Често срещани митове за тигрите

Факти за тигрите

1. Тигрите произхождат от Африка

Тигрите никога не са обитавали дивата природа на Африка. Белите тигри могат да се открият на територията на континента в днешни времена, но всички видове тигри са се зародили от предшественик, живял някога на азиатска земя.

2. Тигрите са наследници на Саблезъбия тигър

Въпреки близките наименования Саблезъбият- и съвременният тигър нямат особено сродство.

3. Тасманския вълк също е.. тигър

Макар разцветката на вече изчезналия вид да е била набраздена, също както на тигрите, той всъщност спада към класа на двуутробните животни, в който влиза и кенгуруто.

4. Тигрите живеят на групи

Тигър

За разлика от котешките си събратя лъвове, тигрите са фенове на самостоятелния живот. Изключение правят двете години, в които майката се грижи и възпитава малките тигърчета.

5. Човекът е честа плячка за тигрите

Тигрите не виждат в лицето на човека плячка в смисъла, в който лъвовете го правят. В голямата си част случаите на жертви на тигри се дължат на изчезването на естествените видове, служещи за плячка на хищника.

6. Тигрите ръмжат по посока на плячката си

Това не се случва при комуникацията на тигъра с други животни освен себеподобни, особено с плячка, тъй като хищникът разчита на елемента на изненадата, когато атакува.

7. Тигрите убиват често

Тигри

Успехът на лова при тигъра е нисък – само един на всеки десет до двадесет опита завършва успешно. След като улови плячка, тигърът може да не търси жертва в следващите четири-пет дена.

8. Тигрите могат да мъркат

Както повечето големи котки, тигрите не мъркат.

9. Тигрите не обичат водата

Тигър

Напротив, обожават я! Те са отлични плувци и са способни да плуват на дълги разстояния, за да намерят плячка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати