miau.bg»Статии»Живини
Живини

Живини

Или другояче казано, новини за котки, кучета и други животинки. Любопитни теми от света на животните.
Честит ден на жирафа!Честит ден на жирафа!На 21-ви юни отбелязваме Световния ден на жирафа. По този повод предлагаме на внимание ви няколко интригуващи факта за това екзотично животно.
Спането с домашни любимци - за или против?Спането с домашни любимци - за или против?Оставяте ли домашния си любимец да спи в леглото с вас? Това е толкова сериозен въпрос, че понякога хората решават дори дали да останат с половинката си според това как те биха отговорили на него. Спането с домашни любимци - за или против?
Топ 10 на най-древни животниТоп 10 на най-древни животниМного животински видове отдавна са изчезнали от лицето на Земята. Някои от съвременните видове обаче са много по-древни, отколкото някога сте предполагали. Има дори такива, които са живели с динозаврите. Ето кои са 10-те най-древни животински видове
Жена намери изчезналата си котка след 14 годиниЖена намери изчезналата си котка след 14 годиниДомашните любимци могат да са наистина верни приятели на човека, които се превръщат в част от семейството. Съвсем нормално е човек да се грижи за тях, давайки им не само качествена храна, а и водейки ги на редовни профилактични прегледи при ветеринар.
Кренвирши с отрова убиха домашни кучета в СофияКренвирши с отрова убиха домашни кучета в СофияОтровни кренвирши, хвърлени в столична градинка, са станали причина за смъртта на 5 кучета. За ужасния инцидент в квартал Манастирски ливади сигнализират собственици на животните, превърнали се в жертва на злонамерени граждани.
Кои са най-популярните домашни любимциКои са най-популярните домашни любимциЖивотните са неизчерпаем източник на любов и занимателни моменти. Всеки собственик на домашен любимец знае какво благоприятно влияние имат животните върху човека. Кои са най-популярните домашни любимци?
За какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по ВеликденЗа какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по ВеликденВеликден може да е много забавен за хората, но не и за техните домашни любимци. Вижте за какво трябва да сте нащрек, ако отглеждате куче, коте или зайче.
Животинчетата, които спят най-сладко (СНИМКИ)Животинчетата, които спят най-сладко (СНИМКИ)Спането е много любимо и за представителите на животинския свят, а някои от тях могат да му се наслаждават буквално по цял ден.
Тези снимки доказват, че котките са царе на обиритеТези снимки доказват, че котките са царе на обиритеВижте какви изкусни крадци са котките и се посмейте с техните щури пакости.
Смях до сълзи! Вижте тези котки, хванати на местопрестъплениетоСмях до сълзи! Вижте тези котки, хванати на местопрестъплениетоПри поредното си малко престъпление тези котки са били хванати в крачка. Вижте техните лудории и се позабавлявайте с котешките злодейства.