Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЗебраЗебра
12 Май
Зебрите са едни от най-разпознаваемите африкански животни. Зебрите се отличават с кожата си, която е на черни и бели райета. Зебрите са едни от предпочитаните животни в менюто на лъвовете.
МолецМолец
20 Април
Молците са малки златисти пеперуди, които нанасят голяма вреда на дрехите на хората, а понякога молците живеят и сред хранителните продукти, където се размножават.
ПандаПанда
19 Април
Пандите са известни като най-симпатичните мечки и просто няма как да не ги харесаш. Смята се, че пандите са се появили много отдавна - още преди 8 милиона години
Кафявата хиена - поредният изчезващ видКафявата хиена - поредният изчезващ вид
07 Април
Хиените са животни от семейство хищници. Днес има само четири вида хиени. Това са петнистата хиена, кафявата хиена, ивичестата хиена и земният вълк.
Пеперуда АтласПеперуда Атлас
04 Април
Пеперудата Атлас е една от най-големите пеперуди в света. Пеперудата Атлас е изключително красива и има специфични механизми за предпазване от нападения на хищници.
Особености на антилопа ГнуОсобености на антилопа Гну
01 Април
Гнутата са вид африкански антилопи. Думата гну идва от езика на народа банту на Югозападна Африка и възпроизвежда звука от мученето на антилопите.
Факти за животните и техните бебета, които ще ви умилятФакти за животните и техните бебета, които ще ви умилят
20 Март
По-голямата част от животните са изключително грижовни родители. Ето и няколко интересни факта за бебетата в животинския свят.
Какво да правим при ужилване от пчела и осаКакво да правим при ужилване от пчела и оса
17 Март
В случай че на мястото на ужилването от пчела или оса се появи подутина, първо, измийте мястото с вода и сапун, след което наложете компрес от оцет и вода. Какво да правим при ужилване от пчела и оса?
Вълците могат да изядат 10 кг месо наведнъжВълците могат да изядат 10 кг месо наведнъж
11 Март
1
Вълкът е бозайник и принадлежи към семейство Кучеви. Въпреки че на пръв поглед прилича на домашното куче, има няколко анатомични особености, с които вълкът се различава.
Ролята на пчелата майка в пчелното семействоРолята на пчелата майка в пчелното семейство
11 Март
Пчелата майка представлява женски индивид, който притежава напълно развита полова система. В цялото пчелно семейство има само една майка, а нейната роля е да снася яйца.
Отглеждане на тарантулаОтглеждане на тарантула
11 Март
2
Тарантулата несъмнено е един от най-нестандартните домашни любимци, които човек може да си избере. Тези екзотични и мистериозни паяци, които могат да се открият в зоомагазините, не са чак толкова опасни.
Поведение и характеристика на делфинитеПоведение и характеристика на делфините
11 Март
Делфините са бозайници от семейство Китоподобни, като с миролюбивото си и интелигентно поведение са изумявали неведнъж представителите на научните среди.
Най-отровните животни в светаНай-отровните животни в света
22 Февр.
Природата е създала перфектни убийци. Те не са големи по размер, но притежават средствата да ви пратят в отвъдното по-бързо и от най-разярената тълпа главорези. Срещите с тях в повечето случаи са единични, защото това са най-отровните животни в света