в контролирана среда.
Почистване на аквариума за рибкиПочистване на аквариума за рибки
09 Юни
Почистването на аквариума – домът на вашите любими рибки, изисква прецизност, търпение и няколко задължителни стъпки и пособия. Редовната поддръжка на аквариума премахва необходимостта от цялостна подмяна на водата за дълъг период от време, дори години.