Котешкото Здраве

Котешкото Здраве

Здравето при котките , травми, болести и симптоми. Съвети за здравето на вашата котка.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стартира кампания за безплатно кастриране на котките в СофияСтартира кампания за безплатно кастриране на котките в СофияИнициативата стартира от месец август и се отнася до улични котки и такива, обитаващи дворни пространства.
Как виждат котките?Как виждат котките?Питали ли сте се, когато вашата котка за пореден път пощурее и започне да гони слънчеви зайчета, лазарени петна или просто скача с неподправен хищнически инстикт по краката ви, какво точно вижда?
Как да се справим с агресивна коткаКак да се справим с агресивна коткаКотките са едни прекрасни същества. Елегантни, изискани, с прекрасни маниери. Тези мъркащи създания могат лесно да влезнат под кожата Ви, умилквайки се около краката Ви или лягайки в скута Ви.
Разчетете езика на тялото на вашата коткаРазчетете езика на тялото на вашата коткаСлучвало ни се е на всеки от нас – заглеждаме се в любимото ни коте и любопитстваме за какво ли си мисли. За щастие на собствениците на домашни любимци групи учени-етолози през годините са се занимавали с въпроса за комуникацията при котките
Причини за опадване на козината при коткитеПричини за опадване на козината при коткитеЗа котките е нормално да сменят козината си, но когато това състояние е съпроводено и с поява на голи участъци по тялото, стопаните им определено имат повод за притеснение.
Най-често срещаните болести по коткитеНай-често срещаните болести по коткитеКотките са изложени на редица специфични болести с техните отличителни симптоми. Познанията относно причинителите ще помогне в намирането на подходящото лечение за възвръщане на здравето им.
Предизвикателства при прибирането на коте от улицатаПредизвикателства при прибирането на коте от улицатаЧесто пред погледа ви се изпречват – мърляви, рошави, недохранени, нежелани от никого котки. Бездомните писани предизвикват съжаление в нас, но благодарение на доброволни организации тези изстрадали животинчета стигат до етапа на осиновяването си.
Често срещани кожни проблеми при коткатаЧесто срещани кожни проблеми при коткатаКожните проблеми при котките са честа причина за посещение при ветеринаря. Сърбяща кожа, компулсивно гризане и загуба на козина са няколко симптома на възпалена кожа. Тук ще споменем някои от най-често срещаните проблеми.
Опасностите от играчките за коткиОпасностите от играчките за коткиКотките притежават естествена игривост, която няма как да не ни умилява. Възможно е котката да развие скука или хиперактивност, ако не притежава достатъчно забавление под формата на играчки.
Предотвратете пролетните алергии на вашата коткаПредотвратете пролетните алергии на вашата коткаОсвен топлина, радост и цвят, крилете на пролетта носят множество от забравените през студените месеци алергени. Те могат да представляват проблем не само за хората, а и за котките – особено поленовите.