Коне

Коне

Коне, кобили и жребчета в Miau.bg. Всичко за конете и конната езда. Здраве и отглеждане на коне.
Грижа за копитата и подковите на конетеГрижа за копитата и подковите на конетеКопитата на коня са изключително важни, тъй като определят способността му да се движи и оказват голямо влияние върху здравословното му развитие.
Дерматофитозата при конетеДерматофитозата при конетеДерматофитозата при конете има много лица – затова е добре да оставите на професионалист да диагностицира какъв точно е причинителят на кожното раздразнение, опадалата козина, сърбежа и др.
Защо се слагат подкови на конетеЗащо се слагат подкови на конетеВиждали сте подкови, поставени върху хорските врати и знаете, че те са символ на щастието, късмета, успеха, благополучието, богатството и плодородието. Но защо се подковават конете?
Размножаване при конетеРазмножаване при конетеПри конете случната кампания продължава 4-5 месеца през годината. Мъжките и женските коне достигат полова зрялост в периода от 10- до 18-месечна възраст. Разплодната възраст при жребците е 4 години, а при кобилите – 3 години.
Витамините и минералите в диетата на коняВитамините и минералите в диетата на коняКрайъгълният камък на доброто хранене е балансирана диета. Какви са витамините и минералите в конската диета?
Зимна грижа на копитата на коняЗимна грижа на копитата на коняКопитото на коня е победител в състезанието по биологично инженерство – така сложна и едновременно ефективна система. Но и тя си има своите недостатъци. И изисква грижа. Каква трябва да е зимната грижа за копитата на коня.
Дадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеДадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеЛюбител на дебелашкия хумор от Шотландия трябваше да се разправя със Закона, след като приучи кучето на приятелката си към неприлично поведение.
Вижте как котак-ездач яхва любимото си пониВижте как котак-ездач яхва любимото си пониПринцът на бял кон е чест герой в приказките. За котарак на пони обаче определено не чуваме всеки ден.
Арабски конАрабски кон
22 Май
Нина 2
Арабски кон, известен и като Чистокръвен Арабски кон, е един от най-красивите представители на този вид животни. Арабски кон може да е черен, кафяв, сивкав или червеникаво-кафяв. Арабски кон изисква много големи грижи.
Силата на майчината обич: Куче влезе в пожар, за да изведе малките сиСилата на майчината обич: Куче влезе в пожар, за да изведе малките сиМалко неща могат да се сравнят с огромната сила на майчината любов. Всяка майка е готова на нечувани подвизи, за да спаси малките си. Такъв е и случаят с това куче.