Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Умилително! Вижте коте и зайче, които са пристрастени към гушкането (ГАЛЕРИЯ)Умилително! Вижте коте и зайче, които са пристрастени към гушкането (ГАЛЕРИЯ)Тяхното приятелство е толкова красиво, че може да разтопи и най-закоравялото сърце.
Промените в климата карат някои птици да убиватПромените в климата карат някои птици да убиват
14 Януари
Teodora Mishineva
Глобалното затопляне има негативно влияние върху живота на птиците, както и на останалите животни. То се отразява на поведението на животните, като ги поставя в необичайни до сега за тях ситуации, на които те реагират с нетипично поведение.
Пухкави мини крави са новият тренд сред домашните любимциПухкави мини крави са новият тренд сред домашните любимци
11 Януари
Teodora Mishineva
Знаете ли, че както има мини зайчета, мини хамстери, мини прасенца и мини кученца, така съществуват и мини крави. Техният размер не е толкова малък, че да ги разнасяте в чантичка, но в сравнение с рогатите си роднини са изключително дребнички.
Януари е месецът на брадатия лешоядЯнуари е месецът на брадатия лешояд
09 Януари
Teodora Mishineva
Брадатият лешояд е изчезнал вид от Балканският полуостров преди около 50 години. В негова чест природозащитниците отбелязват януари като месецът на брадатия лешояд.
Мистерията е разкрита! Ето как паяците летят във въздухаМистерията е разкрита! Ето как паяците летят във въздухаИзненадващо откритие потенциално решава мистерията как и кога бебетата паяци се предвижват по въздуха.
Кучето Хачико или историята на безграничната любовКучето Хачико или историята на безграничната любовМоже би сте чували за кучето Хачико, което е национален герой в Япония. Историята му е толкова впечатляваща, че има няколко филма направени по нея, а в Токио има бронзова статуя на Хачико, символизираща лоялността и безграничната любов.
Вредата от пиратките и зарята при животнитеВредата от пиратките и зарята при животнитеИмате домашен любимец или просто обичате животните? Може би има как да направите една услуга на всички животни тази година, като се окажете от пи
Помислете, преди да подарите любимецПомислете, преди да подарите любимецКогато решите да подарите животно, опитайте да замените фразата Подарък за празника“ с Подарък до живот“ и ако вече започвате да се колебаете дали е удачен подарък, то по-добре се откажете.
Изчезнала преди 3 г. котка се върна у дома за КоледаИзчезнала преди 3 г. котка се върна у дома за КоледаИстинско чудо по Коледа се случило за американско семейство, което преди 3 години изгубило домашната си котка. В навечерието на Рождество обаче семейство Тътъл разбрали, че любимецът им е настанен в приют за животни.
Сериозна опасност дебне домашните кучета по КоледаСериозна опасност дебне домашните кучета по КоледаСериозна опасност надвисва над домашните кучета в дните около Коледа и Нова година. Това алармират британски ветеринари.