Хранене и Отглеждане

Хранене и Отглеждане на Коня

Съвети при храненето и отглеждането на коне. Отглеждаш коне? Научи най-доброто за конете тук.
Размножаване при конетеРазмножаване при конетеПри конете случната кампания продължава 4-5 месеца през годината. Мъжките и женските коне достигат полова зрялост в периода от 10- до 18-месечна възраст. Разплодната възраст при жребците е 4 години, а при кобилите – 3 години.
Разходите при отглеждането на един конРазходите при отглеждането на един конОтглеждането на кон е нещо много сложно и по нищо не си прилича с гледането на котка . Необходима му е качествена конюшня, където да се чувства комфортно и да бъде гледан с необходимата грижа. Конят се нуждае не само от храна, а и от хигиена
Грижа за копитата на коняГрижа за копитата на коняСтара поговорка гласи: Няма копита, няма кон. Истината е, че копитата на коня изискват специално внимание и специфични грижи от подковач на всеки четири или шест седмици.
Необходими продукти за грижа за коняНеобходими продукти за грижа за коняКонете по природа са свободни, стадни животни и за тях е неестествено да живеят в полузатвор. Една голяма част от живота си конете прекарват в конюшнята.