Котки

Котки

Потопи се в света на котките с Miau.bg. Тук ще намериш всичко необходимо за твоята любима котка. От А до Я за котките.
Колор-Пойнт (CLP)Колор-Пойнт (CLP)Персийският колор-пойнт е порода котки, която е била специално създадена през 50-те години на миналия век. Идеята на селекционерите е била да създадат пухкава сиамска котка, което приключило със създаването на Персийският колор-пойнт.
Храни за хората, които обичат и коткитеХрани за хората, които обичат и коткитеВсеки собственик на котка знае, че домашният му любимец обича да хапва човешка храна. И всяко малко дете е подавало храна на котката под масата. Но тук трябва да бъдем особено внимателни.
Как да разберем дали храним котката си с добра хранаКак да разберем дали храним котката си с добра хранаКотките по природа са по-адаптивни и изтънчени, в сравнение с другите животински видове. За разлика от кучетата, те не притежават тази доминираща агресия. Те са обичани домашни животни, които трябва да се обгрижват добре.
Ако сълзят очите на коткатаАко сълзят очите на коткатаАко котето е малко, най-честата причина за сълзене на очите е ентропиум на клепача и представлява състояние при което мигленият ръб на клепача е обърнат навътре към очната ябълка.
Храносмилателната система при коткитеХраносмилателната система при коткитеМакар почти на всички детски книжки малките котенца да са илюстрирани как доволно пият мляко от купичката си, истината е че то не трябва да се дава на Вашия любимец.
Персийска Чинчила (CHI)Персийска Чинчила (CHI)
25 Март
1
Нина Норд
Персийската чинчила заслужено се смята за една от аристократките в семейството на котките. Персийската чинчила няма нищо общо с южноамериканския гризач чинчила, който живее в Андите. Персийската чинчила е издържлива, умна и спокойна котка
Руска Синя КоткаРуска Синя КоткаРуската синя котка е домашен любимец, който няма как да не бъде забелязан. Руската синя котка е аристократична, спокойна и е истинско удоволствие човек да живее с нея. Руската синя котка е чувствителна на тема хигиена
Как правилно да играем с коткатаКак правилно да играем с коткатаАко котката Ви е бременна, избягвайте да играете с нея. От една страна, лекото физическо натоварване е добро за поддържането на мускулатурата ѝ, но от друга трябва да се опитате да я ограничите от подскачането ѝ върху по-високите мебели.
Бирманска КоткаБирманска КоткаБирманската котка е една от най-красивите и загадъчни породи. Предците на бирманската котка са живеели в бирманските храмове и са се смятали за свещени животни. Бирманската котка е известна още като Свещена Бирма
Да се погрижим за козината на коткатаДа се погрижим за козината на коткатаЗдравето на козината на котката се влияе от множество външни и вътрешни фактори. Правилната грижа е задължителен фактор за доброто и здраве. Ето как да се погрижите за козината на вашата котка: