Животински Свят

Животински Свят

Животинският свят и неговите тайни в Miau.bg. Новини и любопитни материали от света на животните.
Черна ПантераЧерна Пантера
22 Окт.
Нина 2
Черната Пантера е наречена така заради цвета на козината си, и е един от най-красивите хищници на планетата. Колкото и да изглежда невероятно, не съществува отделен животински вид, който се нарича Черна Пантера.
Паяк Черна ВдовицаПаяк Черна Вдовица
11 Окт.
1
Нина 2
Паякът Черна Вдовица е известен като един от най-опасните и най-отровните паяци на планетата. Паякът Черна вдовица, известен още като Каракурта, е с много малки размери, но ухапването му може да убие човек.
Лемурите се прозяват и от притеснениеЛемурите се прозяват и от притеснениеЕдна от отличителните привички на лемурите, е тяхното често прозяване. И докато доскоро се смяташе, че то се дължи на сънливостта на тези животни, то наскоро учените откриха и още една причина, поради която те го правят.
Леопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардЛеопон - хибридът между лъвица и мъжки леопардПървата кръстоска между мъжки леопард и лъвица, която е известна, се е случила в индийския град Колхапур още през 1910 година. От двете големи котки се родили две бебета
НосорогНосорог
22 Септ.
Нина 2
Носорогът е едро животно, което дължи наименованието си на странния си нос, който завършва с рог. Носорогът има рог, разположен не на върха на главата му. Съществуват пет вида Носорози
Бяла МечкаБяла Мечка
14 Септ.
Нина 2
Бялата мечка е едър полярен хищник, който не се страхува от суровите климатични условия. Бялата мечка е много добър плувец и ловец и трудно може да бъде опитомена.
Най-умните животни на светаНай-умните животни на светаЕволюцията е отделила на всяко живо същество на планетата определена искрица интелигентност. Ето кои са най-умните животни в целия свят.
Кои са животните-математици?Кои са животните-математици?Математиката може и да е наука, измислена от хората, но това съвсем не означава, че животните не могат да боравят с числа. Оказва се, че в историята са известни случаи с добичета, които познават числата и могат да ги ползват.
ЛъвЛъв
12 Септ.
Нина 2
Лъвът е най-величественият хищник от семейство Котки и ненапразно е наричан цар на джунглата. Лъвът е втори по големина сред гигантските котки, като отстъпва първото място на Тигъра. Въпреки големите си размери Лъвът може да бъде опитомен.
Десет любопитни факта за тигритеДесет любопитни факта за тигритеЛъвът се титулува цар на животните, но най-голямата котка, бродеща по земята, е тигърът. Въпреки това едрият хищник не е толкова популярен, макар и да заслужава внимание.