miau.bg»Статии»Селскостопански Животни
Селскостопански Животни

Селскостопански Животни

Селскостопанските животни , техните особености и храрактеристики. Отглеждане и здраве на селскостопанските животни .
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Моцарт е любим и на свинетеМоцарт е любим и на свинетеВ проучването са използвани 60 животни, които са предварително разделени в две групи. Едната от групите е слушала произведения на Моцарт.
Каракачанска ОвцаКаракачанска Овца
11 Март
1
Rosi Stoyanova
Каракачанската овца е българска порода овца, която се отглежда на добив на мляко, месо и вълна. Каракачанската овца е най-типичният и примитивен представител на грубовълнестия тип овце у нас. Каракачанската овца е една от най-древните породи овце
Мастит при кравитеМастит при кравите
11 Март
Rosi Stoyanova
Маститът представлява специфично заболяване на кравите, което се изразява във възпаление на млечната жлеза. Маститът възниква под влияние на различни фактори.
Грижи за новородените агнетаГрижи за новородените агнета
11 Март
Rosi Stoyanova
Агнилната кампания (периодът на раждане на овцете) е най-важният момент за овцевъдите, защото тогава овцете в стадото започват да раждат агнетата си.
Муцуната на кравата издава нейното настроениеМуцуната на кравата издава нейното настроениеВ последното си проучване учените от Световната защита на животните (WAP) са установили, че може с точност да се определи какво е настроението на кравите, като се премери температурата на муцуните на добичетата.