Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките, травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
От какви болести страдат коткитеОт какви болести страдат котките
18 Април
Марина
Проблемите с очите на котката са също едни от по-често срещаните. Причина може да е глаукома, катарката, травми, вируси заболявания, възпаления и други.
Ако сълзят очите на коткатаАко сълзят очите на коткатаАко котето е малко, най-честата причина за сълзене на очите е ентропиум на клепача и представлява състояние при което мигленият ръб на клепача е обърнат навътре към очната ябълка.
Кастриране на коткатаКастриране на коткатаС тази статия искаме да дадем отговор на често задавани въпроси, от вас, относно кастрирането на котките. Манипулацията за кастриране представлява премахване на репродуктивните способности на животното чрез лекарска намеса.
Какви рискове крие кастрирането при коткиКакви рискове крие кастрирането при коткиКастрацията при котките е с най-малко рискове за здравето на животното. Обикновено страничните ефекти са минимални.
Кога и защо трябва да водите котката на ветеринарКога и защо трябва да водите котката на ветеринарПървата година на малките котета е една от най-важните за тяхното здраве. През нея стопаните трябва да ги предпазят от всички опасни заболявания, както и да укрепят все още крехкия им имунитет.
Какво трябва да знаете за котешкото зрениеКакво трябва да знаете за котешкото зрениеКотките и тяхното перфектно зрение са пословични. Когато котката е изплашена, зениците ѝ са разширени дотолкова, че могат да заемат цялата площ на окото.