miau.bg»Статии»Коне»Хранене и Отглеждане
Хранене и Отглеждане

Хранене и Отглеждане на Коня

Съвети при храненето и отглеждането на коне . Отглеждаш коне ? Научи най-доброто за конете тук.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
10 златни правила при храненето на конете10 златни правила при храненето на конетеПравилното хранене е от ключово значение, ако искате животните ви да останат в отлично състояние през цялата година. 10 златни правила при храненето на конете.
Хранене на КонХранене на КонПравилното хранене при конете е от значение, както при всички други животни. Ако конят не яде редовно, значи има някакъв проблем или с използвания фураж, или със самия кон.
Любопитни факти за храненето на коняЛюбопитни факти за храненето на коняКонете са сред най-разпространените домашни животни. Но въпреки че си мислим, че ги познаваме добре, винаги има какво ново да научим за тях. Вижте любопитни факти за храненето на коня, които вероятно не знаете:
Защо се слагат подкови на конетеЗащо се слагат подкови на конетеВиждали сте подкови, поставени върху хорските врати и знаете, че те са символ на щастието, късмета, успеха, благополучието, богатството и плодородието. Но защо се подковават конете?
Размножаване при конетеРазмножаване при конетеПри конете случната кампания продължава 4-5 месеца през годината. Мъжките и женските коне достигат полова зрялост в периода от 10- до 18-месечна възраст. Разплодната възраст при жребците е 4 години, а при кобилите – 3 години.
Разходите при отглеждането на един конРазходите при отглеждането на един конОтглеждането на кон е нещо много сложно и по нищо не си прилича с гледането на котка . Необходима му е качествена конюшня, където да се чувства комфортно и да бъде гледан с необходимата грижа. Конят се нуждае не само от храна, а и от хигиена
Грижа за копитата на коняГрижа за копитата на коняСтара поговорка гласи: Няма копита, няма кон. Истината е, че копитата на коня изискват специално внимание и специфични грижи от подковач на всеки четири или шест седмици.
Необходими продукти за грижа за коняНеобходими продукти за грижа за коняКонете по природа са свободни, стадни животни и за тях е неестествено да живеят в полузатвор. Една голяма част от живота си конете прекарват в конюшнята.