Здраве на Кучето

Здраве на Кучето

Здраве, болести, симптоми и лечение на кучето. Съвети за здравето на кучето от А до Я. Как да се грижим за здравето на нашия любимец.
Когато кучето има разстройствоКогато кучето има разстройствоАко вашият любимец има разстройство, то причините могат да са няколко. Преди да определим от какво е предизвикано, трябва да вземем предвид и видът на диарията.
Когнитивна дисфункция синдром при кучетаКогнитивна дисфункция синдром при кучетаКогнитивна дисфункция синдром или деменцията (Гериатрична) е заболяване при кучета. Тя е свързана със застаряването на мозъка на любимеца. Заболяването води до редица промени в мозъка на животното.
Рискове от кастрацията на вашето кучеРискове от кастрацията на вашето куче
18 Март
Ralitsa
Кастрацията носи почти минимални рискове за здравето на домашния ви любимец, когато е извършена по правилен начин. Последващите ефекти са също са незначителни.
Кастриране на кучетоКастриране на кучетоКастрацията е метод, широко разпространен във всички развити страни. При него по оперативен метод се премахват репродуктивните органи на кучето.
Грижа за зъбите на кучетоГрижа за зъбите на кучетоКолкото и странно да ви звучи кучетата също натрупват зъбен камък. Също като при нас хората, така и при кучетата миенето на зъбите е от голямо значение.