miau.bg»Статии»Живини
Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Януари е месецът на брадатия лешоядЯнуари е месецът на брадатия лешояд
10 Януари
Брадатият лешояд е изчезнал вид от Балканският полуостров преди около 50 години. В негова чест природозащитниците отбелязват януари като месецът на брадатия лешояд.
Тези собственици на кучета и котки спасиха коледната украса! А ти успя лиТези собственици на кучета и котки спасиха коледната украса! А ти успя ли
23 Дек.
Вълненията около Коледа започват много преди самия празник, но за собствениците на кучета и котки опазването на украсата може да е истинско изпитание.
Животни-коледомразци, които съсипаха празничната украса (СНИМКИ)Животни-коледомразци, които съсипаха празничната украса (СНИМКИ)
23 Дек.
Вижте тези палави домашни любимци, които докопаха празничната украса за Коледа и превърнаха празника на стопаните си в истинско бедствие!
Тя искаше да направи коледни снимки на кучето си, но нещата се объркахаТя искаше да направи коледни снимки на кучето си, но нещата се объркаха
20 Дек.
Фотосите трябвало да са трогателни, но нещата малко се объркали. . .
Няколко домашни любимци, които ненавиждат КоледаНяколко домашни любимци, които ненавиждат Коледа
20 Дек.
Коледа е може би най-пъстрият, бляскав и весел празник в година за много от хората. Животните обаче не усещат коледния дух и не споделят еуфорията на стопаните си.
Палави котета, които тероризират коледната украсаПалави котета, които тероризират коледната украса
19 Дек.
Въпреки че остава повече от месец до Коледа някои от нас вече са украсили дома си с тематични герлянди, елхи, лампички, снежинки и най-различни други джунджурии и вече са в трепетно очакване на най-пъстрия, вълшебен и радостен период от годината.
Посмейте се с кучетата, ненавиждащи зимата (СНИМКИ)Посмейте се с кучетата, ненавиждащи зимата (СНИМКИ)
13 Дек.
Негодуванието на кучетата към снега и студа е изобразено и на снимките от нашата галерия. Някои от вас искрено ще се позабавляват с тях, а други със сигурност ще припознаят себе си, виждайки неволите на животинчетата.
Домашните животни и деца под един покривДомашните животни и деца под един покрив
11 Дек.
2
В крайна сметка – в никакъв случай мисията дете и животно у дома не е невъзможна. Просто не забравяйте, че животното също има своите нужди и трябва да се съобразявате и с него – то ще се превърне в част от семейството.
Обезопасяване на дома за коткатаОбезопасяване на дома за котката
16 Ноем.
Подобно на децата, и котките си хапват случайни неща. Всеки движещ се обект е играчка. Независимо дали вече имате котка, или планирате да си осиновите такава, важно е да обезопасите къщата си, за да предотвратите нежелани случки.
Честит ден на котката!Честит ден на котката!
29 Окт.
На 29-ти октомври в Съединените американски щати любителите на животните почитат Националния ден на котката.