Други Мъници

Други Мъници

Раздел за всякакви други дребни животинки в Miau.bg
Как се гледа таралеж?Как се гледа таралеж?Какво трябва да знаем за отглеждането на таралеж? Много екзотично звучи да се отглежда у дома декоративно таралежче.
Чинчила - характер и поведениеЧинчила - характер и поведениеЧинчилата е екзотичен домашен любимец, който ни е далечен гост от Южна Америка. Това животинче е прекрасно, енергично и любознателно същество. То ще оживи с жизнерадостния си характер дома на своите стопани.
Невероятни факти за прилепитеНевероятни факти за прилепите
27 Август
Нина Норд
Прилепите са едни от най-мистериозните животни на планетата, на които в древността са се приписвали мистични качества. Международният ден на прилепите отбелязваме на 27-ми август.
Запознайте се с Билби - австралийският великденски талисманЗапознайте се с Билби - австралийският великденски талисманАвстралийският бандикут, наречен още Голям зайцеподобен бандикут или Голямо Билби. Наистина странни имена за животно, което прилича на гризач
Особености в размножаването при чинчилитеОсобености в размножаването при чинчилите
17 Април
Чинчилите са от гризачите, които могат да бъдат придирчиви в избора на партньор. Женските чинчила предпочитат да съжителстват с мъжкия екземпляр няколко месеца, преди да пристъпят към размножаване.
Отглеждане на декоративен плъхОтглеждане на декоративен плъх
13 Април
Препоръчително е да отглеждате повече от един екземпляр - плъховете са социални животни. Освен това са способни да научават и изпълняват трикове, реагират на името си не по-зле от куче, привързват се към стопанина си.
10 факта за порчетата10 факта за порчетатаПорчетата са игриви, дяволити и ведри малчугани, донасящи щастие на всеки, до когото се докоснат. Вижте 10 факта за порчетата, които е важно да знаете, преди да се сдобиете с такъв любимец.
Как да си отгледаш плъхчеКак да си отгледаш плъхчеПлъхчетата често влизат в стереотипната представа за огромното, мърляво чудовище. Всеки собственик на декоративно плъхче трябва да знае това.
Грижа за чинчилатаГрижа за чинчилатаЧинчилите са прекрасни, любознателни и енергични същества. Нека се запознаем с нуждите им, за да запазят жизнерадостния си характер и във вашия дом.
Как да храним таралежаКак да храним таралежаВ дивата природа таралежите се хранят предимно с насекоми, но бидейки всеядни, могат да поглъщат храна от почти всяка категория. За тези бодливи животинки се знае, че нямат проблем да ядат насекоми, плужеци, жаби, риби, червеи, малки змии, яйца, плодове.