Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заболявания при персийските коткиЗаболявания при персийските котки
30 Окт.
Персийската котка е една от най-старите и популярни породи в света. Поради особената им физика, персийските котки често страдат от определени здравословни проблеми. За кои заболявания при персийските котки трябва да следите?
Астма при коткитеАстма при котките
24 Окт.
Точно както при хората, астмата при котките е хронично възпаление на белите дробове. Макар и нелечимо заболяване, като цяло тя може да бъде овладяна с правилните грижи и лекарства.
Кои растения са отровни за котките?Кои растения са отровни за котките?
23 Окт.
Когато си взима коте за домашен любимец, човек поема отговорност за здравето, живота и благополучието на своя питомец. Трябва да знаем кои растения са островни за котки.
Как да успокоим нервна котка преди посещение на ветеринарКак да успокоим нервна котка преди посещение на ветеринар
20 Септ.
Как да успокоим котката преди посещение на ветеринар? Най-добре приучването към регулярни посещения в кабинета на лекаря да става още докато писанчето е съвсем малко.
Колко често се обезпаразитява котка?Колко често се обезпаразитява котка?
14 Септ.
Животът с такъв четириног питомец като котката е свързан и с отговорност и грижа за неговото здраве и благополучие. Най-редовната от здравните грижи е обезпаразитяването. То бива вътрешно и външно.
Признаци, че котката е болнаПризнаци, че котката е болна
07 Септ.
Със сигурност ще усетите, когато любимецът ви не е добре, все пак го познавате. Ужасно е, когато знаем, че нещо го боли или мъчи, но болестта е нещо, което понякога не можем да избегнем.
Колко време издържат котките без хранаКолко време издържат котките без храна
28 Август
Когато решим да дадем дом и любов на едно коте, то се превръща в член на семейството. Затова тревогите за неговото здраве и благополучие са също така силни, както и за останалите обитатели на дома. Колко време издържат котките без храна?
Причини за напикаване при коткитеПричини за напикаване при котките
28 Август
Какви могат да бъдат причините за напикаването при котките. Ето няколко възможности, върху които трябва да разсъждавате, за да откриете защо котката ви изведнъж е решила, че ѝ е позволено да пикае където ѝ хареса.
Как да удължите живота на своята коткаКак да удължите живота на своята котка
15 Август
Котките могат достигнат дори до 20-годишна възраст. Това обаче се отнася до животните, които получават определени грижи.
Кога котката се нуждае от подстрижка и как става това?Кога котката се нуждае от подстрижка и как става това?
03 Юли
Котките имат нужда от редовно разресване, а някои от тях и от подстригване. Как и кога се подстригват котките?