Хранене и Отглеждане

Отглеждане на кучета

Хранене, отглеждане и възпитание на кучето. Съвети за гледане на куче. Публикации за придобиването и отглеждането на едно куче.
Хъски - характер и поведениеХъски - характер и поведениеХъски се използва и до днес като впрегатно куче, тъй като е силно, издържливо и е подходящо за тежки зимни условия. Животните от тази порода имат дебела козина и могат да се придвижват с лекота върху лед.
Колко дълго трябва да разхождате кучето сиКолко дълго трябва да разхождате кучето сиАко имате куче, вероятно знаете, че едно от задълженията ви, свързани с него, са разходките. Колко дълго трябва да се разхожда кучето?
Характер и поведение на пинчерХарактер и поведение на пинчерПородата пинчер визуално напомня доберманите, въпреки че това сходство не е толкова голямо. Интересен е и факта, че двете породи имат общи предци.
Име за померанИме за померанПомераните са сред най-предпочитаните кучета. Как да кръстите померан? Вижте най-добрите имена за померани.
Грижа за кожата на кучетоГрижа за кожата на кучетоВсеки един стопанин трябва да полага грижи за кожата и козината на своето куче. Това са задължителни хигиенни грижи, за които не бива да забравяте относно кожата на кучето.
Защо кучето вие сутрин?Защо кучето вие сутрин?Ранното виене на кучето води до това, че вие се събуждате 1-2 часа преди работа, а това на никого няма да се хареса, особено ако ви очаква тежък работен ден. Разбира се, че всеки стопанин би искал да отучи по някакъв начин своя любимец от този навик.
Задължителни аксесоари при осиновяване на кученцеЗадължителни аксесоари при осиновяване на кученцеКучетата са едни от най-разпространените домашни любимци. И макар отглеждането им да изглежда лесна задача, не е съвсем така. Трябва да сте напълно запознати с възпитанието на кучето и неговите нужди.
Характер и поведение на Джак-ръсел териерХарактер и поведение на Джак-ръсел териерДжак ръсел – това е истинският вечен двигател. Той не може да стои дълго време на едно място и да скучае в очакване на игри. Прекрасно знае правилата за поведение в дома и е високо интелигентно куче.
Как сами да подстрижем куче?Как сами да подстрижем куче?Ако имате куче, тогава е добре да знаете как да подстрижете кучето си сами дори и в домашни условия. Изключение могат да направят само стопаните на питомците с къса козина, която не е по-дълга от няколко милиметра.
Грижа за козината на лабрадорГрижа за козината на лабрадор
09 Януари
Petra Vasileva
Лабрадор ретривър е късокосместа порода, която се среща в три цвята – жълто, черно и шоколадово. Независимо какъв цвят козина има вашето куче, важно е да знаете, че тя изисква доста по-специални грижи от тази на останалите породи кучета с къс косъм.