miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето
Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опасност за децата от бездомните кучета и коткиОпасност за децата от бездомните кучета и коткиПрез 80-те години на миналия век България е на едно от последните места в Европа по заразяване с кучешка тения. Днес страната ни е на позорното второ място. Всеки пети, заразен с тения, е дете, най-малкото от които е на 1. 5 годишна възраст.
Сърдечна недостатъчност при кучетоСърдечна недостатъчност при кучетоЗа кучетата е обичайно да страдат от различни сърдечни заболявания. Не всички от тях обаче водят до състояние на конгестивна сърдечна недостатъчност.
Ако кучето е ухапано от змия?Ако кучето е ухапано от змия?Какво трябва да знаем, ако по време на разходка в планината или в гората, кучето ни е нападнато от някое по-опасно животно като змия например?
Гастрит при кучетоГастрит при кучетоГастритът при кучето, за разлика от другите животни, се среща сравнително често. Най-засегнати са старите или съвсем младите кучета.
Опасна ли е жегата в колата за домашния ни любимец?Опасна ли е жегата в колата за домашния ни любимец?В България често можем да видим недобросъвестни стопани, които оставят животните си в автомобилите и които твърдят, че могат да постъпват с кучетата си, както намерят за добре.
Да предпазим кучето от бълхи, кърлежи и други вредителиДа предпазим кучето от бълхи, кърлежи и други вредителиКолкото и да е приятен летният сезон, за вашия четириног любимец той може да се окаже истинско предизвикателство заради бълхите и кърлежите, които се срещат из тревните площи.
Проблеми с храносмилането при кучетоПроблеми с храносмилането при кучетоКучетата са изключително предразположени към всякакви храносмилателни проблеми. Те дъвчат всичко, което им попадне пред очите, а погълнатите субстанции често са неподходящи и вредни за техните стомаси.
Щитовидната жлеза при кучетоЩитовидната жлеза при кучетоЩитовидната жлеза и проблемите с нея са често срещани при кучетата. Изразяват се в странни петна по кожата, падаща козина, ленивост, летаргия и склонност към напълняване.
Диабет при кучетатаДиабет при кучетата
28 Май
Марина
Всъщност случаите на кучета, болни от диабет, са често срещани. Анализите посочват, че едно на 400-500 кучета страда от диабет.
Все повече кучета страдат от стрес заради стопаните сиВсе повече кучета страдат от стрес заради стопаните сиВ голямата част от случаите стопаните на кучетата не им дават възможност да тичат свободно. Собствениците на четириногите обикновено нямат време да заведат кучето на място, където може да тича и да бъде без каишка.