Хранене и Отглеждане

Отглеждане на кучета

Хранене, отглеждане и възпитание на кучето. Съвети за гледане на куче. Публикации за придобиването и отглеждането на едно куче.
Полезни съвети при пътуване с кучеПолезни съвети при пътуване с куче
27 Февр.
Teodora Mishineva
Полезни съвети при пътуване с куче. Почивката ви несъмнено би била по-забавна, ако вземете и кучето. Но за какво трябва да се подготвите при пътуване с куче?
За да е спокойно кучетоЗа да е спокойно кучето
10 Февр.
Teodora Mishineva
Всеки стопанин иска кучето му да се чувства добре у дома, но понякога и то се стресира. Ето как да успокоите кучето си, когато то е неспокойно и кои са възможните фактори, отговорни за кучешкото безпокойство.
Пекинез - характер и поведениеПекинез - характер и поведениеКучетата от порода Пекинез са много сладки, но не се заблуждавайте от външния вид - те са чудесни кучета-пазачи. Ето какво още трябва да знаете за характера и поведението на Пекинеза.
Характер и поведение на курцхаарХарактер и поведение на курцхаарПородата немски курцхаар е уникална във всички отношения. Курцхаарът не е агресивно куче към непознати, а напротив, животното е игриво и дружелюбно.
Отглеждане и обучение на КангалОтглеждане и обучение на КангалКангалът е националното куче на Турция. Той е идеален охранител, но размерите му биха били проблем за отглеждането му. Ето всичко, което трябва да знаете за отглеждането и обучението на Кангал.
Списък на забранените храни за кучетаСписък на забранените храни за кучетаНе давайте на вашето куче всичко, което си хапвате вие или към което то прояви апетит. Обърнете внимание на списъка със забранени храни за кучета тук, за да предпазите своя любимец от инциденти.
Какво трябва да знаят стопаните на немска овчарка?Какво трябва да знаят стопаните на немска овчарка?Немските овчарки са едни от най-известните в света породи кучета. Ето какви са техните предимства и недостатъци при отглеждане. Особености на немската овчарка.
Характер и поведение на КангалХарактер и поведение на КангалКангалът е порода куче с развит инстинкт на охранител. Отнася се добре с околните, но поведението му зависи до голяма степен от отношението на стопанина му към него. Ето какво още трябва да знаете за характера и отглеждането на Кангал.
Как да се грижим за домашните любимци през зиматаКак да се грижим за домашните любимци през зимата
25 Януари
Teodora Mishineva
Бозайниците и птиците усещат студа. Всеки отделен вид има граници на температура, които предпочита. Отвъд тях има по-големи граници, които животното може да толерира и да оцелее, но те не винаги са комфортни за живот. Ако вашият любимец се е наслаждава
Характер и поведение на дратхаарХарактер и поведение на дратхаарАко не сте любител на лова и дългите разходки из пущаниците, няма смисъл да си взимате това куче. Просто характерът и поведението на дратхаар ще ви изненадат неприятно.