Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Днес е Световният ден на орангутанитеДнес е Световният ден на орангутаните
19 Август
Антония Р.
Днешният 19 август се отбелязва като Световния ден на орангутаните, а инициативите от деня целят да насочат общественото внимание към опазването на тези интелигентни и красиви животни.
Днес е Световният ден на слонаДнес е Световният ден на слона
12 Август
Антония Р.
Слонът е интелигентен, със здрави семейни ценности и отлична памет, а днес това забележително животно празнува, защото 12 август се отбелязва като Световния ден на слона.
В Световния ден на мързела: Вижте най-ленивите котки (ГАЛЕРИЯ)В Световния ден на мързела: Вижте най-ленивите котки (ГАЛЕРИЯ)По случай Деня на мързела споделяме с вас цяла галерия със снимки на мързеливи котки. Взимайте пример от тях и се напрягайте по-малко.
Днес е Световният ден на лъваДнес е Световният ден на лъва
10 Август
Антония Р.
На 10 август царят на джунглата отбелязва своя празник, а по случай Световния ден на лъва от организациите за защита на животните напомнят броят им е намалял наполовина през последните 30 години.
Днес е Международният ден на коткитеДнес е Международният ден на коткитеНа 8-ми август светът отбелязва Международния ден на котките. Този специален празник се чества за пръв път преди тринадесет години по инициатива на Международния фонд за грижа на животните.
Кои са най-моногамните животниКои са най-моногамните животниМоногамията при животните е рядкост, но все пак я има. Те създават моногамни връзки, за да оцелеят с суровата природа. Ето ги най-моногамните животни, от които можем да взимаме пример.
За повече усмивки: Вижте най-забавните снимки на животниЗа повече усмивки: Вижте най-забавните снимки на животниЗациклили сте в работния процес и отчаяно се борите с отегчението… Време е да се разведрите с нещо мило, да почерпите творческо вдъхновение и да се позабавлявате.
Пухкави антидепресанти! Вижте най-сладките снимки на кученцаПухкави антидепресанти! Вижте най-сладките снимки на кученцаНови изследвания показват, че разглеждането на снимки на малки кученца подобрява настроението и се бори с депресивните състояния.
Най-невероятните прозрачни животни в светаНай-невероятните прозрачни животни в светаИма ли прозрачни животни? На планетата ни живеят странни животни с необичаен външен вид. Кои са най-невероятните прозрачни животни на планетата?
Честит ден на жирафа!Честит ден на жирафа!На 21-ви юни отбелязваме Световния ден на жирафа. По този повод предлагаме на внимание ви няколко интригуващи факта за това екзотично животно.