Зайчета

Зайчета

Зайчета , техните особености, видове и отглеждане. Съвети при гледането на зайче . Раздел за зайци .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Езикът на зайците: какво ви казва вашият пухчо?Езикът на зайците: какво ви казва вашият пухчо?
11 Януари
За да разберете какво иска да ви каже вашето декоративно зайче, то е достатъчно да го наблюдавате внимателно. Езикът на зайците: какво ви казва вашият пухчо?
Отглеждане на морско свинче и заек заедноОтглеждане на морско свинче и заек заедно
13 Дек.
Отглеждане на морско свинче и заек заедно. Добра идея ли е да гледате заек и морско свинче заедно? И двата вида животни могат да живеят на закрито или на открито.
Забранени плодове за зайцитеЗабранени плодове за зайците
05 Дек.
Забранени плодове за зайците. Плодовете са храна, която трябва да се подбира и дава с особено внимание на зайците.
Какво не трябва да ядат зайците?Какво не трябва да ядат зайците?
15 Ноем.
Болките в корема и диарията са често срещани проблеми и обикновено се дължат на неправилно хранене. Можете до голяма степен да предотвратите това, като не храните вашите зайци със следните видове храни.
Породи декоративни зайчетаПороди декоративни зайчета
09 Ноем.
Декоративните зайчета са изключително сладки, пухкави и мили създания и поради това стават все по-популярен домашен любимец. Ето кои са породите декоративни зайчета.
Екзотичните животни и ниските температуриЕкзотичните животни и ниските температури
10 Окт.
Студеното време е предизвикателство за всяко екзотично животинче, чието естествено местообитание са недокоснатите от мраз тропици. В категорията на уязвимите към студа животни спадат птиците за компания и малките бозайници.
Защо козината на зайчето пада?Защо козината на зайчето пада?
07 Окт.
Защо козината на зайчето пада? Ако плешивите петна се задържат по-дълго, проблемът очевидно е по-сериозен. Какъв може да е той?
Грижа за заешката козинаГрижа за заешката козина
05 Окт.
Едно от най-хубавите неща в зайчетата е тяхната нежна и мека козина. Но каква грижа за заешката козина трябва да полагаме?
Хранителни добавки за зайциХранителни добавки за зайци
21 Септ.
Макар храните за гризачи, предлагани по зоомагазините, да обещават попълване на всички хранителни нужди на зайчето, възможно е то да изпитва недостиг на определени микроелементи и витамини. Тогава на помощ идват хранителните добавки.
Как да храним зайчето балансираноКак да храним зайчето балансирано
12 Септ.
1
От време на време храносмилателната система на зайчето се разстройва – дали поради неправилна диета или повишен стрес на средата. Прекомерното хранене и даването на лакомства прави затлъстяването чест проблем при тези пухчета.