Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Домашни любимци за самотни хораДомашни любимци за самотни хораКои са подходящите домашни любимци за самотни хора? Какви животни ще са добра компания на самотните хора?
Честит ден на котката!Честит ден на котката!На 29-ти октомври в Съединените американски щати любителите на животните почитат Националния ден на котката.
Отбелязваме Световния ден за защита на животнитеОтбелязваме Световния ден за защита на животнитеНа 4 октомври се отбелязва Световният ден за защита на животните. Избран е именно този ден, защото днес се почита и свети Франциск, който е покровител на животните.
Най-големите животни на планетатаНай-големите животни на планетатаРазмерът определено има значение – особено що се отнася до животните. Колкото си по-голям, толкова си по-страшен и толкова по-малко врагове сред животинския свят имаш. Ако се съмнявате, вижте най-големите животни на планетата, изброени в нашата класация.
Червената панда и защо има цял браузър, кръстен на неяЧервената панда и защо има цял браузър, кръстен на неяЧервената панда е един от застрашените видове на планетата ни. Браузърът Mozilla Firefox е кръстен на червената панда. На китайски червената панда се нарича huo-hu: огнена лисица, което на английски е именно firefox.
Днес е Световният ден на кучетоДнес е Световният ден на кучетоНа 26-ти август отбелязваме Световния ден на кучето. Този празник води началото си от САЩ, където за пръв път се чества преди десетина години.
Ето как животните се справят с летните жегиЕто как животните се справят с летните жеги
21 Август
Антония Р.
Горещите летни дни се задават, като жегите не са проблем само за хората, а и за животните. В галерията ни обаче може да видите как някои находчиви стопани са спасили любимците си от топлите дни.
Днес е Световният ден на орангутанитеДнес е Световният ден на орангутаните
19 Август
Антония Р.
Днешният 19 август се отбелязва като Световния ден на орангутаните, а инициативите от деня целят да насочат общественото внимание към опазването на тези интелигентни и красиви животни.
Днес е Световният ден на слонаДнес е Световният ден на слона
12 Август
Антония Р.
Слонът е интелигентен, със здрави семейни ценности и отлична памет, а днес това забележително животно празнува, защото 12 август се отбелязва като Световния ден на слона.
В Световния ден на мързела: Вижте най-ленивите котки (ГАЛЕРИЯ)В Световния ден на мързела: Вижте най-ленивите котки (ГАЛЕРИЯ)По случай Деня на мързела споделяме с вас цяла галерия със снимки на мързеливи котки. Взимайте пример от тях и се напрягайте по-малко.