Диви Животни

Диви Животни

Диви животни , техните особености и харектеристики, Видове диви животни . Всичко, което трябва да знаете за дивите животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Слоновете погребват починалите си събратяСлоновете погребват починалите си събратя
29 Януари
Слоновете, известни като най-едрите сухоземни бозайници, приличат на хората в много отношения. Освен по добре развития си мозък, слоновете приличат на хората и по отношенията им към техните събратя в стадото.
Лемурите се прозяват и от притеснениеЛемурите се прозяват и от притеснение
23 Септ.
Една от отличителните привички на лемурите, е тяхното често прозяване. И докато доскоро се смяташе, че то се дължи на сънливостта на тези животни, то наскоро учените откриха и още една причина, поради която те го правят.
Леопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардЛеопон - хибридът между лъвица и мъжки леопард
22 Септ.
2
Първата кръстоска между мъжки леопард и лъвица, която е известна, се е случила в индийския град Колхапур още през 1910 година. От двете големи котки се родили две бебета
НосорогНосорог
22 Септ.
Носорогът е едро животно, което дължи наименованието си на странния си нос, който завършва с рог. Носорогът има рог, разположен не на върха на главата му. Съществуват пет вида носорози.
Десет любопитни факта за тигритеДесет любопитни факта за тигрите
10 Септ.
Лъвът се титулува цар на животните, но най-голямата котка, бродеща по земята, е тигърът. Въпреки това едрият хищник не е толкова популярен, макар и да заслужава внимание.
ЛеопардЛеопард
30 Юли
Леопардът е едно от най-красивите и грациозни диви животни. Леопардът с разкошна козина на петна често става жертва на ловци, които я използват за създаването на различни дрехи и аксесоари.
ЗебраЗебра
12 Май
Зебрите са едни от най-разпознаваемите африкански животни. Зебрите се отличават с кожата си, която е на черни и бели райета. Зебрите са едни от предпочитаните животни в менюто на лъвовете.
ПандаПанда
19 Април
Пандите са известни като най-симпатичните мечки и просто няма как да не ги харесаш. Смята се, че пандите са се появили много отдавна - още преди 8 милиона години
Кафявата хиена - поредният изчезващ видКафявата хиена - поредният изчезващ вид
07 Април
Хиените са животни от семейство хищници. Днес има само четири вида хиени. Това са петнистата хиена, кафявата хиена, ивичестата хиена и земният вълк.
Особености на антилопа ГнуОсобености на антилопа Гну
01 Април
Гнутата са вид африкански антилопи. Думата гну идва от езика на народа банту на Югозападна Африка и възпроизвежда звука от мученето на антилопите.