Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Бразилски Скитащ ПаякБразилски Скитащ Паяк
27 Февр.
Нина 2
Бразилски Скитащ Паяк е известен като един от най-отровните паяци на планетата. Бразилски Скитащ Паяк е получил наименованието си заради факта, че това малко, но изключително отровно създание винаги скита и предпочита да не се задържа на едно място
СьомгаСьомга
27 Февр.
Нина 2
Сьомга е една от най-популярните риби, които са известни в целия свят заради вкусното си месо и ценния си хайвер. Сьомга е уникална риба, тъй като се е запазила като вид от хилядолетия. Сьомгата скача много високо - нейните скокове достигат до 2 метра
Най-разпространените заблуди за животнитеНай-разпространените заблуди за животните
23 Февр.
Нина Норд
Златните рибки могат да оцелеят и без вода, а овцете не са толкова глупави, колкото хората смятат.
БелкаБелка
06 Февр.
Нина 2
Белка е дребен хищник, който за разлика от много други дребни хищни бозайници изобщо не избягва съседството на човека и без никакъв страх живее в близост до него. Белка се смята за вреден хищник.
Как да оцелеем при нападение от диви животниКак да оцелеем при нападение от диви животни
11 Януари
Нина Норд
Независимо от интелектуалното си превъзходство, хората се оказват доста безпомощни пред лицето на опасността, която може да идва от страна на диви животни. Съществуват много видове животни, започвайки от лъвовете в саваната и акулите в океана, до паяци и
СърнаСърна
29 Дек.
Нина 2
Сърната е диво горско животно, което е известно със своята грация и красота. Сърната е символ на кротост и плахост от векове и често е използвана като символ в литературата. Сърната е най-дребната роднина на благородния елен.
Морска Крава (Ламантин)Морска Крава (Ламантин)
21 Дек.
Нина 2
Ламантин, известен още като Морска Крава, е едро морско животно, което е с изключително древен произход. Според изследвания на специалисти от цял свят Ламантин е много близък по произход до слоновете и до копитните животни.
Разкриха тайната на морските кончетаРазкриха тайната на морските кончетаМорските кончета, които живеят в крайбрежните ивици по целия свят, могат да се похвалят с множеството си странности. На първо място това е единственият животински вид, при който мъжките индивиди, а не женските износват и раждат следващото поколение.
Мраморна КоткаМраморна Котка
06 Дек.
Нина 2
Мраморна Котка е красив хищник, който се среща само в дивата природа. Мраморна Котка прилича на леопард по външен вид, но е с доста по-дребен размер от този едър хищник - тя е голяма колкото едра домашна котка, но далеч не е така безобидна.
Полярна ЛисицаПолярна Лисица
30 Ноем.
Нина 2
Полярна Лисица е красив хищник, който дълги векове е ценен заради красивата си топла козина. Полярна Лисица е изключително умно и хитро животно, което обитава студените райони на планетата. Полярна Лисица е изобретателно и дори нахално животно.