Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запек при коткитеЗапек при коткитеАко имате съмнение, че котката ви страда от запек, задължително трябва да предприемете определени мерки.
Трицветните котки са само женскиТрицветните котки са само женскиКотките, чиято козина е с три цвята, са почти винаги женски. Затова не е необходимо да се чудите какъв е полът на трицветното коте - едно на 2500 трицветни котета е мъжко, и в повечето случаи то не може да има поколение.
Грижа за ноктите на кучетата и котките – какво трябва да знаемГрижа за ноктите на кучетата и котките – какво трябва да знаемГрижата за домашните животни изисква да знаете всичко за тях и физиологията им. Много собственици подценяват ноктите на кучетата и котките.
Пет типа проблемни котки според зоопсихолозиПет типа проблемни котки според зоопсихолозиАмерикански зоопсихолози смятат, че съществуват пет типа проблемни котки, които са с различен начин на поведение, но то обикновено е свързано с начина им на живот. Отношението на стопанина към котката има голямо значение за това, към кой тип се отнася нег
Вижте кои болести се предават от котка на човекВижте кои болести се предават от котка на човекКотките, както и хората могат да страдат от различни заболявания, но не всички те са опасни за човека. Повечето болести на котките са безопасни за стопаните им.
Когато котката остарееКогато котката остарееОстаряването на котката се определя от множество фактори. То не трябва да се приема като болест, въпреки че през това време по-често настъпват заболявания.
Хранене при проблеми със ставите на коткатаХранене при проблеми със ставите на котката
24 Септ.
Марина
Появата на ставни заболявания при котките може да се дължи на генетична предразположеност, на наранявания и травми поради затлъстяване или акромегалия.
Ставни проблеми при коткитеСтавни проблеми при коткитеСтавните проблеми при котките се изразяват под формата на артрит. Това е най-често срещаното заболяване, което засяга тези животни в напреднала възраст.
Ако котката сълзиАко котката сълзиЕдно от най-атрактивните неща в една котка са нейните очи. Те са различни по цвят и форма при различните породи. Здравите котешки очи са ясни, блестящи, без зачервявания и подувания. Един от най-честите проблеми при тях обаче е сълзенето.
Котките могат да имат алергия към стопанина сиКотките могат да имат алергия към стопанина сиВсеки е чувал, че има хора, алергични към котки или кучета, но малко известен факт е, че вашите домашни любимци могат да са алергични към вас.