miau.bg»Статии»Коне»Страница 2
Коне

Коне

Коне , кобили и жребчета в Miau.bg. Всичко за конете и конната езда. Здраве и отглеждане на коне .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Витамините и минералите в диетата на коняВитамините и минералите в диетата на коняКрайъгълният камък на доброто хранене е балансирана диета. Какви са витамините и минералите в конската диета?
Зимна грижа на копитата на коняЗимна грижа на копитата на коняКопитото на коня е победител в състезанието по биологично инженерство – така сложна и едновременно ефективна система. Но и тя си има своите недостатъци. И изисква грижа. Каква трябва да е зимната грижа за копитата на коня.
Дадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеДадоха на съд мъж, приучил куче към неприлично поведениеЛюбител на дебелашкия хумор от Шотландия трябваше да се разправя със Закона, след като приучи кучето на приятелката си към неприлично поведение.
Вижте как котак-ездач яхва любимото си пониВижте как котак-ездач яхва любимото си пониПринцът на бял кон е чест герой в приказките. За котарак на пони обаче определено не чуваме всеки ден.
Силата на майчината обич: Куче влезе в пожар, за да изведе малките сиСилата на майчината обич: Куче влезе в пожар, за да изведе малките сиМалко неща могат да се сравнят с огромната сила на майчината любов. Всяка майка е готова на нечувани подвизи, за да спаси малките си. Такъв е и случаят с това куче.
Орловски РисакОрловски Рисак
12 Окт.
Нина 2
Орловският Рисак е най-голямата гордост на руските коневъди. Орловски Рисак е известен със своя добър характер, смелост и бързина. Представители на породата Орловски Рисак често стават световни шампиони на изложби и състезания.
Тетанус при коняТетанус при коня
11 Март
Rosi Stoyanova
Симптомите на тетанус при коня са ясно изразени. Болният кон движи краката си много трудно, а опашката му вдигната и втвърдена, ушите са наострени.
ХафлингерХафлингер
10 Март
1
Нина Норд
Уникалните качества на конете от породата Хафлингер и тяхната красота са причините, поради които тези красиви същества са популярни в Австрия, Швейцария, САЩ, Бразилия и много други страни.
Езда с терапевтични целиЕзда с терапевтични целиКонната езда може да подобри мускулния тонус, както и моторната координация – коригира позата на тялото, повишава значително концентрацията.
Разходите при отглеждането на един конРазходите при отглеждането на един конОтглеждането на кон е нещо много сложно и по нищо не си прилича с гледането на котка . Необходима му е качествена конюшня, където да се чувства комфортно и да бъде гледан с необходимата грижа. Конят се нуждае не само от храна, а и от хигиена