Miau.bg»Статии»Живини
Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо петелът пее сутрин?Защо петелът пее сутрин?
13 Септ.
Защо сутрин петелът пее по-весело? Петелът пее много през деня, но не го чуваме всеки път. Това не означава, че той пее само сутрин, както мнозина може би си мислят. Защо не пее през нощта?
Сара Джесика Паркър осинови очарователно котеСара Джесика Паркър осинови очарователно коте
01 Септ.
Сара Джесика Паркър има нов домашен любимец. Екранната Кари осинови очарователно коте. Научете вълнуващата история на новата котка на Сара Джесика Паркър.
Глоба от 120 000 евро за мъж, изхвърлил котенца в ГърцияГлоба от 120 000 евро за мъж, изхвърлил котенца в Гърция
21 Август
Насилието над животни е тема, която придобива все по-силна обществена реакция и става значим елемент от законодателството в държавите от ЕС. Съседна Гърция ни дава добър урок как трябва да се третира лошото отношение към животни в безпомощно състояние.
Куче спаси живота на стопанина сиКуче спаси живота на стопанина си
21 Август
Породата Кокапу притежава заразителна жажда за живот, която се разпространява сред всички около тях. Узнайте историята на куче Кокапу, което спаси стопанина си.
Гигантски прилеп стана звезда в социалните мрежиГигантски прилеп стана звезда в социалните мрежи
31 Юли
Гигантски прилеп стана звезда в социалните мрежи. Може би фактът, че те са наистина впечатляващи създания е причина да будят страх и да провокират суеверия.
Как да спасим домашния си любимец от жегите?Как да спасим домашния си любимец от жегите?
28 Юни
Ако не се предпазваме от горещините обаче и ние, и нашите питомци, можем да си развалим лятната ваканция.
Ето как животните се справят с летните жегиЕто как животните се справят с летните жеги
26 Юни
Горещите летни дни се задават, като жегите не са проблем само за хората, а и за животните. В галерията ни обаче може да видите как някои находчиви стопани са спасили любимците си от топлите дни.
В световния ден на пчелите 20 май - вижте какво се случва с тяхВ световния ден на пчелите 20 май - вижте какво се случва с тях
20 Май
Някога Айнщайн е казал, че ако пчелите изчезнат, то човечеството би могло да просъществува не повече от четири години. Как да помогнем на пчелите. В световния ден на пчелите 20 май - рискове и опазване на пчелите
Йога с кози срещу депресия и тревожностЙога с кози срещу депресия и тревожност
10 Май
Какво точно е йога с кози? Известна на английски като Baby goat yoga или само “goat yoga , това е нова йога практика, станала известна още през 2016 г.
Какъв домашен любимец да избереш според зодията сиКакъв домашен любимец да избереш според зодията си
05 Май
Изборът на домашен любимец е много сериозна стъпка, към която трябва да подходите отговорно. Какъв домашен любимец да избереш според зодията си?
За какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по ВеликденЗа какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по Великден
12 Април
Великден може да е много забавен за хората, но не и за техните домашни любимци. Вижте за какво трябва да сте нащрек, ако отглеждате куче, коте или зайче.
Честит Ден на плъха!Честит Ден на плъха!
04 Април
На 4 април светът ще отбележи за 20-ти пореден път Световния ден на плъха. През 2003 г. Денят на плъха е празнуван за първи път с цел да се привлече вниманието към това интересно създание и да обедини любителите на домашни
Пухкави антидепресанти! Вижте най-сладките снимки на кученцаПухкави антидепресанти! Вижте най-сладките снимки на кученца
27 Март
Нови изследвания показват, че разглеждането на снимки на малки кученца подобрява настроението и се бори с депресивните състояния.