Коне

Коне

Коне, кобили и жребчета в Miau.bg. Всичко за конете и конната езда. Здраве и отглеждане на коне.
За конете от А до ЯЗа конете от А до ЯЕдно от най-удивителните животни в многообразния животински свят е конят. Той е символ на благородство, красота и невероятна грация. Съчетава бързина и пъргавина, каквато има само дивата котка.
Любопитни факти за храненето на коняЛюбопитни факти за храненето на коняКонете са сред най-разпространените домашни животни. Но въпреки че си мислим, че ги познаваме добре, винаги има какво ново да научим за тях. Вижте любопитни факти за храненето на коня, които вероятно не знаете:
Как да избегнем летния дерматит при конете?Как да избегнем летния дерматит при конете?Летния дерматит по конете е преобладаващо през горещия сезон състояние, представляващо алергична реакция в отговор на ухапване на мушички от род Culicoides. Макар да не е животозастрашаващо, то е причина за дискомфорт.
Грижа за копитата и подковите на конетеГрижа за копитата и подковите на конетеКопитата на коня са изключително важни, тъй като определят способността му да се движи и оказват голямо влияние върху здравословното му развитие.
Дерматофитозата при конетеДерматофитозата при конетеДерматофитозата при конете има много лица – затова е добре да оставите на професионалист да диагностицира какъв точно е причинителят на кожното раздразнение, опадалата козина, сърбежа и др.
Защо се слагат подкови на конетеЗащо се слагат подкови на конетеВиждали сте подкови, поставени върху хорските врати и знаете, че те са символ на щастието, късмета, успеха, благополучието, богатството и плодородието. Но защо се подковават конете?
Размножаване при конетеРазмножаване при конетеПри конете случната кампания продължава 4-5 месеца през годината. Мъжките и женските коне достигат полова зрялост в периода от 10- до 18-месечна възраст. Разплодната възраст при жребците е 4 години, а при кобилите – 3 години.
Витамините и минералите в диетата на коняВитамините и минералите в диетата на коняКрайъгълният камък на доброто хранене е балансирана диета. Какви са витамините и минералите в конската диета?
Зимна грижа на копитата на коняЗимна грижа на копитата на коняКопитото на коня е победител в състезанието по биологично инженерство – така сложна и едновременно ефективна система. Но и тя си има своите недостатъци. И изисква грижа. Каква трябва да е зимната грижа за копитата на коня.
Дадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеДадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеЛюбител на дебелашкия хумор от Шотландия трябваше да се разправя със Закона, след като приучи кучето на приятелката си към неприлично поведение.