Miau.bg»Статии»Коне»Породи Коне
Породи Коне

Породи Коне

Породите коне , техните характеристики и особености. Снимки на различните породи коне . Търсиш определена порода кон ? Виж тук.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПониПони
21 Юни
Малките на размер животни винаги предизвикват интерес и умиление у хората. Те са многократно по-изразени, когато става въпрос за силно и красиво животно като коня. Малките коне, наречени пони, карат всеки да се обърне след тях.
Кон на ПржевалскиКон на Пржевалски
21 Окт.
Конят на Пржевалски, известен още като Азиатски Кон, е единственият вид диви коне, които днес могат да се срещнат в дивата природа.
Каракачански КонКаракачански Кон
05 Окт.
Конят е положителен и красив символ. В народните представи символизира верността и предаността и му се приписва неземна сила. Той се свързва с представата за бързина. Какво знаем за каракачанския кон?
За конете от А до ЯЗа конете от А до Я
14 Януари
Едно от най-удивителните животни в многообразния животински свят е конят. Той е символ на благородство, красота и невероятна грация. Съчетава бързина и пъргавина, каквато има само дивата котка.
Орловски РисакОрловски Рисак
12 Окт.
Орловският Рисак е най-голямата гордост на руските коневъди. Орловски Рисак е известен със своя добър характер, смелост и бързина. Представители на породата Орловски Рисак често стават световни шампиони на изложби и състезания.
ХафлингерХафлингер
10 Март
1
Историята на създаването на породата Хафлингер започва през далечната 1874. Конете от породата Хафлингер се познават лесно - те са със златист косъм и бяла грива.