miau.bg»Статии»Живини
Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какви емоции изпитват животните?Какви емоции изпитват животните?Знаем, че хората са способни на много богата палитра от емоции. А дали животните могат да изпитват също толкова разнообразни чувства? Какви емоции изпитват животните?
Как да спасим домашния си любимец от жегите?Как да спасим домашния си любимец от жегите?Ако не се предпазваме от горещините обаче и ние, и нашите питомци, можем да си развалим лятната ваканция.
Това са най-мързеливите и шишкави котки в света (СНИМКИ)Това са най-мързеливите и шишкави котки в света (СНИМКИ)За разлика от хората, които намират напълняването за недостатък, при котките е точно обратното. Покачването на килограми сами ги прави още по-симпатични.
За повече усмивки: Вижте най-забавните снимки на животниЗа повече усмивки: Вижте най-забавните снимки на животниЗациклили сте в работния процес и отчаяно се борите с отегчението… Време е да се разведрите с нещо мило, да почерпите творческо вдъхновение и да се позабавлявате.
Ето как животните се справят с летните жегиЕто как животните се справят с летните жегиГорещите летни дни се задават, като жегите не са проблем само за хората, а и за животните. В галерията ни обаче може да видите как някои находчиви стопани са спасили любимците си от топлите дни.
Намериха изгубено корги, преплувало 11 кмНамериха изгубено корги, преплувало 11 кмИсторията с героичния подвиг на куче от породата корги, което е успяло да преплува цели 11 км и в крайна сметка е било върнато на стопаните си.
За какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по ВеликденЗа какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по ВеликденВеликден може да е много забавен за хората, но не и за техните домашни любимци. Вижте за какво трябва да сте нащрек, ако отглеждате куче, коте или зайче.
Ветеринар спаси над 260 бедстващи животни в УкрайнаВетеринар спаси над 260 бедстващи животни в УкрайнаСтава въпрос за ветеринар, който поемайки огромен риск за живота си, успява да спаси стотици домашни и селскостопански животни от военния конфликт, разразяващ се в Украйна.
Невероятно! Щъркел и рибар са приятели от 11 годиниНевероятно! Щъркел и рибар са приятели от 11 годиниУникални истории за приятелството между хора и животни, между животни от различен вид, все по-често ни удивляват. Едно от тях обаче се отличава с невероятната си дълготрайност. Щъркел и човек са приятели от 11 години.
Кучето Хачико или историята на безграничната любовКучето Хачико или историята на безграничната любовМоже би сте чували за кучето Хачико, което е национален герой в Япония. Историята му е толкова впечатляваща, че има няколко филма направени по нея, а в Токио има бронзова статуя на Хачико, символизираща лоялността и безграничната любов.